Baked Mac and Cheese

baked mac and cheese

Stiekem eet ik van jongs af aan al Mac and Cheese. Alleen wist ik niet dat dat Mac and Cheese heette. Mijn moeder smolt altijd macaroni aan elkaar met kaas, omdat ik ‘échte’ macaroni vies vond. Toen ik in Amerika Mac and Cheese at, wist ik pas echt wat het was. En hóe veel lekkerder het nog kan zijn dan het prakje van mijn moeder. Mac and cheese is echt heel, heel lekker. Dus bij thuiskomst had ik kant-en-klare pakken Mac and Cheese die heel goed waren. Maar inmiddels zijn die pakken op, en nog veel belangrijker: het is super vet en ongezond! En dus maakte ik een gezondere variant van de Mac and Cheese! Met broccoli, minder kaas en ook best wel heel erg lekker! baked mac and cheese (2)

Baked Mac and Cheese
350 g broccoli
350 g macaroni
400 ml magere (of halfvolle) melk
250 kippenbouillon
30 g bloem
200 g geraspte Cheddar kaas
150-175 g huttenkase
2-3 el paneermeel
2 tl paprikapoeder
Opitioneel: geraspte parmezaanse kaas

Kook de broccoli en macaroni samen in een pan met water (en eventueel wat zout) el dente (liever iets tekort dan te lang, het kookt straks in de oven nog verder). En giet af. Laat ondertussen 3/4 van de melk koken. Mix de rest van de (koude)melk met de bloem en roer door de hete melk heen. Voeg ook de kippenbouillon toe en laat in ongeveer 5-7 minuten de saus dik(ker) en egaal worden. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend de cheddar kaas toe terwijl het smelt. Doe hetzelfde met de huttenkase (die smelt niet). Roer de broccoli en macaroni erdoorheen en giet het mengsel in een ingevette ovenschaal. Strooi de paneermeel eroverheen, vervolgens de paprikapoeder en eventueel wat geraspte kaas. Zet dit in de oven voor 20 minuten op 180 graden.baked mac and cheese (4)Dit gerecht is niet het meest fotogenieke eten. Maar hey, het is een schotel. Die zijn niet fotogeniek. Maar ik wilde het wel in een schotel laten zitten, omdat het laat zien dat het echt een schotelgerecht is: simpel en comfortfood. Mijn ervaring met schotels dus. Je zou de laatste stap van het bakken weg kunnen laten als je niet houdt van gebakken macaroni en alles liever nog wat smeuïger en sappiger wilt. De kaas wordt dan iets meer een kaassaus, ook heel lekker!

baked mac and cheese (3)Ik vond het leuk mijn Mac en Cheese recept te delen! Vergeet niet je gemaakte recepten te delen met de hashtag #acupoflife! Ik vind het heel leuk om te zien, leuker dan je denkt! X Shifra

Comments

 1. Whoa, dit ziet er geniaal uit! Ik HOU van kaas, en in het weekend ook wel van een beetje slecht eten, dus kans dat dit hem wordt hoor :D

  • Shifra

   En dan eet je stiekem toch nog gezond! Dát zijn de gerechten die je moet hebben!;-)

 2. Nu heb je wel mat min-punten, bah, broccoli, haha ;) Maar alsnog ziet het er erg lekker uit en zal ik het wel willen proberen, en dat terwijl er broccoli in zit :P

 3. Hmm, ziet er lekker uit! Ik heb echt nog nooit zoiets gegeten, met melk/kaas/kippenbouillon en broccoli! Heel apart, maar het klinkt wel erg lekker. Ik ben sowieso wel fan van macaroni & broccoli, dus ik moet dit zeker een keertje proberen :D. X

 4. Leanne

  Aha, precies een lekkere afwisseling op mijn ‘gewone’ macaroni. We eten heel veel pasta en dit hebben we nog nooit op eigenlijk :p Zondag gelijk even proberen, klinkt alsof het makkelijk en snel te maken is..

 5. Hanny

  Mmmm, ik heb hem dit weekend gemaakt en wat was het een succes!!! We hebben er allemaal super van genoten.
  Heel erg bedankt voor dit recept en hij komt zeker vaker op tafel te staan! ;-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.