Calling all party animals… (25th birthday + gender reveal party)

Midden in de verbouwing een 25th birthday + gender reveal is niet het meest handige. Maar gezien het feit dat we ALTIJD aan het klussen zijn, bedachten we dat maar gewoon een paar dagen lang moeten opruimen (letterlijk ook puinruimen) en doen alsof we in een oude schuur een feest hielden. Als je de video van gisteren gemist hebt (klik hierrrr) en het idee van en gender reveal party niet kent: in bijzijn van vrienden en familie kom je erachter wat de gender is van de baby (of soms weten de ouders het zelf al wel). Je zou denken met een blog waar je vaak over jezelf schrijft, je het niet erg vindt om in de spotlights te staan, maar I do. Juist bij vrienden en familie trek ik naar de achtergrond. Dus ik vond het heeeel fijn om het feest en de spotlight te delen met Hans en ons kindje.

Mijn baby-app heeft al een paar keer de melding gegeven dat dit nu de tijd is om de banden met familie en vrienden te versterken, maar hóe dan schreeuw ik elke keer hardop tegen die app. Ik ben snel moe, ik kan al helemaal niet tot laat opblijven en er is een maximum aan activiteiten per week/weekend. Ik ben (nog) saaier geworden. Dus ik keek gigantisch uit naar dit feestje, ik had dit nodig. Om de hele avond super sociaal onder vrienden te zijn en tot laat te borrelen. En een big ass taart te eten (en die was er!). Ik heb moodboards nodig om een idee te krijgen van het feest en niet als een gek alles wat glittert te kopen in de winkel. Mijn idee was in eerste instantie om “roze-goud-unicorn-styling” te doen. Maar het werd een beetje tricky toen ik erachter kwam dat het echt zo zou uitkomen, dat we óók de gender reveal die avond zouden doen. Dus uiteindelijk heb ik het roze iets meer naar de achtergrond gebracht.

Dit was mijn verjaardagsuitnodiging! Voor alle smarty-pants, het adres heb ik voor deze post even verandert naar mijn postbus. Maar daar stond dus mijn huisadres.
Ik had dit bij elkaar gezocht met in mijn achterhoofd dat het waarschijnlijk lekker weer zou zijn. Lekker in de tuin, met een vuurtje (en marshmallows!) erbij. Maar het was echt te koud ‘s avonds. Ook kon ik op de dag zelf nergens eucalyptus vinden. Nu terugkijkend, vanuit een kritische, perfectionistische blik, mis ik nátuurlijk de groene takken. Maar op de dag zelf kon het me allemaal niet meer zoveel schelen. De hele dag door was ik aan het stressen en druk bezig met het maken van de pinata, het opruimen van het huis en bla bla. Dat ik allang blij was dat ik 10 minuten had (letterlijk!) voordat de gasten kwamen om mezelf aan te kleden en op te maken.

Maar er waren zoveel andere dingen! Zoals: verjaardag a cup of lifeBallonnen. No party without balloons. Ik heb helium ballonnen zowel met mijn moeders feestje, als mijn oma’s 100-jarige feestje gebruikt en het is zo feestelijk! Er was een grote 2 & 5 en gouden en witte ballonnen verspreid over de hele kamer (met witte & gouden lintjes). Ik heb niet echt goede foto’s van de gouden en witten ballonnen, maar ik heb ze in groepjes bij elkaar gehangen. En je ziet ze soms wel op de achtergrond van foto’s. Ik heb de ballonnen nergens aan vast gebonden, maar gewoon laten hangen tegen het plafond. Enkel aan de grote cijferballonnen heb ik gewichtjes gehangen, zodat ze wat meer op ooghoogte kwamen.
Ballonnen zijn de meest goedkope manier om een feestje snel aan te kleden. Já, helium kost een stuk meer, maar tegelijkertijd: het is zo makkelijk & de ballonnen vullen letterlijk de kamer en kleden de muren gelijk aan.

(Ik heb hier mijn ballonnen & lint vandaan.)
Ik had twee verschillende tafels gemaakt, één met drinken en één met sweets. Expres verspreid over de kamer, zodat mensen bleven lopen en je niet teveel een zit-feestje kreeg. Plus het werd dan niet te druk bij één tafel.
En er was natuurlijk eten! Dit was altijd al een belangrijk punt voor mij, maar ZEKER nu ik zwanger ben. Ik probeerde bij dit feest meer uit handen te geven dan dat ik normaal doe. Uiteindelijk heb ik nog steeds veel te veel gedaan, maar ik was heel blij met alles wat ik vooraf had besloten uit te besteden. Zoals het bakken van de taart. Ik was heel blij dat Taartaholics de taart wilde maken.Unicorn taart, eenhoorntaartWant kijk nou! Dit is pas een 25th-birthday taart. Een unicorn taart!

