Happy Hans & Shifra (3 jaar getrouwd!)

Hans en Shifra 4Happy 3-jarig anniversary, meneer Mulder! Vandaag drie (!!) jaar geleden trouwde ik Hans. Dit is het aantal jaar dat je beseft dat 3 jaar nog niets is en ook al heel veel, dat mensen steeds meer hinten op de volgende stap (en dat het leuk is om het dan awkward te maken) en het aantal jaar dat het huwelijk leuk is en je nog hoteldebotel-spring-in-het-veld-verliefd bent (net als bij het 25-jarig jubileum. Toch? TOCH?) Maar van alle drie de jaren denk ik dat ik dit jaar het mooist vond. Ons liefde is sterker, dieper en mooier dan dat het ooit geweest is. Hans en shifra Ik heb overwogen om net als met mijn make-overs een voor- en na Hans & Shifra te doen. (Ouder, maar vooral kilo’s en haar lichter.)

Maar dít was onze eerste foto samen (en NATUURLIJK had ik mijn ogen dicht).

Hans en Shifra (1)Hij vindt het vreselijk om aan deze foto’s herinnerd te worden door zijn haar, dus waarom niet op de blog (Het mocht toen ik hem overtuigde dat het tussen ons zou blijven).

We leerde elkaar kennen nadat hij mij in de pauze op school per ongeluk vroeg om in een video te figuren. Ik dacht dat hij mij vroeg omdat hij mij een leuk meisje vond. Bleek dat hij mij vroeg omdat ik toevallig naast een vriend van hem stond en hij dacht dat die vriend mij kende. Ik had geen idee wie wie was (nog steeds niet trouwens! Ha. Geen idee hoe die andere jongen heet.) en ik weet nog dat ik dramatisch tegen Hans riep terwijl hij wegliep: “Maar je hebt je nog niet voorgesteld?”. Ik had op dat moment nog een relatie, maar dat liep stuk en een half jaar later was Hans daar plotseling weer en werden we stapel verliefd.

Long story short: we werden verliefd, Hans vroeg mij 8 maanden later ten huwelijk (heel snel, maar het was de beste keuze ooit!) en een jaar later trouwden we! (Deze foto gebruik ik wel eens om mensen wijs te maken dat ik al 10 jaar getrouwd ben. Dat haar van Hans doet’t hem écht! Alsof ik naar de foto’s van mijn ouders kijk. Heerlijk. (Even een tussenhaakje in een tussenhaakje. Ik maak grappen over zijn haar, maar ik vond hem prachtig. En nog steeds. Maar ik ben blij dat dat haar eraf is.))Hans en Shifra 1Soms voelt het gek om te zeggen dat ik 3 jaar getrouwd ben, en 4,5 jaar een relatie heb. En ik moet waarschijnlijk voor de rest van mijn leven uitleggen waarom ik zo snel en zo jong getrouwd ben. Maar ik was verliefd, we wilden graag samenwonen (maar eerst trouwen) en vooral: we wisten écht heel zeker dat we bij elkaar wilde blijven voor de rest van ons leven. En we hebben nooit spijt gehad. Ik heb het altijd als heel romantisch en mooi gezien. (Maar soms is het ook een beetje vermoeiend om keer op keer maar verantwoording af te leggen of uitleg te geven, waarom we iets hebben gedaan wat niet de standaard is. En moet ik misschien gewoon maar een keer roepen dat ik in Las Vegas getrouwd ben.)
Hans en Shifra 3Hans en Shifra (5)De afgelopen week hebben Hans en ik zoveel plezier gehad op het strand. En met deze post in mijn achterhoofd was het een goed excuus om foto’s te maken. (Ik hoor je denken: “vaker doen!” Maar Hans heeft een zelfbedachte tax van één fotoshoot per jaar. Maar ik hoop hem straks voor de Kerstkaart weer te kunnen strikken, anders sta ik er ook zo alleen op.)
Hans en Shifra (4)Hans en Shifra (3)Vorig jaar heb ik al gezwijmeld over ons huwelijk, hoe gelukkig ik ben en over hoe perfect het ook vooral niet altijd is (lees hier!).  Maar ik voel me nog steeds het gelukkigst met Hans in de buurt, hij is mijn thuis. Ik geniet ervan dat we zo samen door het leven gaan, de manier waarom we in het leven staan en hoe hard we allebei proberen te werken aan ons geluk.

