A CUP OF SHIFRA MAART #3

A Cup of Shifra maart #3Hey! Wat hebben we een práchtige week achter de rug met mooi weer! Ondanks dat het zó mooi weer was, heb ik niet veel de kans gehad om echt buiten te zijn en ervan te genieten. Dus als je -net als ik- veel binnen hebt gewerkt, wees niet bang: er komen niet al teveel jaloersmakende zonnige foto’s!;-)! A Cup of Shifra maart #3Maandag begon heel erg leuk! Want deze mooie man was jarig! Hans werd 23! Nu zouden we het zaterdag écht vieren, maar dat ging helaas niet door (dit vertelde ik in de vorige A Cup of Shifra uitgebreider:)).  Nu ben ik echt óntzettend dol op feesten/verjaardagen (in case you didn’t notice); ik ben dan misschien nog wel blijer dan de jarige zelf! A Cup of Shifra maart #3Overdag moest ik gewoon werken en daarom probeerde ik er tussendoor een feestje van te maken. ‘s Ochtends bracht ik hem ontbijt op bed waar hij zo dankbaar en blij mee was! A Cup of Shifra maart #3En deze foto maakte Hans en plaatste hij op zijn Instagram.  (en ja, het was ook voor mij vroeg!;-)) Oh en zie je die witte ballon rechts?, whaha! Ik zei toch dat ik er een feestje van wilde maken? Echt letterlijk dus ook. Ik had overal slingers opgehangen en ik klemde nog snel wat ballonen onder mijn arm (waarvan de rest al was gevallen..) voordat ik zijn ontbijt kwam brengen.A Cup of Shifra maart #3En natuurlijk cadeautjes! Eigenlijk had hij zijn cadeau al twee maanden geleden gehad (een iphone), maar ik wilde hem toch nog wat kleins geven. Nu zijn jullie natuurlijk heel nieuwsgierig naar wat er in dit cadeau zat; hierin zat een bakkersrek voor op zijn fiets. En in het cadeautje daar rechtsachter zat een práchtig rood keukenschort; hij kookt de laatste tijd meer dan ik. :) A Cup of Shifra maart #3Tussen alle bezigheden door, maakte ik ook nog even deze tas af! Dit was zó’n leuk projectje! Ik app bijna dagelijks met mijn moeder en ik deel ook met haar alle dingen die ik maak voor mijn site. Zoals deze tas (waar ik stiekem heel trots op was)! Ze wilde weten hoe groot hij was, dus ik legde mijn hand erbij. :) A Cup of Shifra maart #3Ik zie altijd als ik deze post maak, zoveel foto’s die ik heb gestuurd naar mijn moeder, Hans of mijn broer. Haha! Ik app daar zoveel mee! Nu mijn oma in het ziekenhuis ligt (en ik niet zo dichtbij woon), maakt mijn moeder af en toe foto’s van oma! En ik stuur dan weer een foto terug die zij dan weer aan oma laat zien. Heel leuk, om zo toch elkaar nog een beetje te zien. :)
A Cup of Shifra maart #3Whoaaaaa, ik ben zo blij met deze blender! Ik kreeg hem van mijn moeder en ik snap niet dat ik ooit zonder kon:) Ik maakte normaal mijn smoothies met een hakmolen (met de staafmixer) , maar dit werkt zoveel beter! Het maakt de groente en fruit nog heel veel fijner… :)

