BLADERDEEG TAARTJES OP 4 MANIEREN

Bladerdeeg hapjes, bladerdeeg, wat is puff pastry, bladerdeeg vulling, wat te doen met bladerdeeg, bladerdeeg ontdooien, bladerdeeg bakken, bladerdeeg klaarmakenBladerdeeg is zo lekker en vooral snel klaar te maken! Heel gevaarlijk, want zo kun je elk moment van de dag een heerlijk taartje uit de oven toveren. Elke zondagavond experimenteren Hans en ik met vullingen! De gekste dingen komen voorbij en soms zijn het gewoon dingetjes die toevallig nog in de koelkast liggen. Vandaag maak ik bladerdeeg taartjes in hart-vorm (ziet er wel zo schattig uit) én deel ik mijn favoriete vullingen.Bladerdeeg hapjes, bladerdeeg, wat is puff pastry, bladerdeeg vulling, wat te doen met bladerdeeg, bladerdeeg ontdooien, bladerdeeg bakken, bladerdeeg klaarmakenHet basisingrediënt voor deze taartjes is dus bladerdeeg. Ik gebruik kant-en-klare bladerdeeg uit de diepvries, maar je kunt ook verse bladerdeeg kopen of je maakt het helemaal from scratch. Snijd de bladerdeeg in een vorm of gebruik koekjesvormpjes. Vul ze daarna met elke gewenste vulling! Ik maakte een aardbeientaart, cashewnoottaart, chocoladebanaantaart en appeltaart. Bladerdeeg hapjes, bladerdeeg, wat is puff pastry, bladerdeeg vulling, wat te doen met bladerdeeg, bladerdeeg ontdooien, bladerdeeg bakken, bladerdeeg klaarmaken Chocoladetaartje Voor de vulling: 2 eetlepels chocolade pasta (Nutellaaaaa♥) en een halve banaan in plakjes gesneden. Als topping heb ik (na het bakken) een eetlepel Nutella een paar seconden verwarmt in de magnetron en daarmee over de bovenkant strepen getrokken.Bladerdeeg hapjes, bladerdeeg, wat is puff pastry, bladerdeeg vulling, wat te doen met bladerdeeg, bladerdeeg ontdooien, bladerdeeg bakken, bladerdeeg klaarmaken Cashewnoottaartje Voor de vulling: een handje cashewnoten (gehakt), snufje zout en een halve eetlepel honing. Na het bakken heb ik de bovenkant besprenkeld met honing en nog wat gehakte noten.Bladerdeeg hapjes, bladerdeeg, wat is puff pastry, bladerdeeg vulling, wat te doen met bladerdeeg, bladerdeeg ontdooien, bladerdeeg bakken, bladerdeeg klaarmaken Aardbeientaartje Voor de vulling besmeer je de bladerdeeg met 2 eetlepels aardbeienjam en beleg met twee plakken (in kleine stukjes) brie. Als topping (na het bakken) heb ik nog wat aardbeienjam over de bovenkant gesmeerd. Bladerdeeg hapjes, bladerdeeg, wat is puff pastry, bladerdeeg vulling, wat te doen met bladerdeeg, bladerdeeg ontdooien, bladerdeeg bakken, bladerdeeg klaarmaken Appeltaartje Voor de vulling gebruikte ik een geschilde en in stukjes gesneden appel (maakt niet uit welk soort, ik houd van zoete appels), een handje rozijnen en een eetlepel suiker (ik heb licht bruine kristalsuiker gebruikt, maar elke suiker is prima). Mix dit allemaal door elkaar. Aan de bovenkant heb ik een paar openingen gesneden (ter versiering) en na het bakken besprenkeld met suiker.

Bladerdeeg hapjes, bladerdeeg, wat is puff pastry, bladerdeeg vulling, wat te doen met bladerdeeg, bladerdeeg ontdooien, bladerdeeg bakken, bladerdeeg klaarmakenAls alle bladerdeegtaartjes zijn gevuld bak je ze voor 15 minuten op 200 graden, totdat ze mooi bruin zijn. Laat ze een paar minuten afkoelen voordat je de topping erbovenop smeert. 

Ik daag je uit om ook zelf ook te experimenteren met allerlei vullingen! Het is echt heel leuk. Kijk gewoon eens in je koelkast en in je kasten en gooi eens wat dingen bij elkaar (ook als je twijfelt of het wel lekker is). Geloof me, er gaat een wereld voor je open welke voedselcombinaties lekker blijken te zijn! Ik had bijvoorbeeld nooit verwacht dat aardbeienjam en brie zó’n lekkere combinatie zou zijn! Dit is dan ook mijn favoriet, yum! Veel plezier met het creëren van bladerdeegtaartjes! Liefs, x Shifra

P.s Deel je favoriete vulling via Instagram & Twitter @shifrajumelet of in de comments hieronder! Ik ben benieuwd wat jullie allemaal bedenken.

Comments

  1. Mirthe

    Leuk, eens een keer niet die standaard combinaties! Daar neig ik heel snel naar. Maar misschien toch eens wat andere dingen ook proberen.

  2. Ianthe

    Hmm, ziet er heerlijk uit! Ik ben echt dol op bladerdeeg, het is zo makkelijk om ‘s avonds een lekkere quiche mee te maken :)

  3. Mmmm dit ziet er zo ontzettend lekker uit allemaal, vooral die met nutella/banaan en appel/kaneel lijken me heel erg lekker! leuk ook in deze vorm :)

  4. Ook erg lekker, iets van hachee erin doen! Bladerdeeg is zo’n fijn product, helaas vreselijk ongezond!

  5. Jolien Huylebroeck

    Ze zien er super lekker uit en ook gemakkelijk om te maken. Ik ben een grote fan van bladerdeeg. Wij maken geregeld een combinatie met zalm en kruidenkaas. Dat is dan eerder als hoofdmaaltijd.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.