Het afgelopen jaar was het beste jaar tot nu toe (en ik hoop dat ik dat elk jaar zeg!), omdat onze liefde nog zoveel intenser en dieper is geworden. We zijn elkaar beter gaan begrijpen, communiceren meer (en beter), hebben meer geleerd over elkaar (en waar we vandaan komen) en zijn samen weer een stukje gegroeid en volwassener geworden. Ik lees altijd in magazines de cliché-dingen over het huwelijk (meer communiceren, geven en nemen enz.) en ik denk het dan altijd wel allemaal al te kennen en weten. Maar elk jaar leer ik weer zoveel bij. Omdat we ouder worden, omdat we langer getrouwd zijn, door de dingen die we meemaken of omdat iemand ons wijst op de dingen die we fout doen. Daarom vind ik het huwelijk juist ook zo interessant en geweldig. Ik blijf zoveel leren en met Hans groeien. Ik kan niet wachten op alle komende jaren die we nog voor ons hebben.

Happy anniversary, Hansome!

Bedankt dat ik dit met je mocht delen! XX Shifra

 

Comments

 1. Aaaaah zo lief! Van harte gefeliciteerd! Ik vind jong trouwen heel mooi, maar zelf moet ik blijkbaar nog even wachten tot meneer het wil. En ik ben ook niet zo geëmancipeerd om het zelf te vragen hihi.
  Geniet van jullie dag en zo heb je weer reden voor …… TAAAART!!

 2. Evelien

  En gefeliciteerd MEVROUW mulder ;) wat een mooie, lieve, eerlijke en oprechte post <3 geniet van elkaar

  xx

 3. Gefeliciteerd! Ik vind het tof dat jullie zo jong getrouwd zijn vooral omdat dat niet zo heel veel meer gebeurd. Maar als je zeker van elkaar bent waarom zou je dan wachten? Mooie foto’s van jullie samen!

 4. Gefeliciteerd! Mooi toch, alweer 3 jaar getrouwd? Ontzettend leuk, die foto’s van jullie samenn jullie zien er zo leuk uit samen! Hoop dat er nog vele mooie jaren komen! Enne… Inderdaad een reden voor taart, ha!

 5. Het beste aan een man die Hans heet, lijkt me het feit dat je hem Hansome kan noemen :D Gefeliciteerd met je trouwdag!

 6. Madebyuna

  Onwijs leuke fotos! Zo lief en leuk!! Gefeliciteerd met jullie huwelijk! Wauw jullie zijn wel snel getrouwd, maar inderdaad als het goed voelt why not! Grappig dat Hans jou ten huwelijk vroeg (klinkt gek, omdat het redelijk normaal is) maar meestal zien mannen het niet zo snel zitten! Mijn vriend en ik zijn nu 6 jaat bij elkaar en echt niet dat ik het hem moet zeggen hoor! Haha

  • Shifra

   Ja hè! Veel mannen willen daar lang nog helemaal niets van weten. Maar hij zat stiekem nog meer achter het trouwen aan dan ik eigenlijk! :)

 7. Gefeliciteerd!!! Wij waren ook na 8 maanden verloofd en weer 8 maanden later getrouw! Als het goed zit weet je het gewoon he!
  Geniet vandaag een beetje extra van elkaar en maak er een mooie dag van!

  Liefs Marieke

  • Shifra

   Nou, wat léuk! Maar jullie zijn al langer getrouwd toch? :) Ik vind het altijd zo leuk om te horen als andere mensen vertellen ook zo snel getrouwd te zijn! (Voelt het toch wat minder gek.)

   • Ja, klopt! Alweer ruim 6 jaar, wij wilde ook trouwen voor we samen zouden wonen. Als je na 8 maanden samen gaat wonen (zonder te trouwen) vinden mensen het een stuk minder gek merkte ik, stom want ik heb nog geen seconde spijt gehad!

