D.I.Y. MARITIEME HANDDOEKHAAK

D.I.Y maritieme handoekhaakLaten we vandaag eens praten over handdoekhaken. Want heb jij überhaupt een handdoekhaak? Ik heb nooit echt een handdoekhaak of iets wat daar op lijkt gehad. In mijn vorige huis legde ik ze vaak op de wasbak of hing ik ze over de wasmand heen. Maar in dit huis, nee, in dit huis gaat alles anders. Het wordt geordend en alles krijgt mooi een plek. Zoals een echt grown-up huis betaamt. Sinds een maand kan ik überhaupt echt douchen in ons huis, maar je raadt het al: ik kan nog nergens onze handdoek kwijt. En alhoewel ik normaal altijd even moet nadenken over een DIY, wist ik het deze keer meteen! Er komen daar twee touwen aan de muur en daar hangen wij onze handdoek aan’, zei ik overtuigd tegen Hans. Zo geschiedde.. d.iy. handdoekhakend.iy. handdoekhaken van touwDSC_41d.iy. handdoekhaken van touw88Wat je nodig hebt is 12 m henneptouw, lijmpistool en twee schroefhaken.
1. 
Knip 6 m touw in drie gelijke stukken. Maak een simpele vlecht (vouw om-en-om elke keer de buitenste touw over de middelste). Mij hielp het heel erg om bovenin een knoop te maken en van daaruit te vlechten.
2. Maak met beide uiteinden een grote knoop. De knoop krijgt het mooiste resultaat als de uiteinden van het touw (waarmee je de knoop maakt) niet gevlochten zijn. 
3. 
Houd de knoop wat losjes en lijm dit vast, zodat bij het ophangen de knoop zich niet strak trekt. Lijm alle plekken waar het touw elkaar aanraakt. Laat de lijm uitharden voordat je touwen ophangt aan de schroefhaken in de muur. d.iy. handdoekhaken van touwEn voilà! Er zijn gewoon handdoekhaken in huis! Haha. ;-)

d.iy. handdoekhaken van touw88Voel je vrij om met deze d.i.y te experimenteren; kies bijvoorbeeld voor één dik mooi touw of misschien zelfs een hele andere vlecht (visgraatvlecht anyone?).  Ik hoop dat je het leuk vond dit te zien en het je wellicht weer inspireert iets met je eigen handoekhaken te doen, of wat zeg ik: überhaupt handdoekhaken aan te schaffen/te maken! ;-)  Het is écht heel handig. Hoe heb ik zonder kunnen leven…  xx. Shifra

Comments

 1. Tessa

  Dit is nu echt helemaal mijn ding! Misschien dat ik in mijn badkamer hier ook een plekje voor kan maken.

 2. Rianne

  Super leuk!
  Ik heb een vraagje ik ga volgend jaar trouwen, ik had al een paar blogposten gelezen over jullie bruiloft! Maar heb je nog meer DIY van je bruiloft? :D

 3. Leuk idee! (En ‘t past mooi bij de spiegel die je laatst maakte… Maar die hangt op de wc zeker?)
  Ik heb een toffe (en goedkope!) bamboe ladder bij de Xenos gekocht. Daar hangt mijn handdoek overheen en allerlei andere meuk die ik vervolgens nooit meer opruim… ;)

 4. Ziet er super sfeervol uit. Doe me op een goede manier denken aan een strandhuisje :)

  Wij hebben zo’n radiator die er uit ziet als een ladder, dus daar hang ik mijn handdoek altijd aan op.

 5. Marije

  Ooooh Shifra, stop eens met al die DIY… Zucht. Mijn lijstje met alles wat ik zelf in huis wil maken wordt steeds langer. Al je ideetjes zijn zo leuk!! En ik WIL zo ook allemaal doen. Haha!
  Nieuw plan: standaard ikea handdoek haak maar eens vervangen :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.