Mijn dakterras makeover (in bohémien stijl)

daktteras inrichten (9)Hi! Sinds ons dakterras een vlonder heeft gekregen is het ontzettend lekker weer (of misschien ging andersom) en maken we grote sprongen. Ik vind het ontzettend leuk om aan ons dakterras te werken en ik merk des te meer hoe belangrijk ik een tuin vind in ons -ooit- volgende huis. Voor het eerst kan ik zeggen dat ik echt blij ben met ons dakterras! Het voelt als een kleine oase, een rustig plekje (te midden van de stad). Boho tuinstyling (2)Dit is hoe het er de afgelopen twee jaar in mindere of soms heel veel ergere mate heeft uitgezien. Ik heb nooit genoten van ons dakterras en ik noemde het altijd de put van ons huis. Ik schaamde me er zelf een beetje voor als er mensen langs kwamen.

(Ik heb er al vaak over geschreven, maar mocht je het nog niet weten: buiten zitten kon niet echt, want er bleef water op ons dakterras staan (onder de tegels). En daardoor dreven de tegels (bij een paar dagen regen) echt in het water. Je kon er niet lopen en dat wilde je ook niet, want het stonk echt naar slootwater. We hebben van alles geprobeerd, hydrokorrels aan de zijkant gooien in de hoop dat ze al het water opnamen, al het water afvoeren (maar bij een nieuwe regenval stond alles weer onder water) en bij de huisbaas zeuren om een nieuw dakterras (waar hij, best begrijpelijk, niet zoveel zin in had om geld aan te besteden). Er zit een afvoer, maar het dak loopt verkeerd af waardoor het water blijft staan.)

Vanaf het begin hadden we al het plan om pallethout neer te leggen als vlonder, maar ik was bang dat dat door het water ging rotten. Dus al die tijd heb ik de boot (pun!) afgehouden. Totdat mijn schoonvader tipte dat als je zorgt dat het water onder de vlonders goed kan luchten, je júist kans heb dat het sneller verdampt.

Boho tuinstyling (3)En dus gingen we met ons aanvankelijke plan door! Zo zag het er twee weken geleden uit.

Twee weken geleden begon Hans met het bouwen van de vlonder en binnen 3 dagen zag het er al zo uit. Het heeft ons echt bijna niets gekost, op wat balken en spijkers na (ik denk uiteindelijk 40-50 euro). Al het pallethout hebben we gratis opgehaald via Marktplaats (mensen blijken overal in Nederland met de scouting hutten te bouwen van pallets. En na het hutten bouwen moeten de pallets ergens heen. Bijvoorbeeld naar een heel leuk dakterras . *wink wink*). In eerste instantie wilde we het niet helemaal doortrekken, zodat het echt een verhoging is op het terras. Maar dat blijkt helemaal niet praktisch. Sta je eerst op tegels in water (natte voeten) en dan pas kom je op het droge. Dus ergens deze week (toch Hans?) trekken we het hele dakterras door met pallethout in de lengte. tuin styling, tuin inrichtenEn dit is hoe het er nu uit ziet! Ik wist van tevoren niet helemaal welke kant ik op wilde qua stijl. Ik had van alles op Pinterest gepinned, maar dat liep van Scandinavisch en minimalistisch tot aan bohemian en mid century.  Totdat ik dit vloerkleed binnen kreeg! Bohemian en Mediterraans moest de stijl worden; lekker easy-going.

daktteras inrichten (6)Ik heb al heel veel vragen gehad over het kleed: ik ben fan van het kleed (van Fatboy)! Officieel is het een buiten- én binnenkleed, maar de stof is zo waterafstotend gemaakt dat ik hem perfect voor buiten vind (en net iets te glad en ‘plastic’ voor binnen). Maar daardoor is hij heel makkelijk schoon te maken en mag er best een zomers regenbuitje op vallen.

daktteras inrichten (8)Maar het kleed is wel iets te klein. Doordat de stoelen niet tegen een schutting aanstaan, moeten de stoelen voor een deel op het kleed staan, zodat niet alles gaat zweven en het heel rommelig oogt. Maar eigenlijk is het daar te klein voor. Plus, door het kleine kleed oogt het terras ook weer kleiner. Daarom zit ik er nog over na te denken om een zeegras kleed erbij/eronder te leggen (zoiets als dit). daktteras inrichten (4)daktteras inrichten (7)Deze poefs van Ikea zijn zo handig en makkelijk. Van binnen zit een ijzeren frame waardoor ze heel stevig zijn, om zowel op te zitten, als voetenbankje of als tafel te gebruiken. Al een tijd heb ik ze op het oog, maar het excuus ontbrak om ze te kopen. Zodra het dakterras in elkaar stond ben ik ze gaan halen. Daarna hebben ze nog een paar dagen binnen gelegen, maar waar ik ze ook binnen neerlegde, OVERAL stonden ze leuk. Ga die dingen halen! Ze zijn het geld waard. daktteras inrichtenWe hebben niet echt een tuin dus ik wilde véél planten. Maar doordat het heel warm wordt op ons dakterras in de zomer moesten het planten zijn die goed de hitte kunnen verdragen. Zoals Meneer Cactus. (Zo noemen we hem hier thuis echt, no kidding.) De varens kunnen ook vrij goed in de hitte staan trouwens, mits ze genoeg water krijgen.

