5 manieren om sinterklaas cadeaus in te pakken (als volwassenen)

sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaasIk vind Sinterklaasinpakpapier meestal maar stom. Word is out. Ze staan vaak vol met kinderlijke tekeningen van Sint & Piet. Zo vol dat ik er vaak niet eens op let wat er nu precies op het papier staat. En ik snap dat het gericht is op kinderen hoor, maar ik vind het ook leuk om cadeautjes voor volwassenen in te pakken met minder kinderlijk-inpakpapier. Daarom vandaag voor iedereen die er behoefte aan heeft en lekker inspiratie wilt opdoen: 5 manieren hoe je je eigen Sinterklaas inpakpapier maakt! sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaasinpakpapier, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaas Ik ben zó gewend ben aan het huidige Sinterklaaspapier dat ik best wel out of the box moest leren denken.  Helemaal from scratch opnieuw beginnen dus. In avondje brainstormen met alle craftspullen op tafel kwam ik al snel tot leuke ideeën! Ik hoop dat het je inspireert om je Sinterklaascadeautjes eens op een andere manier in te pakken. En zodra je eenmaal wat veren, stiften en papier op tafel hebt liggen, weet ik zeker dat je nog tot veel meer creatieve ideeën komt. sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaasinpakpapier, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaas1. Geschreven Sint en Piet
LOVE this idea! Ik bedacht dit idee als laatste, terwijl dit echt wel de simpelste manier is! Ik vind Sint & Piet heel erg leuk, maar je kunt natuurlijk ook de naam van de ontvanger erop schrijven! Mocht je geen wit inpakpapier in huis hebben, kijk eens naar de binnenkant/acherkant van inpakpapier! Vaak is dit wit.
sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaasinpakpapier, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaasHow to: Schrijf op wit inpakpapier met zwarte markers herhalend “Sint & Piet”. (Ik was heel bang op den duur Piet & Sint op te schrijven. Ha!). Ik gebruik zwarte markers van 2mm dik, maar elke dikte kan natuurlijk! Of ga lekker voor gekleurde stiften of schrijf met een witte stift op zwart inpakpapier. sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaas2. De veer
Elk inpakpapier tover je met een stel veren tot Sinterklaasinpakpapier. Dit is echt heel eenvoudig en snel te doen!sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaasinpakpapier, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaas How to: Pak het cadeautje eerst in met (vrolijk) inpakpapier. Leg er twee lange veren bovenop (of meer, zo groot als het cadeau) en plak deze vast met een doorzichtig klein plakbandje. Wikkel er touw omheen en knoop het aan de achterkant vast. 5 manieren om sintekerklaascadeautjes in te pakken (6)3. De doodle 
Dit idee had ik al een tijdje in mijn hoofd. Ik vind het namelijk zo ontzettend leuk om te doodlen! Onbeperkt simpele tekeningetjes maken op papier. sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaasinpakpapier, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaasHow to:  Knip het bruine papier op maat voor het cadeautje en teken met een zilveren pen/stift kleine tekeningetjes (oftewel: doodles) op het papier. Ik koos voor vijf verschillende doodles: een cadeautje, een sterretje, een mijter, de staf van Sinterklaas en een zak. Maar laat je creativiteit er op los! Zoals een chocolade letter, veer, schoen, wortel, paard enz.sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaas4. It’s not about the nametag 
(Get it?) Dit vind ik zo’n schattig lief cadeautje! En extra leuk om het op deze manier in te pakken alsof het een klein cadeautje is. sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaasHow to:  Pak het cadeautje met bruin papier in. Zoek een ronde vorm die precies op het cadeautje past (het liefst iets kleiner) en zet dit op goud (plak)papier. Teken het af en knip de cirkel uit. Plak de gouden cirkel op het cadeau en schrijf de naam van de ontvanger met een markeerstift erop. Plak met een doorzichtig plakbandje de veer aan de zijkant vast en wikkel er als laatste nog wat touw omheen met een knoopje aan de bovenkant.sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaas5. Skyline van Sinterklaas
Ik vind het altijd zo leuk om een skyline te tekenen! (Wellicht herinner je dit project nog wel?) En nu is de skyline van Sinterklaas met een rokende schoorsteen ook wel makkelijk te tekenen.sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaasHow to: Pak je cadeau in met wit inpakpapier en teken met een zwarte stift tegen de onderste rand een skyline met huisjes. Wikkel aan de bovenkant roodwit-touw en eindig aan de voorkant met een strik. sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaas sinterklaascadeaus inpakken, sinterklaascadeautjes inpakken, inpakmanieren, hoe pak je cadeautjes leuk in, suprises sinterklaasHet inpakpapier is van IKEA, de schaar is van HAY, klos bruine touw kocht ik op een beurs, vlastouw en rood-witte touw is van de Albert Heijn. De veren, zwarte stiften en goud & zilver stiften kocht ik bij de HEMA.

Ik hoop dat ik je geïnspireerd heb om je cadeautjes een keer op een andere manier in te pakken! Daag jezelf uit en ga eens een avondje aan de slag. Je komt met zóveel leuke ideeën! Oh enne..  ik noem dit wel “volwassen” inpakpapier, maar ik weet zeker dat kinderen al die veertjes ook ontzettend leuk vinden! Liefs! Shifra

Comments

 1. Mooie creaties! En prachtige foto’s als altijd. Ik vind inpakken zo leuk om te doen! Een cadeautje wordt nog meer een cadeautje als het mooi is ingepakt. Dankje voor je inspiratie!

 2. Soms is een beetje extra werk het zo waard! Ze zijn super leuk geworden!
  Enne, ik zou ook wel zo’n mooie klos touw willen hebben

 3. Dat is nog een keer wat anders dan een cadeautje even snel inpakken. Leuk gedaan! Ik ga het onthouden voor de komende weken :D

  • Shifra

   Ja, ik vond het ook best lastig om zó lang netjes te schrijven hoor! Je ziet daarom ook dat alles niet precies hetzelfde is, niet overal dezelfde regelafstand enz. (maar dat heeft missen ook wel z’n charme. :)

 4. Wat een onwijs leuk idee! Ik hou echt van die -doe-het-zelf inpak papier! Heb zelf voor iemand die heel graag iets met uilen wou een klein uiltje gemaakt van een denappel. Ook leuk om erbij te doen :)

 5. Leuke ideeën. ALS ik er tijd voor heb ga ik zeker mijn best doen om de cadeautjes zo origineel mogelijk in te pakken! En anders ga ik voor hema inpakpapier. Ik zag het laatst liggen en het lijkt een beetje op het doodle-papier (bruin met witte figuurtjes). Erg leuk vond ik, maar zelf doodlen is wel veel leuker en persoonlijker!

 6. Amber Pijpers

  Help! Hoe moet ik nou een kussen voor morgen inpakken? Enig idee? Ik weet echt niks want wat ik weet daar gaat te veel papier voor op. Laat me snel iets weten> Groetjes.

 7. Wat ziet dat er allemaal leuk en gezellig uit. Het gewone sinterklaaspapier is inmiddels heel saai geworden. Dank je wel voor de tips. Ik kan dat gewone simpele touw altijd zo leuk vinden. Dat heeft wel iets.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.