de babykamer: het designplan (week 1)

babykamer het design planMijn kleine buik (dat niet meer zo klein is inmiddels) is aan het groeien en groeien en ergens binnen 5/6 weken eist onze baby waarschijnlijk een grotere ruimte. Zoiets als een babykamer. Waar ik hormonaal en blij van word. Op onze slaapkamer hebben we een klein hoekje waar ze de eerste maanden slaapt (ik deel dat hoekje volgende week!), maar ik wil ook haar eigen babykamer op tijd af hebben. Zodat #hansenshifrababy bij de geboorte gelijk heel blij is en ze alleen nog maar wilt slapen en nooit huilt.

Daarom deel ik de komende 6 weken, als soort van challenge, élke week de progress van de babykamer! Met in week 6 the BIG reveal. (misschien wel MET slapende (slapende!!) baby. Oh my, here comes the waterwork…)a cup of life babykamer BEFORE (2)Zo zag de kamer eruit toen we de sleutels van het huis net hadden. Daarna heeft het een hele tijd vol gestaan met dozen en troep en een klein hoekje voor Charlie om te slapen. (Gaat dat niet altijd zo met kamers zonder doel? Dat worden troepkamers.)
Het kamertje is niet heel groot (10m2), maar voor een baby(kamer) is het wel groot. snapshots-55Een half jaar geleden hebben we de vloer al vervangen met een parketvloer. (slechte telefoonfoto, maar ik heb geen andere foto’s ervan gemaakt) en daarna heb ik het geprobeerd zo leeg mogelijk te houden. Het werd vooral een opslag van babycadeautjes.

babykamer shifra a cup of lifeHet design plan! Pin me er niet op vast, want ik weet niet zeker of dit het allemaal exact wordt, maar over het algemeen is dit wel echt het plan. Sterker zelfs, sommige dingen zijn al gekocht en het behang zit al op de muren en de muren zijn al geverfd! (ik loop een weekje voor op deze posts, dus volgende week laat ik dat zien!) En het is zo mooi!

Maar eerst dus het plan.

1. Ledikant
Ik vind dit ledikant zó mooi, maar ik weet nog niet of ik zoveel geld uit (durf) te geven aan een ledikant. Zeker omdat er zoveel goedkopere, goede tweede opties zijn.
2. Bruine lamp
Ik wil niet teveel met bruin hout werken, omdat het door het behang (waarom heb ik daar nog niets over gezegd? Zie punt 4.), de houten vloer én de oranje wiegstoel snel een vintage kamer wordt. En ik wil het een beetje strak/modern houden, met een vleugje vintage.
3. Katoenen gordijnen
Ik wil een beetje roze in de kamer brengen. (En ja! Kleuren zouden niet gender gerelateerd moeten zijn, maar ik merk wel dat ik er heel erg naar neig om roze toe te voegen in gordijnen en accessoires om de kamer iets zachter en liever te maken. En met roze leunt het toch iets meer naar een meisjeskamer. (niet dat het zo zou moeten zijn, ik bedoel, ik heb mijn gastenkamer roze geverfd! En daar durven straks hopelijk niet alleen vriendinnen te slapen. Well, you get my point.)
4. Oh deer forest behang. Dit behang is ALLES wat ik droomde voor haar babykamer. Ik heb hier zo lang naar gezocht en uiteindelijk vond ik dit behang via Etsy! Het was het startpunt van de hele kamer. En ja, het is duur (ruim 500,- euro voor één muur), maar het maakte echt de babykamer. (ik heb het behang toegestuurd gekregen, maar anders had ik de rest van de kamer heel cheap willen doen, zodat het binnen het budget zou passen. )
5. Oranje-rode wiegstoel (al uitverkocht)
Deze kreeg ik voor mijn verjaardag van Hans en ik wist meteen dat ik hem op de babykamer wilde hebben! De kleur is niet heel handig te matchen, maar hij moet en zal er staan.
6. Baby mobiel Dit is niet per se een baby mobiel, maar om haar artistieke en creatieve kant al heel vroeg aan te wakkeren hang ik dit boven haar ledikantje.
7. Hemnes dressoir (als commode). Deze kast is zo groot dat ik het voorlopig zou kunnen redden zonder kast denk ik. Maar ik wil de knoppen vervangen met houten knoppen.
8. Opbergmanden
Want waar moet ze al haar speelgoed anders netjes opruimen?
9. Leren poef  (al uitverkocht) Eigenlijk mag ik geen poefs meer kopen, want we hebben er al zoveel in huis slingeren. Maar deze zou wel echt heel leuk zijn in de babykamer! En een róze poef heb ik nog niet.
10. Wollen vloerkleed (al uitverkocht)
Het lijkt me fijn om iets zachts op de houten vloer te hebben. Zeker als ze misschien wat ouder is en wat meer op de vloer wilt spelen (en ik iets minder de zeurende ouder-rol hoef te spelen voor alle krassen op de vloer).

Ik ben heel enthousiast! Maar wat vinden jullie ervan?

