Can’t buy me love: ikea-producten

a cup of life (34)Hi! Ik krijg regelmatig vragen naar gekochte items. En ik snap het: ik vertel dat ik een product heb gekocht, ik leef ermee, je ziet hem misschien nog een paar keer in foto’s opduiken en that’s it. En ondertussen schrijf ik alweer over nieuwe producten en projecten. En dat betekent dat je nooit hoort hoe het nu met (oude) producten gaat. In andere woorden: het is tijd dat er een nieuwe serie komt (can’t buy me love) waarin ik gekochte producten een review geef na de eerste verliefde fase.Slaapkamer-make-over-met-denim-drift-Shifra-Jumelet-2-1-1Vandaag behandel ik een groot deel van mijn IKEA-producten! Daar heb ik er veel van, dus het was een makkelijke categorie om mee te beginnen. Ik schrijf deze post in samenwerking met IKEA, maar zoals altijd is alles wat ik over de producten schrijf 100% eerlijk. So there you go: the good, the bad en de vraag:  zou ik dit IKEA-product nog een keer kopen of aanraden?

Kitchen-makeover-A-Cup-of-Life-12Het Stenstorp keukeneiland 

LOVE IT. Vooral in ons vorige huis was dit een relatief goedkope update aan de keuken. Het maakte de keuken zoveel gezelliger en warmer! En iedereen ging er ook gelijk aan zitten. Nu in ons huidige huis komt hij niet zo tot zijn recht en wordt het vooral gebruikt om even snel het ontbijt/lunch klaar te maken. Uiteindelijk is het plan om de tafel naar mijn werkkamer te verhuizen, als soort van bureau/diy-tafel.

Het enige nadeel is dat het keukenblad van hout is en daarom wat meer onderhoud vraagt. Het is niet meer zo mooi als op deze foto. Wij hebben er veel gegeten/eten klaar gemaakt en daardoor zijn er lelijke vlekken die ik er niet uit krijg met een doek. In het vorige huis hebben we het hele werkblad nog een keer geschuurd en behandeld met houtolie en daarna was het gelijk weer mooi (daarna heb ik deze foto genomen)  In principe, als je het regelmatig zou oliën zou het hout goed tegen vlekken moeten kunnen. Maar anders wordt het werkblad wel echt lelijk. :( Kitchen-makeover-A-Cup-of-Life-22Bosse barkrukken
Deze krukken hebben we nu 2 jaar en ze zien er nog precies hetzelfde uit. Ze zijn stevig en we hebben er veel op gezeten. Zou ik er een serie willen netflixxen? Nee. Maar ze zitten lekker genoeg om te lunchen, snelle dineetjes, dingen te plannen, post uit te zoeken en andere activiteiten die niet langer dan 30 minuten duren. Langer dan dat, ga je een rugleuning missen of als een kind wiebelen op je kruk. Het hout is aan de buitenkant met een laklaag afgewerkt, waardoor je het heel makkelijk kan schoonmaken.

Deze krukken horen trouwens officieel niet bij dit keukeneiland, maar we hebben ze ingekort.

Kitchen-makeover-A-Cup-of-Life-5Kastrull pannen
Ik heb zoveel vragen van jullie, maar ook van vrienden, gekregen over deze emaille pannen. Ik vind het van die heerlijke lompe dikkertjes (ik heb het steelpannetje ook!), waar ik gelijk verliefd op werd. In mijn vorige huis -toen ik nog mijn best deed de keuken elke dag te stylen- stond deze pan zelfs altijd op het gasstel, als eye-catcher. Ik ben nog steeds enthousiast en het is de pan die ik het meeste gebruik.