 8. Aaah, zo lief! Gefeliciteerd! Wij zijn nu na 9 maanden verloofd en zijn dan net geen 2 jaar samen als we trouwen. Ach, als het goed zit is het goed toch? :)

 9. Lisette

  Alle foto’s zijn even mooi, wat mij betreft. Omdat jullie er zo stralend gelukkig op staan. En zo mooi geschreven, een ode aan jullie liefde – geniet van deze dag en van jullie samen! 💐

 10. Gefeliciteerd!! En wat een prachtige foto’s op het strand!
  10 mei 2013 was ook onze eerste trouwdatum, maar door een verhuizing hebben wij het toen verplaatst naar 28 juni. Toch denk ik er elk jaar even aan haha!

  • Shifra

   Haha! Niet, wát grappig! Wij wilden weer heel graag in juni trouwen, maar dat lukte allemaal niet met de locaties. Maar ik denk er ook elk jaar op 14 juni even aan! Haha!

 11. Ah, gefeliciteerd allebei! En even: wat een fantástische foto’s. Supergrappig dat Hans slechts één keer per jaar op de foto wil – herkenbaar ;-) Jullie zijn een fantástisch stel, en ik snap dat het zo snel al zo goed voelde. De liefde spat ervan af!

 12. Gefeliciteerd met jullie jubileum! Ik vind jullie echt zo ontzettend leuk samen. En tijd, ach, dat maakt wat mij betreft niet uit. Wij zijn ook binnen 1,5 jaar verloofd en een jaar later getrouwd. Dat vonden en vinden mensen ook snel. Maar als het goed zit, zit het goed. En de liefde spat er bij jullie af, ook al mopperen jullie op elkaar. Dat is alleen maar goed, want als het alleen maar leuk is is het ook niet ‘echt’. Jullie gaan zeker weten heel oud worden samen! xo Daisy

 13. Ilse

  Wat een onwijs lief artikel en ook heel erg herkenbaar.
  Ik ben nu 10 maanden samen en hij heeft mij een aantal maanden geleden ook ten huwelijk gevraagd. Ik heb veel verbaasde reacties gehad in de omgeving en mensen die vroegen of ik het wel zeker wist omdat we elkaar nog niet zo lang kennen en ik nog zo jong ben. Maar zoals jij inderdaad zegt ; ik weet gewoon dat het goed zit en ik kan me ook echt geen leven meer zonder hem voorstellen. Nogmaals van harte en een hele fijne dag samen.

 14. Wat een geweldig mooie foto’s van harte gefeliciteerd. Jullie zien er heel gelukkig uit samen! Op nasr de volgende 3 jaar.

 15. Wat een leuke en super lieve blog! :) Jullie zijn echt een leuk stel. Stom dat je altijd moet uitleggen dat je zo snel bent getrouwd, ik vind dat iedereen dat zelf moet beslissen en heb er echt geen probleem mee. Jullie bewijzen maar weer dat het wel kan werken! :)

 16. Britt

  Van harte gefeliciteerd! Niets van aantrekken, mensen die daarover oordelen zouden juist aan jullie een voorbeeld kunnen nemen :-) Veel geluk en op naar weer een super jaar! XX

 17. Tessa

  Wat een mooi geschreven stuk Shifra! Precies zoals ik ons huwelijk ook herken. Wij zijn een jaar geleden getrouwd en ondanks dat er vaak gezegd wordt dat het huwelijk niks toevoegt (door niet getrouwde mensen vaak…) is het voor ons echt van heel veel waarde en heeft het onze relatie met elkaar dieper, intenser en beter gemaakt . Ik trouwde toen ik 24 was en we waren op dat moment 6 jaar samen. Zelfs dan krijg je de vraag waarom zo vroeg… hopeloos.
  Geniet maar lang van jullie huwelijk!

 18. Wat mooi geschreven Shifra, echt zo fijn om te lezen. Gefeliciteerd! De foto’s zijn echt erg leuk en zo jullie! (tenminste hoe jullie overkomen op snapchat enzo, ik ken jullie natuurlijk niet persoonlijk).

