Butter buns (in 30 minuten!)

butter buns recept a cup of life (1 of 1)Eén van mijn favoriete recepten op mijn blog zijn deze butter buns. Ik houd van brood bakken. En eten. En deze broodjes vind ik de allerlekkerste. Het liefste maak ik deze broodjes als extraatje tijdens een etentje, zoals de Amerikanen doen met hun ‘dinner rolls’.  En in het begin kwam dit er nog van (hoe dan, denk ik nu), maar nu ben ik vaak zo druk met van alles en nog wat dat ik vaak een afbakstokbrood erbij leg. Daarom leek het me leuk om een verkorte versie van deze broodjes te proberen. In 30 minuten! Zonder het twee keer te hoeven laten rijzen, zonder heel veel gedoe. Ze zijn anders dan deze butter buns, maar nog steeds zó lekker luchtig en zoet.

butter buns recept a cup of life (1 of 1)-7Butter buns (in 30 minuten) voor 24 mini’s

450 ml melk
3 el boter
3 el suiker
2 tl zout
700 g bloem
7 g gedroogde gist
2 eieren

1.Verwarm de melk met de boter, suiker en zout in een steelpannetje totdat het lauwwarm is. Het kan ook in de magnetron in 30 sec. of totdat de boter gesmolten is. Zet het vuur uit (of haal het schaaltje uit de magnetron) en laat het nog twee minuten afkoelen.
2. Doe de bloem in een kom.
3. Voeg de helft van het melkmengsel en al het gist toe en meng met een mixer (met deeghaken) op lage snelheid.
4. Voeg langzaam de rest van het melkmengsel toe en de eieren. Blijf mixen totdat het een samenhangend deeg wordt en zichzelf van de rand afduwt.
5. Bestuif het werkblad met bloem en verdeel het deeg in 24 bolletjes. Om gelijke broodjes te krijgen deel ik het deeg in tweeën (12 stuks voor elk deel), dan weer in tweeën (6 voor elk deel) en dan weer in tweeën (3 voor elk deel). Dan verdeel ik elk stuk deeg weer in 3 broodjes. Raak de tel niet kwijt. Haha!
6. Doe de bolletjes in een ingevette bakblik en laat afgedekt met een theedoek even rusten, terwijl je de oven voorverwarmt op 200 graden.
7. Bak de broodjes in het midden van de oven 15 minuten gaar of totdat ze goudbruin zijn.butter buns recept a cup of life (1 of 1)-4Optioneel (maar zo lekker!): Smeer ze direct uit de oven in met een beetje gesmolten boter, haal ze uit het bakblik en laat ze verder afkoelen op een afkoelrooster.
butter buns recept a cup of life (1 of 1)-4broodjes recept a cup of lifeIk eet deze broodjes het liefste bij een dineetje, als lunch of tussendoor met een laagje roomboter EN een beetje melk hagelslag! Killer combi. Happy baking! X Shifra

Comments

 1. Marloes

  Dit ziet er zo makkelijk uit! Hier houd ik van. Hoelang blijven ze lekker daarna? Worden ze snel droog?

  • Shifra

   Ik heb deze broodjes de afgelopen tijd veel gebakken, maar ze zijn nooit verder gekomen dan 2 dagen. En ik denk dat ze ook voor een paar dagen (op kamertemperatuur, goed afgedekt), net als ander brood, ‘maar’ lekker blijven. Maar je kunt ze ook invriezen, als je ze wat langer wilt bewaren. :)

 2. Rianne

  Jij dacht ik neem de uitspraak ‘having a bun in the oven’ gewoon letterlijk, haha.. Tijd voor jouw ‘bun’ om eruit te komen want volgens mij is ze al lang gaar en klaar om jullie te ontmoeten!

 3. Danielle Hendriks

  Hartstikke leuke broodjes…
  Maar ik wil, net als de anderen hier, zo graag weten hoe het met jou gaat?!?!
  Hoe voel je je? Ben je stiekem al aan het puffen en dacht je… Ik moet iets doen om mee bezig te houden…?
  Keep us updated please 😘

  • Shifra

   Ahh. Haha! Nou, nog geen baby nieuws helaas! :( Op Instagram probeer ik wat consequenter updates te geven (www.instagram.com/shifrajumelet)!

 4. Evelien

  Onmiddellijk gemaakt met volkoren speltmeel, ze waren overheerlijk! En ook meteen op ;) ! Dankjewel voor het receptje, die gaat in m’n vast receptenboekje!

  • Wampie

   Kom dit net tegen, lijkt me erg lekker,
   ga eerst maar eens volkoren speltmeel kopen en dan proberen,
   kan ik met de kerst leuke lekkere broodjes maken!

 5. Oh yummy, deze wil ik ook maken! Ik heb er NU gewoon zin in.. Gaat op mijn receptenlijstje. Hopelijk komend weekend of volgende week (vakantie, yay!) tijd om het te maken.

 6. Wampie

  Dat ziet er heerlijk uit, wil ik wel even mee experimenteren voor de kerst.
  Ga eerst maar eens volkorenspelt halen.
  Mag ik vragen welke afmetingen (LxBxH) je bak op de foto heeft?

 7. Wampie

  Ik heb de broodjes inderdaad gemaakt, bleven klein, bolletjes rollen moeilijk en ze werden heel erg stevig, ze mochten van ons wel wat luchtiger, smaak was goed.
  Had nog foto’s gemaakt. maar kan ze niet uploaden hier.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.