De taart werd de eyecather van de avond. Ik hoorde mensen tegen elkaar zeggen ‘maar heb je de táárt al gezien?’ Deze taart was beter dan mijn bruiloftstaart. And I’m not joking. Ik heb nog nooit zo’n mooie taart gezien. Hij was perfect en tot in de detail mooi. Unicorn-poop! (Dit maakte ik de dag zelf nog even snel van merengue gemengd met kleurstof.) Donuts met gouden glitters! De donuts kocht ik kant-en-klaar en heb ik zelf besmeerd met glazuur en glitters. Op de tafels lag gouden & witte confetti, oud-roze kaarsen in gouden waxinelichthouders en kaarsenstandaards en overal stonden gouden feesthoedjes. Ook had ik op de dag zelf nog borden gemaakt van multiplex waar ik met witte verf teksten op had geschreven (hele simpele diy en leuk voor feestjes!). Waaronder bijvoorbeeld de hashtag van het feestje ‘hansenshifraBABY’.

(aah, iemand! Zet die kaars recht!) Aan het begin van de avond moest je een team kiezen: team boy OR team girl. Iedereen droeg vervolgens een uur lang zijn kaartje bij zich, tot de reveal. Dit was zo leuk! Het gaf opening voor een gesprek als je elkaar nog niet kende. En het was vooral heel leuk om die bordjes de hele avond te zien. Een aanrader om te doen als je een gender reveal plant. De jongens waren in de meerderheid!

Ondanks alle (grote) moeite die er in het feest was gestoken, wilde we het intiem houden en hadden we 35 mensen uitgenodigd. Hier zie je mijn ouders en broers, Hans zijn ouders en onze beste vrienden.Een taart opensnijden is al zoveel gedaan bij een gender reveal (en nog steeds leuk!), maar een pinata voelde nog iets origineler. De pinata heb ik zelf gemaakt.  (DIY deel ik volgende week!)
Ik riep hier letterijk: ik durf niet meer! Zodra je eraan trekt is het ECHT besloten. Hiervoor kon het nog alle kanten op. Zo spannend!
Ik kon het niet geloven. ER KOMT ROZE UIT!

Het was zó’n bijzonder om dit in bijzijn van onze liefste vrienden te doen. Ik had het niet anders gewild. De spanning die er de hele avond hing, was niet alleen bij ons, maar ook bij onze vrienden heel goed voelbaar. Iedereen was zo nieuwsgierig! En daarna maakte de spanning plaats voor zoveel liefde en blijdschap. Wauw! Ik schreef het al wel eens eerder, maar het is heel ontroerend en mooi om te merken hoe onze vrienden zo kunnen meeleven en ons dit gunnen. Ons kindje is nu al zo geliefd en welkom, en niet alleen door ons.

En toen was het tijd voor taart. Ik had geen idee of hij lekker was -en eerlijk, als hij er zo uit ziet doet dat er ook niet meer toe- maar hij was lékker. En dat is ook de reden denk ik dat vrijwel de hele taart op was aan het eind! De vulling was citroen en de buitenkant was champagne, perfecte combi.

(dit was ik na de gender reveal! Ha.)
Ik heb halverwege de avond snel mijn hakken uitgegooid en ik ben op blote voeten verder gaan.

Vrijwel alle foto’s in deze post zijn gemaakt door Rianca Houthuijsen. Het was zo fijn om zelf niet te hoeven fotograferen en dat zij dit wilde doen! En ze heeft het zo goed gedaan, want het licht was verschrikkelijk. Chapeau.

Hieronder nog even alles op een rijtje! Mocht je iets missen en benieuwd zijn waar het vandaan komt, let me know!

Unicorn-taart | Gouden Cijferballonen | Goud & wit lint | Gouden & witte ballonnen | Pinata (zelfgemaakt) | Feesthoedjes | Kistjes | Eettafel | Wijnglazen | Gouden polkadot stickers | Gouden kaarsenstandaard | Gouden waxinelichthouders | Gouden rietjes | Jurk | Fotografie

 

 

Comments

 1. Aaah ik krijg helemaal het gevoel van die dag weer terug. <3 Alleen maar liefde voor jullie twee en al jullie fantastische vrienden. En die kaars. Waarom ik dat niet gezien heb. Huilen hoor.

  Liefs xx

 2. Zo’n leuk feest! Die taart ziet er echt ge-wel-dig uit! :D Had er nog nooit van gehoord van zo’n gender reveal party. Echt tof!