Het ‘nadeel’ is dat je er echt voorzichtig mee moet zijn. Ik zet hem bijvoorbeeld niet in de vaatwasser en ik gebruik alleen maar houten lepels om de binnenkant te beschermen. Aan de buitenkant ziet hij er verder nog precies hetzelfde uit op wat brandplekken op de houten handgrepen na. De binnenkant is dus van emaille, maar die laag is niet zo dik. Een vriendin van mij raakte vaak de onderkant met een metalen lepel en daar was de emaille laag er flink van afgekrast. Dus já, ik ben nog steeds blij met deze pan en ik zou hem aanraden. Maar wees er voorzichtig mee. Slaapkamer-make-over-met-denim-drift-Shifra-Jumelet-2-1De tarva-lade kast (ikea hack)
Deze kast heb ik gehackt om hem wat unieker te maken. En hij is nog precies in dezelfde staat. Het enige nadeel is dat hij door het verven en lakken een beetje ruw is geworden. En daardoor kan ik hem niet zo makkelijk schoonmaken aan de buitenkant. Ik zou hem eigenlijk even licht moeten opschuren en daarna benadelen met een transparante lak, zodat hij weer glad wordt.
Slaapkamer-make-over-met-denim-drift-Shifra-Jumelet-4Hemnes bed
Ik heb dit bed gekozen omdat ik het mooi en stevig vond. Ik houd totaal niet niet van krakende, wiebelende bedden. Hier kun je op springen en doen wat je wilt, maar hij kraakt of wiebelt niets. Maar als ik soms zie hoe Hans moet liggen om in dit bed te passen. Dit bed is dus 200 cm lang MET verhoogd voeteinde. Hij moet zich er echt letterlijk inproppen. Arme man. Dus er komt een nieuw bed. Ook is hij de laatste tijd een beetje gaan piepen (ik denk dat ik de schroefjes moet aandraaien). Maar voor de rest: hij ziet er nog steeds hetzelfde uit. Ik zou hem zo weer kopen, maar dan in het wit. En ja ja, een stuk groter.

Oh en trouwens op het bed ligt de Hyllestad matras + topper. Het ligt zo lekker en het is altijd waar we het meest naar verlangen als we terug komen naar vakantie: ons lekkere matras. Wij houden van een medium matras, niet al te stevig, maar ook niet bouncy-zacht. Hij is nu 4 jaar oud en ziet er nog helemaal goed uit, zonder doorgelegen plekken. Alleen over de topper ben ik de laatste tijd minder enthousiast. Die begint een beetje door te liggen, maar misschien helpt het om hem gewoon eens om te draaien? (Dit heb ik nog nooit gedaan.)
Restyle-Project-vitrinekast-ikeahackHemnes vitrinekast (ikea hack)
Deze vitrinekast heb ik gerestyled (diy hier!) in ons vorige huis en ik gebruik hem nog steeds. Ik vond hem in het wit al mooi, maar dit past beter bij onze stijl. Tijdens de verhuizing is hij niet eens uit elkaar gehaald en letterlijk zo (zonder inhoud) vervoerd. En het ging heel goed. Hij ziet er nog precies hetzelfde uit.

Het enige waar ik nu tegen aanloop is dat hij iets te klein wordt. De lades zitten propvol. Ik vind de combinatie van half glas en half dichte lades daarom ideaal! Je kan alles erin proppen. Maar over een jaartje ben ik van plan te investeren in een grotere kast.a cup of life (34)Ekenäset fauteuil
Dit is mijn FAVORIETE item in huis. Zodra ik deze stoel zag was ik verliefd en moest ik hem hebben. En zelfs nu, na de honeymoonfase, blijf ik verliefd. En voor 199,- is het echt een koopje. Het hout is zo chique afgewerkt. Hij zit nog steeds even geweldig. Niet zo’n lichte stoel die kiept als je er er te snel in-en uit springt. De stof begint op de naden wel een beetje te pillen en losse draadjes te krijgen, maar die knip ik er gewoon af. Het enige nadeel wat ik kan bedenken is dat hij best laag/diep zit. Ik probeerde hem mijn ouders aan te smeren (uit pure enthousiasme), maar die willen graag hogere stoelen om makkelijk uit te kunnen komen.

