BRAAM-GEITENKAAS HAPJES

Braam-geitenkaashapjeHet is geen geheim dat ik dól ben op kaas. Zo ook op geitenkaas. Het was dan ook één van de eerste dingen die ik op mijn lijstje schreef toen ik feesthapjes voor een verjaardag aan het bedenken was. Maar verder dan ‘geitenkaas op een toastje’ kwamen mijn gedachten niet. Daarom wilde ik iets totaal nieuws met geitenkaas proberen. Dit hapje verbaasde iedere mond door de verrassende smaakcombinatie! bramen geitenkaas hapjesOp een buitenlandse site (die ik daarna nooit meer terug vond) las ik dat de combinatie bramenjam en geitenkaas een goude combinatie tussen zuur en zoet zou zijn. Dit klonk voor mij als een leuk experiment! Ik had namelijk geen idee hoe deze smaakcombinatie zou proeven en ik moet toegeven: ik had nooit verwacht dat het zó lekker zou zijn.bramen geitenkaas hapjeWat je nodig hebt is een grote bak bramen (ik had ongeveer 400 gram), toastjes, 1 citroen, honing en geitenkaas. Leg het aantal bramen apart naar de hoeveelheid toastjes dat je wilt maken (voor mij waren dit er 20). Laat in een kleine pan de rest van de bramen sudderen, voeg het sap van een half uitgeknepen citroen toe en een paar eetlepels honing. Roer af en toe met houten lepel en plet de bramen een beetje zodat deze sneller breken. Verwarm dit totdat alle bramen uit elkaar gevallen zijn en het eruit ziet als jam. Voeg naar smaak nog een beetje honing toe. Zeef deze “jam” om de bramenzaadjes eruit te krijgen. Beleg de toastjes met geitenkaas en giet de zelfgemaakte jam eroverheen. Leg op elke toastje een braam en eventueel voor de sier nog een takje mint.Feesthapjes receptAls je tijd wil besparen, is het slim de jam de avond van tevoren te maken. De volgende dag bouw je dit toastje twintig minuten van tevoren op en dan proeft het hartstikke vers. xx Shifra

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.