 3. Leonie

  Ik vind het maar bijzonder die gender reveals… Ik kan een feestje voor je zwangerschap en zoiets delen wel goed voorstellen. Maar het feit dat het allemaal draait om het geslacht… daar heb ik niets mee haha! Fijn dat je zo’n leuke verjaardag had hoor!

 4. Tess

  Super leuk feestje!! Ik zou ook een gender reveal willen als ik ooit zwanger mag zijn. En die taaaaart!
  (En @Leonie het is toch hetzelfde als dat je het bij de echo hoort? Alleen doe je het nu met vrienden. Dat Lijkt me leuker dan met een vreemde verloskundige. En daarom zou ik het ook willen. )

 5. Wat een mooie foto’s en versiering!
  Maar ik ben heel benieuwd hoe je de pinata maakt zonder dat je weet wat erin zat. Heeft iemand anders hem dan gevuld, of maakte je er twee? hmm.

 6. Wauw, wat ziet het er geweldig uit! Die taart, de pinata, de ballonnen…alles ziet er zó leuk en feestelijk uit. Ik word hier helemaal vrolijk van :)

 7. Gezellig hoor! Knap dat je zoveel tijd steekt in de styling van een feestje. Ik vind het al heel wat om iedereen van lekkere hapjes en drankjes te moeten voorzien!

 8. Wat was het een fijn, liefdevol en gezellig feestje. Eén van de bijzonderste dingen die ik heb mogen meemaken en eerlijk: ik vond het zó spannend. Het was ongelofelijk leuk om te zien hoe blij jullie waren <3 En die unicorn taart (+poo!) en glitterdonuts waren FANTASTISCH. Helemaal jou! Heel veel liefs voor jullie allebei. Enne: hoe grappig is het dat wij -de anti-party animals die wij zijn- als eerste kwamen en als laatste waren vertrokken? Oepsie :')

 9. Wat een geweldige blogpost, de liefde straalt er van af <3 Door jullie wil ik (ooit over 388473 jaar) ook zo'n gender reveal party geven, ZO leuk!

 10. Wat een feestje! Ik houd van de unicorn taart en ik vind het super leuk dat jullie een meisje krijgen. :)

 11. Wat een ontzettende leuke en gezellige post weer! Ik heb het met een glimlach gelezen en vooral jullie uitdrukkingen op de foto net na het openen van de pinata… priceless!!!! Ontzettend gefeliciteerd met jullie kleine meisje! ❤️

 12. Oooh zo blij voor jullie! Een meisje!
  De styling zag er zo leuk uit en de manier hoe jullie het met de familie hebben gevierd, super leuk!

 13. Marieke

  Geeft de vriendin die de pinata heeft gevuld nou een dikke vette knipoog op de foto terwijl ze bij team girl staat?! Gewèldig!!

  • Shifra

   JA!!! Weet je dat me dat nu pas opvalt? Ik zag de knipoog, maar ik heb het nu pas door! Geweldig.

 14. Yvon

  De foto’s laten goed zien dat het een fantastisch feest is geweest….;-) En zeer leuk om zo’n pinata te maken. Een zeer fijn weekend gewenst.

 15. Wat een hartstikke leuke post! Dankjewel voor het delen, en meebeleven!
  Een meisje… zo leuk! Ik was er ook van overtuigd dat we een jongen zouden krijgen… en nu is ons meisje alweer 2 jaar geworden! Geniet er van!

  • Shifra

   Moets je er ook niet heel erg aan wennen daardoor? Ik was zo ingesteld op een jongen (zelfs de inrichting van de kamer!!) Ik moet echt even schakelen, hoe leuk het ook is!

 16. Belinda

  Zo’n leuke blog! Van harte gefeliciteerd nog met je verjaardag! En wat leuk dat jullie nu weten wat het gaat worden :) Ik wens jullie heel veel liefde, geluk en gezondheid toe!
  Geniet-ze!

 17. Aaaah wat een gave taart en wat een gaaf feest en hoe leuk de teams! Wat heb je dat ontzettend goed georganiseerd, zo leuk!

 18. Wauw, wat ziet het er ontzettend gaaf en bijzonder uit! Ik vind het ook zó tof dat je een meisje krijgt, ik denk dat dat echt heel erg goed bij jou past (oké dat klinkt raar haha). Zo mooi om te zien hoe je straalt en geniet op de foto’s!

  • Shifra

   Haha! Dankjewel! Heel toevallig hoorde ik de dagen voor de gender reveal steeds meer mensen zeggen dat ik meer een ‘meisjesmama’ ben. Ik hoopte wel altijd heel erg dat we in ieder geval één meisje zouden krijgen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.