 19. Gefeliciteerd met jullie huwelijk!
  Wat een prachtige foto’s van jullie op het strand en zo’n lief stuk heb je geschreven.
  Een hele fijne dag samen.

 20. Gefeliciteerd!! Ik vind jullie echt een superleuk stel en helemaal bij elkaar passen. En, ik dacht nog; je moet je profielfoto eigenlijk nog even updaten met je nieuwe haar ;-)

 21. Lana

  Heerlijk om te lezen! En gefeliciteerd! En het kan nog gekker hoor: Wij zijn na 1,5 maand gaan samenwonen, daarna al snel per ongeluk zwanger geraakt, bij 20 weken zwanger in het huwelijksbootje gestapt en zo waren we binnen een jaar ineens een heel gezin in plaats van happy singles! En nu al 9 jaar gelukkig getrouwd by the way, dus ik ga alvast sparen voor een knapfeest bij 25 jaar :-p

 22. Van harte gefeliciteeeerd! En ik wist echt niet dat jullie zo snel getrouwd waren, maar als het goed zit, waarom ook niet! Ik en m’n vriend zijn aangekomende vrijdag 6,5 jaar samen.. en hij heeft mij 9 april ten huwelijk gevraagd! Maarja, wij waren 16 toen we verkering kregen, beetje vroeg om al te trouwen! haha!

 23. Nogmaals gefeliciteerd! Ik blijf het grappig vinden dat we ongeveer dezelfde leeftijd hebben en dat jullie ook al 3 jaar getrouwd zijn (mensen vinden dat bij ons altijd raar, “waarom trouw je zo jong? Dan hadden jullie zeker al heel lang een relatie?”). Maar wat ik niet wist is dat jullie ook na 8 maanden al verloofd waren en een jaar later trouwden. Wij waren na een jaar verloofd en trouwden 8 maanden later. Grappig :). 4 april is onze trouwdatum ;-).

 24. Jans

  Happy anniversary! Wij waren een maandje terug 2 jaar getrouwd en dat voelt ook als best lang op je (bijna) 25e jaar. Manlief zelfs nog een jaar jonger. We waren toen al 6,5 jaar samen dus wel tijd voor de volgende stap! En Ondanks dat het heus niet altijd Rozengeur en maneschijn is, is het toch enorm fijn en het beste wat we hebben gedaan ons ons leven! Hier is 1 foto (van hem of van ons samen) in het jaar al een unicum, dus dat doe je nog best goed!

 25. Wauw wat super leuk! Ja snel trouwen.. als het goed zit, zit het goed! Gewoon er voor gaan. Prachtige foto’s ook van jullie samen en jullie cavaliertje!

 26. Amina

  Gefeliciteerd! Zo bijzonder en mooi om te zien dat jullie voor elkaar hebben gekozen. Ik wens jullie nog heel veel jaren geluk.

 27. Geke

  Gefeliciteerd! Om je nog even te bemoedigen… Wij kregen een relatie toen we elkaar 1 maand kenden en zijn 13 maanden later getrouwd… Ruim 6 jaar geleden nu en ik kon niet gelukkiger zijn. :) als je het weet, dan weet je het… Geniet lekker van elkaar!
  Groetjes, Geke

 28. Deesje

  Na 5 maanden verloofd en met 12 maanden en 1 dag getrouwd. Nu 3,5 getrouwd en een baby van 6 maanden.

  • Shifra

   Aaah, wat leuk om te horen!! En wat leuk dat jullie er al een kindje bij hebben! Geniet ervan!!

 29. Ben niet getrouwd en ga het ook nooit doen want heb er gewoonweg niks mee (mijn partner ook niet). Onder mijn vrienden zijn er ook maar weinig die trouwen. Maar fijn dat het voor jullie zo’n goede beslissing is geweest! Geniet ervan!

 30. Jasmijn

  Super leuk! Gefeliciteerd jullie!
  Als ik later groot ben wil ik met net zo iemand als Hans trouwen en dan zo’n leuke relatie als jullie hebben!😍
  Xx

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.