Zwangerschaps essentials (2e trimester)

a cup of life shifra (1)Hi!! Time flies wanneer er een baby-tje in je groeit! Nog maar 14 weken!! En het feit dat ik nu de andere kant op ga tellen (I can’t help it) laat de tijd alleen nog maar sneller gaan. Ik had beloofd om nog iets meer over de zwangerschap te schrijven, maar na deze post heb ik dat niet meer echt gedaan. Oeps! Dus hierbij, een beetje vervroegd (officieel moet ik nog 2 weken om dit trimester af te sluiten), mijn zwangerschaps musthaves van het 2e trimester! Want já, elk trimester vraagt weer om andere musthaves!  (please zeg dat in het 3e trimester ijsjes met spikkels een musthave is? Ik crave er al wéken naar!)

Ik schrijf er binnenkort nog een post over hoe ik me voelde van maand tot maandag (zoals deze!), maar het 2e trimester was heel erg op-en-neer. Ik had sommige dagen energie, maar de meeste dagen ook niet. De verloskundige zei dat ik me er bij neer moest leggen dat ik het nu even wat pittiger heb dan de gemiddelde en dat ik halve dagen moest gaan werken bij mijn baas. Ha, yeah…
Ik heb niet echt voorruit gewerkt voordat ik zwanger werd, dus halve dagen werken werd vooral ‘s ochtends en ‘s avonds werken. En ‘s middags slapen. En dat werkte best wel prima! Ik krijg alleen veel minder werk gedaan dan normaal en het lukt me dus niet helemaal om voorruit te werken voor na de bevalling. Dus straks komen er gewoon elke dag alleen maar babyspam-foto’s online. ;-)

Een round-up van mijn favoriete zwangerschapsspullen van dit trimester!

1.Fitnessbal
In het 2e trimester heb ik ontzettend last gekregen van bekkenpijn. Zo erg dat ik er echt slecht van sliep. Deze fitnessbal (ik kocht trouwens een cheapo bij Action) helpt heel erg om mijn bekken te ontspannen. Soms zit er ik gewoon op achter de computer en ‘s avonds doe ik er kleine oefeningen op (zoals ronddraaiende bewegingen). Hij stuitert hier nu altijd door de woonkamer heen! Haha.

2. Zwangerschapskussen
 Oh my, ik zou serieus niet meer zonder dit ding kunnen! Dit zwangerschapskussen is GE-WEL-DIG, alsof je in een pak met watten slaapt.  Mijn bekkenpijn, maar ook mijn buik die steeds iets groter werd, zorgde ervoor dat ik zo slecht sliep. En ja, hij is écht zo groot. Haha! Meestal pak ik hem er nu ‘s avonds bij als we écht gaan slapen. Maar dit ding gaat niet meer weg. Misschien Hans wel. ;-)

3. Antagel
Brandend maagzuur krijgt een héle andere betekenis tijdens je zwangerschap.  Mijn hele slokdarm lijkt soms wel in brand te staan!  Ik kocht in eerste instantie Gaviscon, maar die is vies! (weet je die tandpasta-bitjes nog bij de tandarts die je kreeg als kind? Die smaak! Ieh.).  Ik kreeg van een van mijn schoonzussen de Antagel-tip, dit smaakt naar krijtjes!

4. Babynameapp
Deze tip ving ik op de comments! Dit is zo’n leuke app! Op een Tinder-achtige manier swipe je door alle namen heen en als je een match hebt met je partner krijg je die te zien! We hebben zo nog heel wat namen gevonden. En het was ook gewoon leuk om te doen.

