Badkamer sneak peek

badkamer a cup of life sneak peek (1)Hi! Ik heb al een tijdje niets meer laten zien van de badkamer, terwijl er al weer veel veranderd is. Dus vandaag een update post van de badkamer. Je ziet het eindresultaat, maar ook ook het geklus tussendoor, het zweet, de tranen en voooooral de excitement.

a cup of life badkamer beforeMocht je alle vorige posts gemist hebben, even een korte samenvatting van wat er allemaal gebeurd is. Dit was hoe de badkamer eruit zag toen we net verhuisd waren. Ik had het alleen schoongemaakt en met ‘alleen’ schoonmaken bedoel ik eigenlijk een hele dag schrobben om alle schimmel te verwijderen.a cup of life badkamer before (3)Op deze foto zie je het beter, maar alles was in crème kleur. Of misschien was het verkleurd wit. Het zag er in ieder geval vies en extra oud uit daardoor.badkamer-a-cup-of-life-1-2Een half jaar later zag het er zo uit. Al het essentiële was gedaan om het leefbaar te maken. De witgeverfde, marmeren plank achter de wasbak weggehaald, alles geplamuurd, de vloer vervangen met laminaat, de doucheset vervangen, een spiegel opgehangen en haken voor de handdoeken. En vervolgens heb ik het 1,5 jaar zo gelaten.a cup of life badkamer voor en na (8)Tot een paar maanden geleden en toen hebben we alles wit geverfd, vloer eruit gehaald, verwarmingsbuizen schoon gebrand (er zaten meerdere lagen verf op) én de verwarming zelf weggehaald.

Nu kijk ik terug naar de vroegere badkamer en denk ik: WHAT’S THIS, I DON’T EVEN. Alsof je jaren met te lang en ontploft haar rondloopt (ik noem geen namen) en iedereen zegt dat je eigenlijk er iets aan moet doen. En je het zelf ook wel weet, maar niet goed weet hoe en niets doen is makkelijker. En dan uiteindelijk na jaren je haar afknipt en kijkt naar foto’s en denkt: HOE HEB IK DIT ZO LANG KUNNEN DRAGEN? WAAROM ZEI NIEMAND IETS? (Dit is de vergelijking die als eerste in mijn hoofd popte, en no worries. Hans en ik lachen nog vaak om zijn haar. We’re cool.) Maar dat gevoel heb ik dus met de badkamer. Ik liet de badkamer maanden zo, omdat ik er aan gewend was en dit veel makkelijker was. Ik ergerde mij aan van alles (geen plek voor voorraad, badspulletjes enz), maar zodra ik de badkamer uit was, was ik dat vergeten. Totdat ik er weer was of schaamtevol mijn badkamer aan vrienden/familie liet zien (want van iemand die schrijft over interieur verwacht je toch een mooie badkamer). De reden die vaart achter de badkamer zette, was onze huizenzoektocht. Het idee dat ik dit huis ging verlaten zonder iets aan de badkamer te hebben gedaan. Alsof je Anna Hathaway in de Princes Diaries 1 aan het begin van de film zit. De frustratie dat je weet dat er een ware beauty in haar schuilt, maar dat ze nog niet haar weg heeft gevonden. En de drang om haar hierbij te helpen.a cup of life badkamer voor en na (12)a cup of life badkamer before (5)a cup of life badkamer before (6)Veel te veel tijd spendeerde ik in de zoektocht naar de juiste tegeltjes. Ik had een budget van 250,- voor alle tegels en dat is weinig voor als je iets speciaals wilt. Dus ik ging voor een tussenweg: goedkopere tegels op de muren en wat extra geld uitgeven aan een mooie vloer. Ik kocht voor de wand cheap metrotegels bij een tegeloutlet. Het werden uiteindelijk hele mooie metrotegels die eruit zien alsof ze stuk voor stuk handgemaakt waren; echt een lucky find, voor in totaal maar 120,-

