CHIPS CHOCOLADE DIP

Chips met chocoladeHoi! We gaan chocolade gedipte chips eten vandaag! Dat idee had ik vanochtend toen ik wat langer in bed bleef liggen. “Ohh, wat moet dat heerlijk zijn”. Ik weet niet hoe ik daar ‘s ochtends vroeg in een snikhete klamme kamer over kon dagdromen, maar it happened. Mijn broer vertelde mij een paar weken geleden dat hij ergens een zak chips met chocolade had gevonden. Als in, gekocht. Niet zomaar gevonden, dat zou raar zijn. En hij vond het héérlijk. Sindsdien bleef het idee in mijn hoofd poppen en zo ook op de raarste momenten (s’ ochtends vroeg in een hete kamer dus!). Ik laat je zien hoe het werkt, maar eigenlijk weet je dat natuurlijk al. Chips in chocolade dippen. Maar voor de sier vertel ik toch nog hoe het ging. En ik deel nog wat heerlijke foto’s, mocht ik je nog niet over de streep hebben getrokken. :)chips in chocoladeBreek 75 gram chocolade in stukjes en smelt dit in een pannetje. Dit kan au bain marie, maar wat ik meestal doe (en heel goed werkt!) is de chocolade verbrokkelen in een pannetje op heel laag vuur. Blijf constant roeren totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Dip één voor één de chips in de chocolade en laat het afkoelen op een bord of bakpapier. Zet even in de koelkast zodat de chocolade kan harden. En haal het vlak voordat je het wilt eten uit de koelkast. En ohhh, it’s so good! Strooi er nog een beetje zout op en het is een killer snack! chips chocolade dipJe kan de chips helemaal in de chocolade dompelen, of enkel de helft! Die linker ziet er lekker uit hè?;-) Toch vind ik de helft van het chipje in chocolade de beste manier, omdat het anders wel heel machtig wordt.
chips in chocoladeSorry (i’m not sorry! ;-) ) dat ik plotseling met zo’n rare lekkere combinatie kom! Maar oh, je moet het eens proberen! En misschien nog wel the best thing; chips kan je blijven eten, maar dit is best machtig dus na 10 (oké, misschien 15) chipjes kun je gewoon ‘nee’ Zeggen. Heb ik je dat ooit na 10 chipjes horen zeggen? Nee, precies. Ik zei het toch, ‘killer chips’ ;-) Liefs! X Shifra

Comments

 1. Lijkt me wel een hele bijzondere combinatie! Denk niet dat ik het lekker vind, maar dat zou ik eigenlijk even moeten proberen! :)

 2. Ik heb het inderdaad wel eens in de winkel zien liggen, maar de combinatie zout – zoet leek me niet echt geweldig. Maar misschien toch eens het proberen waard om uit te proberen..

  • Shifra

   Ooh, chocolade en zout is júist echt een geweldige combinatie! Je verwacht het niet, maar echt! :) Ik strooi zelfs af en toe zout op mijn chocoladereep… Haha!

  • Persoonlijk vind ik de combi zout-zoet heel erg lekker :) Zo maak ik wel eens pannenkoeken met spek, waar ik aardbeienjam overheen smeer. Heerlijk!

 3. Dit is zo lekker! Ik probeer nu juist gezond te eten, en dan kom je met dit soort plaatjes aanzetten! Te erg gewoon ;)

 4. Hahaha. ‘Gekocht, niet gevonden, dat zou raar zijn.’ Prachtig. En geniaal plan, ik snap dat je daarover dagdroomt. Zo heb ik een week lang over chai cake gedroomd. Op een gegeven moment moet je dat dan gewoon maken ;)

  • Shifra

   Haha, wat grappig! Ik ben ook heel benieuwd naar chai cake, toevallig pas nog ergens een recept voorbij zien komen! Is het wat? :) Het lijkt mij heel apart! Maar ja.. chips met chocolade..

 5. Chocolade en chips (aardappel!) is echt heel erg lekker, dit ga ik zeker een keertje maken! Zo’n 10 jaar geleden kon je bij de Mac Donalds in Duitsland aardappelbolletjes krijgen met een gesmolten chocoladekern. Ik als chocolade-die-hard-fan moest ze uiteraard wel proberen en die waren ook heel erg lekker! Maar als je er zo over nadenkt, wel een hele rare combinatie haha!

  • Shifra

   Oeh, dat van de Mc Donalds linkt ook echt héél erg lekker! Als het hier te koop was, zou ik het ook gelijk willen proberen! Gek he, dat sommige rare combinaties onverwachts zó lekker kunnen uitpakken. :)

 6. haha ik blijf dit zo’n gekke combi vinden! Mijn vriend koopt altijd een zak chips en een reep chocolade, omdat hij dat zo’n lekkere combi vind. Misschien dus toch een goed excuus om deze chipjes te maken haha!

 7. Hmm, dat is een vreemde combinatie. Zout en chocola kan ik wel waarderen. Als in: tony chocolony met zeezout en caramel:) mmmmm.

  Maar chips en chocola…. daar moet ik nog eens goed over nadenken haha!

 8. Lijkt me erg lekker, ik ben er laatst achter gekomen door Milka tuc dat zout en zoet echt een perfecte combinatie is!
  Liefs

  • Shifra

   Ja, zout en zout is inderdaad een perfecte combinatie! Ik strooi al jaren gewoon zout af en toe op mijn chocolade!

 9. Ooh dat ziet er heerlijk uit. Een tijd geleden had je in de supermarkt ook zoute pretzel zoutjes met chocolade. Die waren zo lekker. En Tony Chocolonely met caramel en zeezout. Heerlijke combinatie!

 10. Haha!! Eerlijk gezegd had ik zo’n post niet aan zien komen…. Maar wat een leuke/lekkere combinatie lijkt me dat! Misschien toch maar deze vakantie chocolade & chips in huis halen…

 11. Gerumelet

  Dit artikel is echt slecht voor mij! Dat wordt vanavond chips én chocolade kopen :)

 12. Mara

  Oeh, dit moet ik wel proberen!
  Ik dronk vroeger heeeel graag warme chocomel met een bakje chips erbij. Heerlijk vond ik die combinatie. Nu lijkt het me nogal misselijkmakend haha, maar deze wil ik wel een keer proberen. :)

  • Shifra

   Wauw, dat lijkt mij heel zwaar ja! Maar misschien is dit dan wel echt iets voor jou!;-)

 13. Ooh jaaaaa! Ik hou van chocomel met naturel chips, dus deze manier is geniaal!! Ga ik zeker eens maken! Thanx voor de tip!

 14. Toos

  Ik heb ze ‘s avonds meteen geproefd bij een vriendin, Toos, die bij jullie in Best in de straat heeft gewoond, die jouw blog al lang volgt en………..heeeeeeeerlijk!

 15. Lonne

  Heey Shifra!! Echt het beste idee ever!! Toe ik het idee had gelezen ging ik het meteen maken!! Oh! Zoo lekker! Zelf was ik nooit op het idee gekomen! Ik had alleen een klein vraagje: zou je ( in plaats van gewone chocolade ) ook je chippies in de Nutella kunnen dippen?? Xxx lonne

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.