Bramen yoghurt swirl met cookies

Bramen yoghurt swirl met mint (4)Ik moet meer toetjes ontdekken. Mijn go-to toetje blijft deze vanille vla met appeltjes, maar iedereen die hier komt eten kent het toetje inmiddels wel of heeft het al minstens 2 keer gegeten. Zelf eet ik heel weinig toetjes, waarschijnlijk omdat ik dus nog niet ontdekt heb hóe lekker ze kunnen zijn. Ik maakte een tijdje geleden voor vrienden dit gezonde toetje, het was een probeersel maar het pakte heel goed uit! Daarna heb ik hem nog twee keer gemaakt en hij werd alleen maar lekkerder. Het is een toetje dat weinig tijd kost (mijn eis voor dinner party’s) én nog steeds chique en lekker is.

Bramen yoghurt swirl met mint (2)Dit ziet er bijna uit alsof je lang in de keuken hebt gestaan. Terwijl het mij maar 10 minuutjes kostte. Ik maakte het terwijl mijn vriendin gezellig in de keuken hing, en haar man en Hans buiten bij het vuur waren. Ik houd van dat soort avonden.

Slank bramen yoghurt toetje
Bramen yoghurt swirl met cookies (voor 4 personen)
Voedingswaarde per persoon. Calorieën: 169, Smart points: 3, Koolhydraten: 21g, Vet: 4g, Eiwit: 11g, Natrium: 4mg, Suiker: 11g
300 g bramen (mag ook uit de vriezer, ontdooid) + 8 losse bramen
1 tl zoetstof
400 g yoghurt (Griekse Yoghurt 0% of Skyr. Ik gebruik graag Skyr.)
1 theelepel vanille extract
2 digestive koekjes
verse munt
1 tl kaneel
optioneel: honing

Doe de bramen samen met 1 tl zoetstof in een steelpannetje met dikke bodem en laat op laag vuur in 3-4 minuten zacht worden. Plet met een spatel of lepel de bramen. Meng de yoghurt samen met vanille extract en mix goed door, zodat de yoghurt romig wordt. Verdeel de yoghurt over de glaasjes en lepel 2/3 van het bramensap door de yoghurt heen. Meng het voorzichtig en in een rustige beweging, zodat je swirls krijgt. Zonder dus de hele yoghurt paars te laten kleuren. Giet de overige bramensap over de yoghurt heen. Breek de koekjes in stukken en steek in de yoghurt. Strooi er een theelepel kaneel overheen en leg in elk schaaltje een paar blaadjes munt. Leg 2 bramen in elk schaaltje en, als je echt van zoet houdt, nog een 1 theelepel honing in elk schaaltje. Serveer direct, zodat de koekjes nog lekker knapperig zijn en het bramensap nog warm is. (Maar koud is het ook nog steeds heel lekker.)
Bramen yoghurt swirl met mint (7)Maak deze toetjes in glaasjes, want het is zo extra leuk om de swirls aan de zijkant te zien!
Bramen yoghurt swirl met mint (5)Halverwege het fotograferen kwam ik erachter dat ik de bramen was vergeten. Oeps! Maar daarom nog even snel als laatste een foto van het toetje met braam. Ik ga meer toetjes ontdekken en vooral eten, ik vind het leuk! Eet jij ‘s avonds na het eten een toetje (en zo ja, wat?)? Of eet je het later op de avond iets (anders)? X Shifra

Comments

 1. Ik ben gek op toetjes in glaasjes. Ziet er altijd zo gezellig uit. Deze bramen swirl ziet er heerlijk uit en ga ik zeker uitproberen!

 2. yvon

  Dit toetje lijkt me ook best weer lekker………………:-)
  Bramen heb ik nu niet in huis, maar wel aardbeien en bessen.
  Ik denk dat ik het straks eens klaar maak.

 3. Anne

  Ik zag het een tijdje geleden in jullie vlog en toen dacht ik al: dat moet ik onthouden. Mooie foto’s ook! Ik maak eigenlijk helemaal nooit zel toetjes, maar dat is inderdaad wel leuk om eens te gaan doen. Je kan er juist zoveel kanten mee op.

 4. Oeh lekker! Ik ben dol op toetjes. Het maakt mij eigenlijk niet uit wat: gewoon vla, met yoghurt en roosvicee vind ik al feest. Maar ook cheesecake-toetjes, tiramisu (zelf gemaakt natuurlijk!) of een ricotta-toetje met cacao. Of van die toetjes uit zo’n plastic bakje met een hoekje met chocola, of creme brulee (moet ik nog even doorgaan?). :-) Deze gaat in mijn favorieten hoor!

 5. Ziet er echt fantastisch uit. En omdat het zo lekker universeel is, kan ik het morgen gelijk maken, want ik heb pruimen uit m’n eigen tuin! (eigenlijk puur toevallig omdat m’n man er eentje heeft geplant, ik ben helemaal niet van het tuinieren haha)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.