We hadden nog nooit een badkamer betegeld, maar ik vind het makkelijker dan laminaat leggen. Het is letterlijk knippen en plakken. In 2 lange dagen hebben we samen de badkamermuren betegeld. Daarna hebben we alles zwart gevoegd (já, zwarte voeg!).
a cup of life badkamer before (7)a cup of life badkamer before (18)Voor de vloer vond ik de meest, mooie tegels bij Mawi tegels. Ik wilde graag patroontegels om de badkamer wat spannender te maken. Ik heb zoveel patroontegels bekeken, maar het is lastig een goed patroon te vinden. Eentje waar je niet gek van wordt als hij in herhaling valt. Eentje die niet oudbollig is, maar tegelijkertijd wel weer vintage en ouderwets uitstraalt. En het liefst nog eentje die niet al te duur was. (120,-)
a cup of life badkamer before (10)Toen kwam het tricky gedeelte: ik spoot alle badkamer accesoires (inclusief de kraan van de wasbak) goud. Geen idee of dit duurzaam was, maar ik wilde het proberen. En tot dusver zit het er nog super op!a cup of life badkamer before (12)En als allerlaatste, kwamen de planken in de badkamer. En wat voor een planken: MASSIEF NOTEN. Dat verdiende een capslockje, want hier droomde ik al zo lang van. Iets, maakt niet uit wat, van massief noten in mijn huis. (ik heb deze van Houtmerk) a cup of life badkamer before (14)Aanstaande dinsdag zie je ALLE eindresultaat foto’s van de hele badkamer. In eerste instantie was deze post samen met de post van dinsdag één post. En hij was LANG. En daardoor heel onoverzichtelijk, veel scrollen en te chaotisch om te lezen. Deze post is dus absoluut niet bedoeld als teaser om je te lokken naar dinsdag. Of misschien werkt het wel zo, maar het is niet met die opzet geschreven. :) Maar please, kom dinsdag wél terug, it’s worth it. Ik ben súper enthousiast over het eindresultaat! Plus, jij weet nu wat er allemaal aan vooraf is gegaan. Alsof je er zelf bent bij geweest. En dan ben je toch altijd wat extra enthousiast en trots. xx Shifra

 

Comments

 1. Luna

  Natuurlijk kom ik dinsdag terug om te kijken. Ik wacht al een eeuwigheid op foto’s van je badkamer 😇 Maar ik sinds dan van the princess diaries moet je even verbeteren. Anne Hathaway is de de hoofdrolspeelster. Sandra Bullock heeft een soort gelijke rol gehad, maar dan een als politieagente die undercover gaat als miss. Dat is de film missconginatialy (of zo iets) Beide films hebben een vervolg, dat dan weer wel 😉 Fijne vakantie nog!

  • Shifra

   Oh whaha. Oeps. Je hebt gelijk, ik haal twee films door elkaar🙈 beide heel leuk! Ik ga het even aanpassen! Thnx!

 2. Super! Ben benieuwd naar alles! Wij willen onze badkamer ook pimpen. Die planken zijn zo mooi. Nu nog een mooi en goed meubel vinden. We willen geen spaanplaat meubel. Liefst een van mooi hout, zelf maken.

 3. Ik vind het echt zoooo super knap dat jullie dat allemaal zelf hebben gedaan! En WAT een verschil (ook in hoofdletters, hihi), ik vind het echt zo gaaf geworden! Bijna jammer om te verhuizen, maar snap wel dat het ‘on-af’ voelde om het zo te laten. En de ervaring steek je weer in je rugzakje voor ‘de volgende keer’. Echt super tof om te zien!!!

  • Shifra

   Dankjewel Loes!! 😚 En ja, precies! We hebben wel weer wat dingen geleerd over betegelen die ik in het volgende huis anders wil doen. Maar ik vind het ook heel jammer hoor. Ik had liever nog even een half jaartje hierin gedoucht (maar wat zal ik zeggen. ik werk graag op deadline, Haha!)

 4. Heel mooi! Ik vind het vooral knap dat je van een ruimte waarin je rekening moest houden met vaste muren enz er echt iets moois van hebt gemaakt. Ik heb gemerkt dat het eigenlijk makkelijker is als alles helemaal kaal is, dan kun je helemaal objectief kijken. Dus petje af :-)

 5. Wauw dat is mooi geworden!
  Geen idee of een badkamer aanpassen iets is voor mij om te doen. Ik denk het niet haha.
  Jullie hebben nu de verwarming maar weggelaten als ik het zo zie bij de na foto’s?
  Knap dat jullie deze kleine ruimte totaal anders weten te maken.

  • Shifra

   Ja! Dat was ook onze intentie. Het is een hele kleine ruimte, dus een verwarming is echt niet nodig. En die nam wel veel plek in:(

 6. Wat leuk zeg om dit te lezen! Wij moeten ook nog de badkamer gaan doen. In de preview ziet het er al mooi uit!

 7. Het ziet er super mooi uit! Van wat ik heb gezien, natuurlijk ;) Ik wilde dat wij budget kregen… bij ons moest ik nog moeite doen om in ieder geval dezelfde tegels erin te krijgen toen er een paar vanwege een mogelijk lek uit moesten (nieuwe zijn echt enorm lelijk)!

 8. Wauw het is zo mooi! Die zwarte voeg bij de witte tegels is ook echt prachtig. Bijna jammer dat je gaat verhuizen nu je zo’n mooie badkamer hebt haha.

 9. Oh wauw wat is het al mooi geworden! Wat een verschil! Wij zijn ook bezig met het verbouwen van de badkamer en mijn vriend heeft deze zelf betegeld. Dat viel hem (op de Hexagon wandtegels na) reuze mee! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat dus ik kom zeker dinsdag terug :-)

 10. Eline

  Ik vind jullie badkamer er supermooi uitzien! Ben benieuwd naar je post van dinsdag.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.