Art tips voor een gallerij muur

Foto galerij muur Hey guys! Gisteren zagen jullie mijn galerij muur al, maar vandaag leek het mij leuk om er nog iets meer over te vertellen. Ik vond het in het begin heel erg lastig om te bepalen welke art er op de muur moest komen. Waar moet ik op letten en hoe ga ik het invullen, zonder dat het druk en rommelig wordt? Ik heb intussen heel wat geleerd en daarom kan ik nu alle tips & tricks met je delen! Foto galerij muurEr zijn veel verschillende manieren om een galerij muur in te vullen. Zo kun je het heel strak inrichten door bijvoorbeeld precies dezelfde lijstjes bij elkaar te hangen, door alleen maar foto’s op te hangen, of in hele strakke lijnen te denken (evenveel afstand tussen elk lijstje). Mijn muur is rommelig, maar niet slordig; vol, maar niet te druk. Ik heb allerlei verschillende vormen van art gebruikt; er hangt een schaap, ik maakte wat dingetjes zelf en om het wat persoonlijk te maken koos ik voor nog wat foto’s. Ik geef vandaag tips hoe je een dergelijke muur als de mijne kunt maken! Maar houd in je achterhoofd, je kunt eigenlijk niets fout doen. Er zijn geen regels, het is jóuw muur. ;-)Foto galerij muurDe kleuren
Stel voordat je begint vast wat voor kleuren je in de muur wilt. Kleurrijke art oogt automatisch al veel drukker. Kies voor ongeveer dezelfde soort kleuren; dus óf veel contrastkleuren, of veel pastelkleuren, of enkel zwart-wit enz. Ik heb ervoor gekozen om alleen zwart-wit te gebruiken (met als uitzondering het grijze schaap). Dit zorgde gelijk voor heel veel rust én eenheid in mijn muur.

Art kiezen
Beslis welke soorten art je terug wilt zien op de muur. Maak een lijstje van alle dingen die je zo uit je hoofd weet en écht een plaatsje op de muur mogen krijgen (deze noteer je dus gelijk op de templates aan de muur!). Vul het vervolgens aan met soorten art die nog maar weinig in het lijstje voorkomen. Ik wilde een combinatie van onzinnige art (zoals bijv. een ijsje aan de muur), persoonlijke dingen (foto’s) en mooie quotes. Op mijn eerste lijstje had ik al snel een paar quotes en onzinnige dingen opgeschreven, maar miste ik nog wat foto’s. Ik heb úren lang albums doorgebladerd op zoek naar de juiste foto’s. Daarnaast kwam ik er al snel achter dat ik nog lang niet genoeg art had om de muren op te vullen. Ik heb werkelijk óveral op het internet gezocht, maar ik kwam er al snel achter dat je deze muur echt de tijd moet geven. Geforceerd zoeken, leidde uiteindelijk tot niets vinden; je kunt niet doelgericht zoeken (je weet immers niet wat je wilt) en dus moet je het de tijd geven. Houd een paar weken lang je ogen en oren open en schrijf alle leuke dingen die je tegenkomt op. Veel van mijn laatste dingetjes kwam ik terloops tegen op Pinterest of vond ik op Etsy! Beide hele goede websites om art te vinden! Foto galerij muurAfwisseling (maak templates!)
Probeer kleine en grote art met elkaar af te wisselen. Kies er bijvoorbeeld voor om een groot schilderij op te vullen met meerdere kleine schilderijtjes en vica versa. Ik koos er voor om één heel groot schilderij op te hangen en de rest wat kleiner te houden. Een handig hulpmiddel hierbij zijn de templates (waar ik gisteren al over schreef). Papieren ter grootte van je art. Ik heb van alle art templates gemaakt en die opgehangen aan de muur. Op de lege plekken heb ik ook allerlei templates verzonnen. Als je het vervolgens dán van een afstandje bekijkt, zie je al heel snel plekken waar eigenlijk een groter, of juist kleiner, schilderij zou moeten hangen. Daarna heb ik op elke template geschreven wat ik er zou willen hangen. Allereerst van de templates waarvan ik de art al wist, en vervolgens ben ik op de rest van de papieren maar wat gaan schrijven. Vaak schreef ik alleen de term “foto”, “canvas”, “quote” of “kunst” op, in combinatie met het woord rustig/druk. Vervolgens bekeek ik het weer van een afstandje en zag ik al heel snel plekken waar het te druk was, of juist te rustig.