A Cup of Shifra maart #3Dinsdag was een ontzettend drukke dag! Overdag gaf ik twee interviews (heel erg leuk! één daarvan kun je hier lezen) en ‘s middags ging ik op bezoek bij mijn oma in het ziekenhuis. De wandeltocht van de auto naar het ziekenhuis (we parkeren altijd een paar straten verder van het ziekenhuis vandaan) dat was werkelijk mijn enige buitenlucht in die twee dagen.  En wat was ik blij om nog even van het zachte avondzonnetje te genieten…
A Cup of Shifra maart #3Ooh, wat lijken mij deze lekker. Praline en noga.. yumm! Ik ben eigenlijk ook wel heel nieuwsgierig hoe de binnenkant eruit ziet, en hoe groot die eitjes dan zijn. Ja, de vragen des leven hè? Maar, ik heb met mijzelf aangesproken: pas één week voor Pasen mag ik aan de paaseitjes beginnen. A Cup of Shifra maart #3Wat was ik dinsdagavond blij dat ik in bed lag.. (ik bleef bij mijn ouders slapen). Het was zo’n lange dag geworden. Tot 01.15 ‘s nachts heb ik gewerkt voor A Cup of Life. En dan ben ik toch ook wel heel erg blij als zo’n drukke dag weer voorbij is. A Cup of Shifra maart #3En het voordeel van thuiswerken is dat ik óveral kan werken. Ook bij mijn ouders in de tuin dus. En daar kon ik ook mooi lunchen. :) A Cup of Shifra maart #3En deze boom stond boven mij! Ja echt! Boven de plek waar je mij net zag lunchen. Als ik nu deze foto zie vind ik het bijna surrealistisch mooi. Deze boom staat maar één week per jaar zo mooi in bloei in mijn ouders’ tuin, en dat was dus deze week! Honderden bijen zoemden in koor boven mij terwijl ik mijn boterhammetjes op at. A Cup of Shifra maart #3‘s Middags heb ik samen met Tessa door het park van Zaltbommel gewandeld. Terwijl ik dit typ moet ik hardop lachen dat ik het ‘samen wandelen’ noem. Eigenlijk noemen mensen dat altijd uitlaten. Maar vind het zelf ook zo lekker om te wandelen, dat ik het echt als samen wandelen zie. (Oh en even voor de duidelijkheid, Tessa is dus een hond. Haha!  Voor als je mij nog niet zolang volgt. )
En ik vind het zo leuk om spelletjes samen te spelen. :)

A Cup of Shifra #maart 3En daarna natuurlijk zonnen in het gras… Het blijft een meisje…
A Cup of Shifra #maart 3Woensdag en donderdag heb ik vooral weer heel veel binnen gewerkt. Maar elk momentje dat ik pauze had, heb ik lekker genoten van de zon op het balkon. Doordat ik zo hoog woon (op de bovenste verdieping) heb ik geen schaduwen en ook nog eens de hele dag zon (balkon op het zuiden). Meestal vind ik dit heel vervelend (áltijd zon in je woonkamer), maar nu vond ik dat helemaal niet erg. :) A Cup of Shifra #maart 3Oeps. De waterfles was bevroren en gebroken!:( Ik had de koelkast wat hoger gezet, maar vergeten hem weer op tijd lager te zetten.. De dag erna deed ik de koelkast open en zag ik dat er heel veel was bevroren. Maar de grap was dus dat een andere waterfles (links op de foto) die ernaast lag niets bevroren was. Doordat die fles maar driekwart vol zat. Grappig he! Cola was trouwens ook heel grappig bevoren; de fles lag horizontaal waardoor de ene helft van de fles (het water in de cola) bevroren was en de andere helft was vloeibaar. A Cup of Shifra #maart 3Hans is zo gelukkig met zijn keukenshort. En ik ook. Haha. Ik vind het zo leuk als een man in de keuken staat met een short. :) A Cup of Shifra #maart 3Ik heb niet-ontbijt-mensen nooit begrepen… De lunch of avondeten kan ik nog wel eens overslaan, maar het ontbijt? Nee, nooit. Dit vind ik zo lekker! En vooral eieren. Dit ontbreken nooit in mijn koelkast en vrijwel dagelijks neig ik ernaar om eieren te eten. Heb je wel eens bedacht hoeveel dingen je kan maken van eieren? En het is allemaal lekker. Omdat er -precies!- ei in zit. :) A Cup of Shifra #maart 3Zaterdag zat vol met werkafspraken en mijn moeder kwam tussendoor even langs. Samen met haar ben ik naar de Foodstunter gegaan. Kent iemand dat? Dat is sinds kort geopend in Ede (en het zit in meer plaatsen in het noorden). Het is een kleine winkel met vriezers vol vlees tegen spotgoedkope prijzen. Het is allemaal vlees wat teveel geproduceerd is of van goede bekende merken is maar net niet perfect genoeg is (en dus niet meer als dat merk verkocht mag worden). Ook zijn het heel veel ingevroren groentes en aardappelgratins die naar restaurants worden gestuurd, maar waar ook weer teveel van is geproduceerd. Samen met mijn moeder hebben we waar voor maar 40 euro,- een grote doos vol gekocht! Dit weekend hebben mijn moeder en ik er allebei al van gegeten en het is zo lekker. Zo had ik hele lekkere broodjes gekocht en heeft mijn moeder al gesnoept van lekkere slagroomsoesjes en mini hotdogs.