Volgende week laat ik zien hoe anders het kamertje al weer is nu er geverfd is en het behang hangt! Ik ben heel erg enthousiast over haar kamertje. Mijn enige zorg is dat ik het licht en modern wil houden én een beetje mid-century zonder dat het een of het ander door slaat, maar ik denk daar wel de goede balans in te kunnen vinden. Ik vind het leuk de komende 6 weken jullie zo nauw op de hoogte houden van de progress van het kamertje! (en na deze post dus nog maar 5 weken!) XX Shifra

 

 

Comments

 1. Anja

  WAUW! zo mooi. Ik wil jouw baby wel zijn! Prachtige kamer. En dat behang is inderdaad geweldig.

 2. Desi

  Ik zou dat bedje gewoon kopen. Het is een meegroeibed. Dus hij kan door als peuterbed, betekend dat ze er tot een jaar of 5/6 in zal slapen. Een los ledikant en een los peuterbed zillen je al snel hetzelfde kosten

 3. Annelies Bouwman

  De Hemnes commode is ideaal. Denk wel even na hoe je jurkjes en jasjes gaat bewaren. Of dat je nog een rekje/ touwtje oid maakt waar je hangers aan kan hangen. Sommige kleertjes zijn mooier als ze hangen en gezien worden 😍

  • Shifra

   Ja, ik zie zoveel mensen de Hemnes gebruiken als commode! Hij ziet er zo lekker ruim uit. :) P

 4. Tine

  Ga je al die spullen in dat kleine kamertje krijgen? :) Maar verder lijkt het dat je weer heeeeeeele mooie dingen gescoord hebt! Enkel die lamp zou ik persoonlijk niet doen, ik zou opteren voor een lichter, witter exemplaar. Anders heb je teveel verschillende houtsoorten in 1 ruimte: de parketvloer, je zetel en de lamp.

  • Shifra

   Ja, 10 m2 is ruim hoor! Is een hele kleine studentenkamer. En dus voor een babykamer heel ruim. :) En vaak denken mensen inderdaad dat je houtsoorten niet kunt mengen, maar net als met metalen kan dat dus wel! Zolang je het maar consequent doet, en niet meer dan 2-3. (dat geldt voor metalen, als houtsoorten). Zolang ze elkaar maar complimenteren, dus óf allemaal warm hout of allemaal kóud hout als ondertoon. Los daarvoor ga ik misschien uiteindelijk voor een witte lamp als het te donker wordt (en ik wil de kamer een beetje licht houden). Maar voor het hout zou je het dus niet hoeven laten. :)

   • Tine

    Oh, dat wist ik niet dat je dus op de tint moet letten voor het combineren van houtsoorten. Dank je! Je inspireert me weer! :)

 5. Bianca

  Echt heel erg mooi! Heel erg Shifra (en Hans vast ook haha), maar ook lekker meisjesachtig voor jullie kleine babymeisje. Ik weet zeker dat ze heel blij zal zijn met zo’n mooi kamertje!

 6. Ilse

  Wat een mooie spullen! Zijn we al 6 weken verder? Ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 7. Heel gaaf! Hier is het babykamertje ook zo goed als af, maar denk dat die manden er nog wel heel mooi bij staan, je brengt me op een idee :-) Ik vind je behang ook zo leuk!! Lief, maar zeker niet tuttig. Veel plezier nog met het maken van de babykamer, lekker nestelen hihi.

  • Shifra

   Wat fijn dat je babykamer al zo ver af is! Dan kun je er al zo lekker van genieten/”voorpretten” en af en toe binnenlopen. :)

 8. Nicolette

  Mooi!! Onze babykamer is zo goed als af, mag ook wel met bijna 39 wk zwanger zijn nu maar hij slaapt toch de eerste tijd bij ons op de kamer.
  Ik ben dan ook het meest benieuwd naar de hoekje op jullie slaapkamer voor je babymeisje :D Kun je niet mij alvast de foto’s sturen dan ben ik nog op tijd voor onze zoon arriveert!

  • Shifra

   Het hoekje komt deze week online!! <3 Wauw, 39 weken gaat voor jou ECHT al helemaal opschieten. :)

 9. Yvon

  Wat je allemaal in de babykamer wil gaan gebruiken ziet er perfect uit. Ben zo benieuwd hoe alles zal staan als de babykamer volledig af zal zijn. Een zeer fijn weekend gewenst.

 10. Ooohh, zo leuk allemaal, die spulletjes! Als ik dat behang zie wil ik direct een stucadoor in huis.. Bij ons is de muur met relief gestuct en er kan dus geen behang op. Soms zo jammer! Aan de andere kant: alles is nu mooi wit en met accessoires kun je ook leuk aankleden.

 11. Paula

  Zet je maar schrap voor het spelen op de houten vloer 🙈 Als kind wilde ik niks liever dan dat, ook omdat de vloer daar lekker vlak was. Alles rijdt, bouwt etc beter op een vlakke ondergrond. Daarentegen zat ik wel graag op m’n zachte kleedje :p

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.