Fotolijstjes
Ook hierbij geldt weer: ga voor afwisseling! Dikke lijstjes, dunne lijstjes, of juist helemaal geen lijstjes. Hang hier en daar een canvasdoek op, hang een foto op met een stukje tape bovenaan of omlijn een keer een foto met washitape (als lijstje). Daarnaast hebben veel lijstjes passe-partout; maak ook daar weer keuzes in en wissel af. Kijk weer van veraf naar je muur, schrijf desnoods op de template welke art een lijstje krijgt, en kijk weer of het in balans is.Foto galerij muur
Neem de tijd
Misschien nog wel de beste tip: neem er de tijd voor. Een galerijmuur moet groeien. Van tevoren schatte ik in dat ik dit wel in een avondje kon (Ha!). Niemand kan uit z’n hoofd gelijk zo’n muur met art vullen; je wilt niet zomaar wat aan de muur hebben, het moet bij je passen en de muur moet in balans zijn. Neem bovenstaande tips niet té nauw; als je er de tijd voor neemt de art voor de muur te bedenken (en alles elke keer op de templates schrijft), vult zo’n muur zich vanzelf in. Ik heb een paar weken lang allerlei verschillende gekleurde papieren geplakt op de muur gehad; na een paar weken had bijna elke template een naam en wist ik wat er komen zou. Vervolgens heb ik alles besteld, en heb ik de laatste lege plekjes gewoon met mijn eigen printer opgelost.Foto galerij muur(Art details. (Voor als je graag wilt weten waar ik mijn art vandaan heb.) Ik heb heel wat persoonlijke foto’s gebruikt en dat aangevuld met art. Linker muur vbnb: I Love You to the Moon & Back (Studio Calico), Zelfgeschilderde canvas (tutorial volgt!), Schaap (Etsy), Silhouetschilderijtjes, Icecream (Pinterest), Quote Painting, Paraplu (Pinterest). Rechter muur vbnb: Banner, Eiffeltoren (gekocht in Parijs), HAM)
Ik vond het heel erg leuk om met je te delen hoe ik mijn muur heb ingevuld. Als je nog vragen hebt, stel ze in de comments! Liefs! Shifra

Comments

 1. Wauw, wat ben jij toch creatief zeg, ik vind het resultaat supertof! Wie weet dat ik zoiets zelf ook nog eens ga doen, dan zijn deze artikelen heel handig, dankjewel :) En geniet ervan!

 2. Linda

  Handige tips! Ik had al een idee om een art collage wand te maken maar nu weet ik ook hoe ik het aan moet pakken.

  Heb je nog tips voor leuke websites waar goede art te vinden is? Dit lijkt me namelijk nog wel de moeilijkste stap.

  • Shifra

   Ja! Onder het kopje ‘art kiezen’ vertel ik waar ik mijn art vandaan heb. Maar eigenlijk echt overal vandaan. Het is heel lastig om art te vinden als jezelf verplicht om het in één dag of een paar dagen te vinden. Echt gewoon een paar weken lang je ogen openhouden bij alles wat je ziet; zo zag ik op Etsy heel veel leuke art (daar is echt een aparte categorie voor), op Pinterest, soms zag ik op blogs gestylde woonkamers en zag ik een leuk schilderij aan de muur hangen (die ik vervolgens op google opzocht) enz enz. Als je er de tijd voor neemt en er op let, kom je plotseling overal art tegen! ;-)

 3. Esther

  Ik lees je blog altijd, net als de blog a beautiful mess. Ik heb al vaker gezien dat je je (volgens mij) erg laat inspireren door hen. En dat is natuurlijk prima :) ik vind wel dat oa deze blogpost érg overeenkomt met een blogpost die zij hebben gemaakt over het maken van een gallery wall. Je weet vast welke ik bedoel. Het is dan wel zo netjes om hen even credits te geven. Je hoeft er natuurlijk niets mee te doen, maar ik wilde het even kwijt. Verder: keep up the good work! X

  • Shifra

   Bedankt voor je reactie en je compliment! Ik ben blij dat je je mening geeft hoor :-)

   Het klopt inderdaad dat ik soms geïnspireerd wordt door A Beautiful Mess (who isn’t? :-)) maar dat is zeker niet mijn enige inspiratie, ook niet voor deze post. Ik maak per inspiratiebron de afweging of ik deze noem in het artikel of niet. In dit geval heb ik er voor gekozen dat niet te doen, omdat ik niet een groot deel van mijn inspiratie bij hen vandaan haalde. Veel dingen die ABM heeft gedaan heb ik ook – en eerder – bij andere bronnen gezien (Martha Stewart, Pinterest, PS I made this, A Pair and a Spare enz.). We zitten nu eenmaal in dezelfde branche, en als je zoekt op “gallerywall” krijg je héél veel galerijmuren uit Google. Dat je vindt dat het er heel erg op lijkt snap ik ontzettend goed! Nu hebben we natuurlijk helaas ook beiden een blauwe bank ;-) (ik geloof dat ze zelf nu een andere bank heeft, dat scheelt voortaan!;-) )

   Ik begrijp heel goed als je het niet met me eens bent, maar weet in ieder geval dat ik echt probeer eer te geven wie eer toekomt :) Ik maak de afweging iedere keer opnieuw, dus het zou goed kunnen dat je hen volgende week wel genoemd ziet.

   Bedankt in ieder geval voor je reactie, ik heb jullie ook nodig om mij wat dit betreft scherp te houden ;-)

   Veel liefs!

   • Hi! Dank voor je reactie, fijn dat je het zo goed opvat! Daar kan menig blogger wat van leren ;) ik snap inderdaad je overweging. Je moet die keuze natuurlijk altijd zelf maken, ik wilde het even gezegd hebben omdat het me opviel. En dat het er op lijkt is inderdaad een compliment, de muur is erg mooi geworden! En de blauwe bank is ook super tof ;) x

 4. Wat een handig tips. Ik zou er impulsief aan beginnen maar je tijd ervoor nemen geeft inderdaad een beter en mooier resultaat!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.