A Cup of Shifra #maart 3Jullie vragen je wel eens af of er wel eens iets fout gaat. Já dus! Dit is de niet-smeeuige chocolade pasta.. ughh. Ik heb het gelijk weggegooid en nieuwe gemaakt! Maar don’t worry, ik vertel je morgen hoe het wél moet (en hoe je hele lekkere pindakaas zelf maakt!). A Cup of Shifra #maart 3Ik drink normaal eigenlijk altijd zoete smoothies, maar ik besloot zaterdag en zondag eens voor een frisse combinatie te gaan! Groene appel + mango + spinazie (en chiazaad dat al weg is)! Heel erg lekker! Je proeft voor mijn gevoel wel iets meer de spinazie (dus niet echt een smoothies voor beginners), maar zelfs Hans vond het lekker en dronk weer mee! A Cup of Shifra #maart 3Dit is iets minder gezond, maar zo sloten wij zondagavond het weekend af! Dit soort eten past dan toch wel weer heel erg bij het weekend en het maakt het gelijk zo gezellig.. :) 

Ik heb deze week niet zo heel veel foto’s gemaakt, omdat ik zo’n drukke week had. Door de drukte vergeet ik soms foto’s te maken en in het weekend was ik juist weer zo uitgeput dat er weer nergens foto’s van te maken waren. Daarom was het misschien een tikkeltje saaier dan normaal. Komende week word hopelijk weer iets normaler. Alhoewel.. Vanochtend worden er drie moedervlekken weggesneden. Op Twitter kreeg ik al heel veel geruststellende reacties, dus het zal vast wel meevallen. Ik houd maar in mijn achterhoofd: erger dan mijn neusoperatie kan het niet zijn. En dat helpt ook wel, gek genoeg. :) De rest van de week ben ik ontzettend druk achter de schermen met de website, want aanstaande vrijdag komt de nieuwe layout online! Spannnnund! Bedankt voor het lezen, fijne week!:) Liefs, Shifra

Comments

 1. Oh, ik ben het zo met je eens over het ontbijt, ik kan echt niet zonder! Het liefst eet ik havermout, gecombineerd met rozijnen, een beetje boekweitmeel, melk, wat suiker en kaneel, echt superlekker zo vroeg in de ochtend! Maar nu het steeds lekkerder weer wordt ga ik denk ik wel meer neigen naar smoothies, die zijn altijd zo verfrissend, heerlijk! Ook leuke foto’s voor de rest :)

  • Shifra

   Oeh, dat klinkt al een lekker vullend ontbijt! Ik herken dat heel erg; met lekker weer krijg je extra zin in licht, gezond en fris eten. Zoals smoothies! Hmmm.