5. Zwangerschapsshorts
Toen ik in de stad liep en random aan de praat kwam met een onbekende, zwangere en ik haar het compliment gaf dat haar jurk zo mooi zat, deed ze haar jurk omhoog:. Haar geheim waren deze zwangerschapsshorts. Ha! Ik heb ze diezelfde middag nog gekocht.Het is eigenlijk de bedoeling dat dit de vervanging wordt van je ondergoed, zodat je geen randjes meer ziet van je slipjes. Maar ik draag hem vaak, als het niet te zichtbaar is, gewoon boven een slipje. Hij maakt alles net wat gladder, de overgang naar mijn buik een stuk mooier én hij geeft ondersteuning! Hij corrigeert ook een beetje, maar naar mate mijn buik nu groeit wordt dat wel heel erg minder.. Haha!

6. Zwangerschapsshirts
Koop deze in alle kleuren en soorten, van v-hals tot tanktops. Deze zitten zo lekker! En ze blijven ook zo mooi. Ik draag ook nog gewone lange tanktops (officieel jurkjes) van H&M die ook heel lekker zitten. Maar deze shirts van GAP blijven een stuk mooier aansluiten.

7. A good hubby
Ik meen het, wat zouden we zonder ze moeten? In het eerste trimester wenste ik hem nog wel eens weg, ha. Maar nu, he’s isn’t going anywhere! Hij stofzuigt, hij haalt de vaatwasser leeg, hij haalt de was eruit enz. En hij is zo lief en begripvol over alles.

8. Faber alcoholvrijewijn
Ik drink heel weinig wijn, maar op die warme, lome avonden…. Deze alcoholvrijewijn is by far mijn favoriet. Zelfs mijn niet preggo-vriendinnen drinken hem mee, hij is écht goed! De prik doet een beetje denken aan de alcohol in wijn en de smaak is ook heel lekker. Geen dubbelfris-smaak:)

9. Zwangerschapsolie
Deze olie is fijn! Hij wordt lekker warm, alsof je in de zon ligt. Ik gebruikte eerste crème, maar daar kreeg ik het vaak zo koud van (en hormonen en borsten en aaaah.)

Deel ook vooral jouw favorieten! Dat vind ik leuk om te lezen! :) X

Comments

 1. Lisette

  Toch ook wel weer blij dat ik daar allemaal weer voorbij ben:)
  Maar leuk, je enthousiasme! Heb je al eens warme vla geprobeerd bij brandend maagzuur? Hielp mij enorm!!

  You go girl! Straks ga je je buik nog missen… ;)

  • Lisette

   Wij hadden trouwens naast een gewoon wiegje (en sowieso, baby sliep vooral veel in ouderlijk bed) een kartonnen wiegje…http://www.green-lullaby.nl/ecocradle.htm
   Super handig om mee te nemen naar familie ofzo, en na afloop of doorverkopen, of voorlopig als bouwpakketje opbergen op zolder, en desnoods bij het oud papier – echt een aanwinst!! :)

 2. Ilse

  Wat gaat de tijd dan snel zeg! En ik snap dat je ondertussen aan het aftellen bent!

 3. Yvon

  De tijd vliegt om.
  Wij worden in de kerstperiode Opa en Oma.
  We zijn zeer benieuwd hoe dat gaat voelen, want het is ons eerste kleinkind.

  Een fijne zwangerschap nog verder.

 4. marije

  14 weken nog maar? jeetje, wat gaat dat snel!! Ooh en straks is ze er dan eindelijk! Super leuk!! Geniet nog maar van de laatste weekjes, straks moet je haar gaan delen ;) Nu heb je haar nog lekker zelf bij je!

 5. Ahja, dat kussen: die mis ik nog steeds :-) Ik heb ‘m nog steeds trouwens (weliswaar opgeborgen), kan ‘m niet wegdoen haha!
  Ik was tijdens mijn zwangerschap geen fan van alcoholvrije wijn, ik denk dat ik té veel van ‘The real deal’ houd. Jillz vond ik een fijn feestelijk drankje om met mijn bolle buik mee te proosten op feestelijke momenten en gek genoeg ook Radler 0.0% terwijl ik echt GEEN bierdrinker ben! Heb je die al geprobeerd?

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.