AARDBEI SHORTCAKE KOEKJES

koekjes met vruchten, aardbeien koekjes, recepten aardbeien, wat te doen met aardbeienHeel eerlijk stond vandaag het recept waar jullie allemaal op wachten gepland: het gezonde-1-minuut-ijs! Maar doordat het gisteren alles behalve ijs-weer was, besloot ik toch maar niet voor de video in de regen buiten over ijsjes te gaan praten. Maar troost je, want ik heb natuurlijk een súper recept voor je als vervanging! Aardbei shortcake koekjes! Aardbei shortcake is een super typisch en lekker zomer dessert, en nu zijn ze ook nog eens in koekjes te maken! Waaaaaaaaaaaa! Vergeet het ijs, kom hier met die koekjes! koekjes met vruchten, aardbeien koekjes, recepten aardbeien, wat te doen met aardbeienkoekjes met vruchten, aardbeien koekjes, recepten aardbeien, wat te doen met aardbeienAardbei Schortcake Koekjes voor 12 koekjes (origineel recept van Martha Stewart)
170 g aardbeien
1 tl citroensap
50 g suiker
125 g bloem
1 tl zout
1 tl bakpoeder
75 g boter
150 ml slagroom

Verwarm de oven voor op 190 graden (of 175, als je oven die stand niet heeft). Was en ontkroon de aardbeien en snijd in dunne plakjes. Gooi ze in een kom samen met citroensap en één lepel suiker. Meng in andere kom de bloem, bakpoeder, zout en de overgebleven suiker (van de 50g). Snijd de boter in stukjes en kneed dit door het meelmengsel heen totdat er grote grove stukken ontstaan. Klop de slagroom op en voeg dit ook toe. Voeg daarna ook de aardbeien toe. Maak met een ijsschep (of twee lepels) 12 bolletjes en leg dit op een bakplaat bedekt met bakpapier. Houd genoeg ruimte tussen elk bolletje, want de koekjes dijen heel erg uit. Besprenkel nog met wat suiker (gekleurd suiker is leuk!) en bak in het midden van de oven voor ongeveer 25 minuten. Haal de koekjes eruit wanneer de buitenkant goudbruin is, terwijl de binnenkant nog zacht is. Laat ze een paar minuutjes afkoelen voordat je ze op een koelrek legt om helemaal af te koelen. In een luchtdichte verpakking zijn de koekjes nog een paar dagen houdbaar. Leg bakpapier tussen de koekjes om te voorkomen dat ze aan elkaar kleven. koekjes met vruchten, aardbeien koekjes, recepten aardbeien, wat te doen met aardbeienDe koekjes zijn warm het lekkerst, maar ook afgekoeld blijft de binnenkant van de koekjes lekker smeuïg. Ik houd van de combinatie slagroom en aardbeien, en al helemaal als daar koekjes van zijn gemaakt. Enjoy! xx Shifra

Comments

 1. Superlekker, dit lijken me echt goede koekjes! Sowieso ben ik gek op aardbeien, en in koekjes lijkt het me nog beter! De aardbeien in onze moestuin beginnen net rijp te worden, dus ik weet al een mooi doel voor ze :)

 2. Ooh dit ziet er heerlijk uit! Onze aardbeien zijn al rijp dus ga er zeker eens koekjes van maken :) Momenteel gooi ik ze steeds in de blender!

  • Shifra

   Wat lekker! Zeker als je uit eigen tuin in de blender kan gooien. Zoveel aardbeien kan ik niet plukken uit mijn tuin, dus ik kan het niet over mijn hart verkrijgen die paar in de blender of in koekjes te gooien. Haha! Dus dit waren bij mij gekochte, maar zelf gekweekte zijn natuurlijk wel het leukst en lekkerst!

 3. Ik hou van koekjes. En ik hou van aardbeien. Moet lekker zijn dus. Ziet er uit als een fijn receptje die ik zeker eens ga proberen!

 4. Ik ben niet zo goed in bakken (ik ken gelukkig wel genoeg vrienden die dat geweldig goed kunnen). Kijken en zwijmelen kan ik daarentegen weer heel goed, jum!

  • Shifra

   Whaha. Herkenbaar! Bij sommige recepten kan ik uren zwijmelen en toch krijg ik mezelf niet zover om zelf erbij aan de slag te gaan.

 5. Liesbeth

  Oh help, mijn koekjes werden echt een hele koek!! Hij ruikt wel lekker tot nu toe

   • Liesbeth

    Mijn bakplaat zat helemaal onder de deeg uiteindelijk en de koekjes smaakten heel zout. Toch duidelijk iets fout gedaan ;)

    • Shifra

     Oh echt? Wat gek! Ik zou niet zo gauw weten wat er mis is gegaan (behalve dan de obvious reden, teveel zout) :(

     • Liesbeth

      En dat ik niet zo’n kooktalent ben, maar we gaan dat toch nog een keertje proberen (met minder zout weliswaar ;))

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.