daktteras inrichten

daktteras inrichten (2)Elke keer als ik buiten kom word ik zo blij van ons dakterras. Het straalt heel veel kleur en gezelligheid, maar tegelijkertijd voelt het nog steeds alsof je een beetje in de natuur zit (wat knap is midden in de stad!). Door de kussens, poefs, stoelen en kleed is het heel toegankelijk en kun je zitten waar en hoe je maar wilt. Heel erg relaxed, boho, mediterraan, vrolijk, Californië..

(In werkelijkheid is het nog een stuk warmer en gezelliger en minder ‘plat’ dan nu op de foto. De héle dag was het perfect weer (bewolkt met een beetje zon wat er tussendoor kwam), maar op het moment dat ik ging fotograferen kwamen er donkere wolken.  Dus kom een keer borrelen, dan is het nóg gezelliger!;-))

daktteras inrichten (2)And there you have it. Als einde nog een foto samen met diegene die het volgens mij nog het leukste vind van allemaal: Charlie.   Hij is afgelopen week meer buiten dan binnen geweest. (En ik probeer hem ondertussen het poepen op het dakterras af te leren. Maar hij weet het verschil nog niet tussen een steenshot en pallethout. Zucht. Dat snap je toch niet?)

Mocht je je afvragen of ik er aan gedacht heb of het wel veilig is voor Charlie en hij niet van de rand kan afspringen. Ik ben hier wel eens bang voor geweest, maar nadat ik per ongeluk een keertje zijn speeltje naar beneden gooide en hij er niet achteraan sprong ben ik een stuk minder bang. Plus er zit nog een hekje voor.

(Zie je trouwens hoe goed mijn broek en Charlie matchen bij de styling?)

Bohemian interieurstyle

Alle spullen die ik gebruikt heb:

Non-flying Carpet (Fatboy), Regisseurstoeltjes (Xenos), Voetenbankje (Ikea), Zwarte lantaarn (Ikea), Witte lantaartje (Ikea), Grote mand (Loods 5), Blauwe vaasje (Karwei), Gouden waxinelichthouder (H&M), Witte bloembakje (West Elm), Gele kussen (V&D), Groene kussen (V&D), Olifantenkussen (V&D),  Gebreid plaid (Ikea).

Er staan nog twee grote DIY-projecten in de planning en die zorgen ervoor dat er straks geen plek is voor het hoekje zoals het nu staat. Alle spullen blijven natuurlijk wel op het dakterras, maar ik ga ze wel weer wat heen-en-weer schuiven. Het duurt zeker nog wel een maand (of twee!) voordat het zover is, dus ik ben heel erg blij dit hoekje alvast te hebben. Stay tuned! X Shifra

Comments

 1. Wauw, het is echt heel erg mooi geworden. Ook fijn dat jullie een best groot dakterras hebben. Wij wonen in een flat en hebben maar een heel klein balkon.
  Liefs

 2. Shifra, wat heb je dit ontzettend mooi gedaan zeg! het is echt prachtig geworden!! Zo leuk in vergelijking met de before foto! Niet te geloven! Mooie styling ook weer!

 3. Wauw wauw wat is het resultaat gaaf, om trots op te zijn! En fijn ook om precies voor de zomer het af te hebben, kun je er heerlijk lang van genieten!! Ik vind het echt heel gaaf geworden en krijg gelijk helemaal zin in de zomer!!

 4. Wauw Shifra wat is het gaaf geworden! Ik vind deze stijl echt superrrr mooi. Misschien past er zelfs nog een hangstoel bij? Heb je wel weer zo’n beugel ding nodig haha.

 5. Dankjewel, deze inspiratie had ik echt nodig! Dat balkon van ons, gaat helemaal op de schop. HOERA HOERA! :)

 6. Wat tof dit! Ik had laatst op Pinterest ook van hele leuke dakterrasjes gezien. Dat wordt heerlijk tijdens de warmere zomeravondjes.

 7. Marloes

  omg! Wat een super super gaaf dakterras heb jij zeg!
  Nu heb ik zin om ons balkon even flink onder handen te nemen :D.
  Ik vind hem echt super tof, vooral dat kleed en de cactus <3

 8. Wat gaaf! Wij hebben een balkon maar deze nooit echt ‘ingericht’. Dat staat ook voor dit jaar op de planning dus thanks voor de inspiratie!

