Aardbeien-kokos smoothie

kokos aardbeien smoothieDe laatste tijd ben ik helemaal weg van de gelaagde smoothies! Ik maak ze vaak als toetje en soms als tussendoortje.  Eén van mijn favorieten is deze kokos aardbeien smoothie! En als je net al ik zo van kokos houdt, zal je gek zijn op deze smoothie! 
smoothie maken, recept smoothie Benodigdheden: aardbeien, halve banaan, griekse yoghurt, ijsklontjes gemaakt van kokosnootwater en limoen (optioneel).  Het recept is voor ongeveer 4 kleine glaasjes (als toetje) of 2 grote glazen als lunch/ontbijt. kokos aardbeien smoothieDe rode laag (aardbeiensmaak)
Mix in een blender 200 g bevroren aardbeien, met een halve banaan (liefst ook bevroren) en 75 g griekse yoghurt. smoothie maken, recept smoothieDe witte laag (kokossmaak)
Mix in een blender 50 g yoghurt, 6 kokoswater ijsklontjes en 4 el kokos. kokos aardbeien smoothieOké, nu komt de tricky part! Giet om en om de lagen in het glas beginnend en eindigend met de rode laag. De lagen gaan al snel met elkaar mengen, dus giet heel langzaam de nieuwe laag in het glas. Mocht je zien dat het mis gaat, pak dan een lepel en schep daarmee de laag voorzichtig in het glas. DSC_3820kokos aardbeien smoothieStrooi nog wat kokos en geraspte limoen over de bovenste laag en klaar! Je zou denken dat de limoen alleen als versiering gebruikt is -en dat was om eerlijk te zijn ook eerst voornamelijk de reden dat ik het deed- maar als snel kwam ik erachter dat de limoen daadwerkelijk nog iets aan het drankje toevoegt! Het is best een zoete smoothie, maar juist door de limoen krijgt het een grappig frisse twist. Probeer het zelf eens uit, en kijk wat je er van vindt! Ik ben benieuwd. Liefs, Shifra

Comments

  1. Oh dat ziet er zo leuk uit door die laagjes. Ik blender altijd alles zo door elkaar, huppattee!;) nooit aan gedacht om er eens iets moois met laagjes van te maken haha!

  2. Heeeeerlijk deze combinatie :) En wat leuk gedaan met de lagen, zo ziet de smoothie er net even wat bijzonderder uit!

  3. Jammie, ziet er goed uit. Ik ben deze week ook lekker aan de smoothies. Samen met een vriendin, tijdens ons vrijwilligerswerk. Omdat we dan vaak echt ongezond eten. En nu hebben we in ieder geval ons portie fruit en groente op. Smoothie van vandaag: blauwe bessen, kersen, kokosmelk en boerenkool. :)

  4. Wauw, wat ziet deze smoothie er heerlijk uit! Aardbeien en kokos zijn sowieso al een grote YES voor mij, ik ga deze smoothie zeker binnenkort een keertje uitproberen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.