Appeltaart kruidnoten smoothie

Appeltaart kruidnoten smoothie Dit weekend had ik griep. En ik kon alleen maar aan ongezonde dingen denken. Zelfs toen ik had bedacht een gezonde appeltaart smoothie te maken (mijn appelvoorraad is nog steeds niet op) werd het een Appeltaart KRUIDNOTEN Smoothie. En natuurlijk was dat hartstikke lekker. Appeltaart en kruidnoten, dat kan gewoon niet misgaan. Inmiddels (maandagavond) voel ik me nog steeds niet fit, maar ik blijf deze maar gewoon even voor de zekerheid drinken. Op doktersadvies. appeltaart-kruidnoten-smoothie-1Appeltaart kruidnoten smoothie  (voor 2 smoothies)
1 appel gehalveerd,
250 ml ml yoghurt vanille
5 ijsklontjes
20 kruidnoten
1 tl speculaaskruiden
1/2 – 1 el bruine suiker (afhankelijk van hoe zuur je appel is)

Maak de appel schoon, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes. Doe samen met alle andere ingrediënten in een blender. En pureer totdat een gladde smoothie. (Je kunt het ook pureren met een staafmixer en een hoge kom)  Schenk in glazen en bestrooi met een speculaaskruiden. appeltaart-kruidnoten-smoothie-2Ik heb mijn smoothie nog bestrooid met een paar pepernoten. Eigenlijk gewoon omdat ik het leuk vond. En lekker om pepernoten te eten tijdens het drinken.
appeltaart-kruidnoten-smoothie-1Appeltaart kruidnoten smoothie De combinatie appeltaart & pepernoten lijkt zwaar, maar dat is het helemaal niet. Vergelijkbaar met chocolademelk qua zwaarte. Maar je kunt hem ook nog over vieren glaasjes verdelen. X Shifra

 

Comments

  • Shifra

   Haha! Het is echt heel lekker! Maar je kunt ook de kruidnoten vervangen met een extra theelepel speculaaskruiden.

 1. Jannie

  Dit lijkt mij geweldig! En zo simpel, ik heb alles wel in huis. En anders een excuus om weer pepernoten te scoren ;)

 2. Hmm klinkt erg goed! Ik drink eigenlijk nooit smoothies, met uitzondering van de smoothies van de Vitaminstore een keer in de maand ofzo. Dus ik denk dat dit niet heel erg aan mij is besteed, maar het klinkt alsnog wel heel erg lekker!

 3. Anne

  Haha, na het lezen van de titel zag ik iemand voor me die een stuk appeltaart met de staafmixer klein probeerde te maken… Maar dit is een betere manier! Leuk idee, net weer wat anders dan een smoothie met alleen maar fruit. Alleen zou ik misschien de kruidnoten toch weglaten om een wat frissere smoothie te hebben. Maar ik ga het onthouden!

  • Shifra

   Haha! Nou er zijn ook mensen die een donut in de blender gooien en daar dan een smoothie van maken. It happens. Of leftovers taart. Je kunt ook de pepernoten vervangen met een extra theelepel speculaaskruiden! :)

   • Anne

    Dan heb ik toch liever een echt stuk taart;) Maar die speculaaskruiden is een goed idee.

    • Shifra

     Haha! Mee eens hoor. Ik zou het ook wel lastig vinden om mijn taartje in de blender te stoppen.

 4. Yvon

  Hihihhihi het is wel een zeer aparte smoothie geworden………;-D
  Maar of ik zoiets ga maken dat weet ik nog niet.

 5. Mooie foto’s! Ik wilde al nieuwe speculaaskruiden gaan halen (ze waren natuurlijk net weer op in deze periode) maar nu ga ik me helemaal haasten. Ik ben wel benieuwd of mijn blender een appel lekker glad gaat blenden. Maar goed, misschien komt dat wel goed door de yoghurt. Lekker toetje voor vanavond :)

  • Shifra

   Haha! Dit is echt de periode van speculaaskruiden ja! (je kunt ze ook zelf bij elkaar mixen met kruidnagel e.d Maar ik gebruik ook liever het potje!) Oh en qua appels, zachte appel gebruiken en anders misschien in stukjes hakken voordat je hem laat blenden? Geniet ervan!

  • Shifra

   Ha! Nou ik heb hem vanmorgen semi als ontbijt gegeten! (samen met een bord havermout) Ik houd er wel van. Zo nu en dan. :)

 6. Klinkt heerlijk! :) Kan het jammer genoeg niet drinken..Heb een histamine-intolerantie. *zucht* Slecht tegen speculaas en kaneel kunnen is tijdens de feestdagen NIET leuk.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.