 2. wat een heerlijke week zeg! en ik ben ook zo benieuwd naar die paaseitjes hihi, maar ik wacht er ook nog even mee!
  xo, cheyenne

 3. Wat een heerlijke foto’s en die tony’s eieren! Hebben!! hihi leuk dat ontbijtje op bed, ik hoop dat ik dat binnenkort ook eens krijg. hihi

 4. Wauw, wat heb jij een mega leuke blog :). Ik volg je! Ik word helemaal vrolijk van je stukjes. Wat leuk dat ontbijtje op bed en Tessa is een supermooi hondje. En die rode schort is awesome haha, leuk dat je vriend ook veel kookt!

 5. Leuk week heb je weer achter de rug! Ik ben ook aaaaltijd zo benieuwd naar die paaseitjes in die doosjes van Tony… Maar niet gekocht want dat doosje gaat dan natuurlijk in 1x op haha.

 6. Haha, superfoto’s maar vooral diegene met de groene smoothie op die leuke panty (of broek?). Heerlijk dat het nu al zo vroeg licht is buiten nietwaar? En ook al ben je niet buiten geweest, het lijkt net of je heeeel veeeel zon hebt gezien! Succes vandaag, komt vast goed :)

 7. Stef

  Wát een prachtig verslag van een nóg prachtiger week! Het leven is één groot feest (met de alledaagse, gewone dingen).

 8. Ik word toch altijd zo vrolijk van jouw foto’s Shifra. Het enthousiasme straalt er gewoon af en dat is zo leuk om te zien. Net als jouw liefde voor Hans (en andersom) man o man, wat zijn jullie een leuk stel samen. En ik ken jullie niet eens in het echt, dus dan zullen jullie vast nóg leuker zijn :)
  Ik hoop dat het snel wat beter gaat met je oma, wat lief dat je haar foto’s appt. Donderdag wordt het heerlijk weer dus misschien heb je dan tijd om naar buiten te gaan. Liefs

  • Shifra

   Oh, Karlijn, wat een óntzettende lieve comment. Dankjewel, dit moet me heel erg goed! Wat moet jij op jouw beurt weer een lief mens zijn om dit allemaal te kunnen zeggen met zoveel liefde en oprechtheid. :) Ik wist trouwens nog niet dat het donderdagmooi weer werd, fijn vooruitzicht!:-) Fijne week! Liefs, Shifra

 9. Leuk overzicht! En buiten werken lijkt me heerlijk, maar helaas zit dat er bij echt niet in. Ook buiten zitten wilde hier nog niet echt, wel zon maar ook een dikke wind waardoor het toch nog wel fris aanvoelde helaas…

 10. Wat een leuke foto’s. Ging het goed vanochtend met je moedervlekken? Ik ga morgen ook weer spinazie en mango in slaan, zowel voor mijn avondeten (kip-mango-spinazie salade) als voor smoothies! Prachtige boom ook in bloesem!

 11. Jeej, fijn overzicht weer, dit blijven mijn favo posts :) En die paaseitjes zijn echt leuk, ik spotte ze vandaag voor het eerst in de mensa op onze campus. Ik probeer ze te weerstaan, ben benieuwd hoe lang ik dat volhoudt ;)

  • Shifra

   Wat lief dat je dat vraagt Simone! Het gaat inmiddels -wonder boven wonder- weer een beetje de goede kant op! Ze blijft nu nog 6 weken in een revalidatie centrum, want ze is nog ontzettend moe.Maar de artsen staan voor een raadsel dat het van zo slecht naar -relatief- weer zo goed gaat! Echt heel bijzonder. :)

 12. Sanne

  Hi Shifra, wow wat een super leuke blog heb jij! Net ontdekt en echt super leuk!!
  Vraagje, studeert Hans ook nog of werkt hij al? Jullie zijn een super leuk stel! Persoonlijk vraagje, waarom zijn jullie zo jong getrouwd?

  Liefs sanne

 13. Pauline

  Zeker niet saai :) Je straalt een hele fijne energie uit :D
  Super lief hondje trouwens :)

 14. Wat een fijne foto’s, je straalt onwijs! Die combi van je groene smoothie klinkt goed, die ga ik ook eens proberen. Ik maak hem vaak met yoghurt, banaan en spinazie.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.