 

Ik ben net het hele huis nog een keer doorgelopen op zoek naar een item waar ik niet zo enthousiast over ben. Het voelt alsof ik teveel enthousiaste reviews geef en ik nooit spijt heb van een aankoop. I do. Maar de meeste Ikea-items zijn dingen waar ik heel lang over na heb gedacht. EN het zijn de dingen waar ik op het laatste moment voor kies, als ik echt niets leukers/voor een redelijke prijs kan vinden in een andere winkel. Het is mijn last call; als ik niet kan vinden, weet ik dat bij IKEA kan slagen en weet ik precies wat ik kan verwachten. Als ik voor een IKEA-product ga, koop ik het liefste massief hout; dit kun je eindeloos bewerken, in tegenstelling tot gefineerd hout bijvoorbeeld.

Ik heb nog veel meer IKEA-items in huis, maar dit zijn de producten die ik allemaal al minstens een jaar of vaak langer in gebruik heb. Mocht je een product missen waar je benieuwd naar bent, laat het weten in de comments!  Liefs, Shifra

Comments

 1. Wat een toffe items! En zo gaaf hoe je een paar dingen hebt gecustomized! Ik heb ook een kleine voorliefde voor de Hemnes-serie van Ikea. Jammer dat het bed voor Hans niet zo’n succes is om in te liggen ;)

 2. Can buy you love!! Leuk om te zien hoe enthousiast je er over bent allemaal. Ik snap het overigens ook hoor, Ikea is gewoon briljant wat heel veel dingen betreft. Ik vind dat eiland in de keuken echt heel erg leuk, helemaal omdat zo ‘los’ staat. Toch ook even onthouden voor als we hier in huis wat anders willen doen…

 3. Martine

  Leuk deze serie!!
  En wat betreft de topper: ja, die moet je regelmatig omdraaien :-)
  Ik draai ‘m iedere keer om wanneer ik het beddengoed verschoon.

  • Shifra

   Oh dat heb ik dus nog nooit gedaan. En nu zie je vooral bij mij (HOE DAN? Haha!) een kuil. Ik ga hem bij de volgende wasbeurt omdraaien!

 4. linda schreuders

  sponsored of niet
  Ik hou ook van de ikea woon op fietsafstand en ja je betaald niet de hoofdprijs
  en ze hebben altijd wel iets waar je verliefd op word.
  Nou moet ik zeggen dat ik persoonlijk 25 jaar geleden bv ikea sliedrecht leuker vond en toch iets betere kwaliteit
  nu uiteraard veel meer keuze
  geniet van je zwangerschap want voor je het weet is het voorbij
  xx Linda

 5. Omdraaien die topper! ;) Dat helpt echt en is zo gepiept :) En wow, wat heb je toch prachtige foto’s! Je gevoel voor stijl is echt om door een ringetje te halen!

 6. Leuke rubriek! Over dat matras: het is inderdaad wel verstandig om die een keer om te draaien haha. Toen ik nog in de thuiszorg werkte, hadden wij als richtlijn een keer per half jaar ongeveer. Op deze manier blijft hij ook langer fris.

 7. Anja

  Dit vind ik echt leuk om te lezen. Altijd benieuwd hoe dingen nou echt bevallen nadat je het hebt gekocht. Ik ben ook fan van Ikea. Hun kwaliteit en prijs is inderdaad heel goed. En je maakt me nog meer aan t twijfelen over die stoel 🙈 Hij is inderdaad niet duur en wel heel leuk..

 8. Wat een super leuke items. Vooral die stoel en je ikea hack items maken mij echt verliefd. <3 Door dit soort artikelen zou ik zo graag willen verhuizen. Nieuwe meubels kopen en een nieuwe stijl doorvoeren. <3

 9. Ilse

  Leuke nieuwe rubriek! En de Ikea is sowieso echt leuk! En dat keukeneiland en die stoel zijn zo tof! Ik heb trouwens zelf die pan ook (alleen de steelpan, wil die andere ook nog ooit).

 10. Leuk om te lezen! Ik houd ook van IKEA hoor (gister opnieuw geconstateerd door mijn lieve vriend). Wij hebben gister nog de nieuwste Skadis (wandbord) opgehaald. Ik wilde eigenlijk een pegboard, maar dit vind ik prettiger en het is goedkoper. Yay for IKEA! ;)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.