  • Shifra

   Wat lekker dat je nog een balkon hebt! Ga hem inrichten deze zomer, je geniet nog zoveel meer van je balkon! Het voelt nog meer je plekje. :)

 9. WAUW wat een gave makeover!! Zag de voortgang natuurlijk al in de vlogs voorbij komen maar nu ik het zo af zie, wat een plaatje!!

 10. Ilse

  Wauw, echt onwijs mooi geworden. En ook heel leuk om te volgen op de vlogs trouwens!

 11. Wauw!! Dat hebben jullie echt super mooi gemaakt!! Wat een ontzettend groot verschil met hoe het voorheen was. Zo wil je toch ook gewoon lekker buiten zitten? En wat een leuk kleed van Fatboy. Daar ga ik ook eens even naar kijken!

 12. Evelien Coufreur-Blaauwendraad

  wow! ik staar naar mn scherm en ik denk alleen maar: Wat mooi. wat mooi. WAT MOOOI

 13. Ik zei het al op YouTube, maar wát is het leuk geworden! Je leuke styling maakt het helemaal af. Ik kom graag een keer borrelen hoor! 😜
  Jammer dat wij zo’n klein balkon hebben, maar krijg wel de kriebels om die ook op de een of andere manier leuk te gaan maken :).

  Echt super leuk geworden, wauw! Ook mijn complimenten aan Hans voor de vloer!

 14. Wauw wat is het gaaf geworden!
  Ik krijg er helemaal een zomers gevoel van :)
  Dus ik snap helemaal dat je zoveel mogelijk buiten wilt zijn op dit moment!
  Heerlijk zitten in je nieuwe plek.

 15. Wauw het is echt supermooi geworden. In de vlogs ik al een beetje zien hoe het steeds mooir werd. Maar nu alles er zo staat en met dat kleed is het echt af! Helemaa klaar voor de zomer, geniet ervan!

 16. Het is inderdaad bijzonder moeilijk om dergelijke ‘grote’ vloerkleden te vinden. Ik heb er eentje met dezelfde afmetingen als jij maar zocht ook een groter. Ik zocht dit om voor mijn caravan te leggen. Misschien kan dit een tip zijn : bij de (meer luxe) campingwinkels vind je dergelijke (mooie) vloerkleden, al heb ik er ook geen gevonden dat ‘groot genoeg’ bleek. 200×240 cm is het grootste dat ik vond (via http://www.plasticvloerkleden.nl/nl).

 17. Mariëlle Noordhoek

  Wauw, je dakterras zag er altijd wat hopeloos uit. Naar mijn mening leek er ook niks leuks mee te kunnen, maar wat jij er mee gedaan hebt.. Wauw! Ziet er echt supergaaf uit! Jij kan echt goed stylen! (: Oh en dat kleed werkt ook wel lekker mee. Echt gaaf zo’n kleed voor buiten!

  • Shifra

   Ik heb dat ook heel lang gedacht en ik had het ook bijna opgegeven. Maar wat ben ik nu achteraf blij dat ik dat niet gedaan heb. Bedankt voor je lieve complimenten!! :)

 18. Linda

  Wat ziet het er geweldig uit, jullie hebben echt eer van jullie werk. Maar gaan de leuke spullen die jullie buiten hebben staan niet kapot en of verspochten met het Nederlandse weer? Maar het ziet er super leuk en gezellig uit!

 19. Tamara

  Ik heb al die tijd gedacht dat er beren op je kussen stonden, blijken het olifanten te zijn 😱 maar mooi dakterras hoor, heeel gezellig!

  • Shifra

   Nee, whaha! Ik heb zitten slapen (letterlijk, want het is was heel laat toen ik dat stukje schreef). Het zijn beren!! Haha.

 20. Wow wat super tof zeg, ik ben benieuwd hoe hans de bank gaat maken waarover je in jullie vlogs verteld haha mn vriend wacht ook rustig af hahaha

 21. Wat een HEERLIJK plekje Shifra. Ja, daar ben ik best een beetje jaloers op. Wij hebben een mini balkon waar bijna nooit zon is en waar het volhangt met schotels van de buren. Maar het heeft tóch voor inspiratie gezorgd. Als mijn party office klaar is, dan ga ik ermee aan de slag. Pinky promise.

 22. Dit ziet er ook weer zo ontzettend leuk uit! Raak helemaal geïnspireerd voor mijn eigen huis! Wij zijn ongeveer een jaar geleden verhuisd, maar er moest nog heel veel verbouwd worden… Dan krijg je soms echt het gevoel dat je huis nooit af is… Om gek van te worden! Ik ga deze plaatjes zeker gebruiken voor mijn ‘stijl-ideeen’!!
  Liefs en groetjes, Eva

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.