De interieurtrends in mijn huis die stiekem niet praktisch zijn

Slaapkamer-make-over-met-denim-drift-Shifra-JumeletHeb je ooit een interieurtrend van Pinterest of Instagram geprobeerd om er vervolgens gefrustreerd achter te komen dat het eigenlijk in de praktijk helemaal niet zo lekker werkt? Maar je heel koppig blijft proberen het te laten werken in je huis, omdat het zo mooi staat..

De eeuwige discussie in mijn hoofd tussen praktisch en mooi. Ik deel vandaag de dingen in ons huis die stiekem helemaal niet praktisch zijn, maar wél heel mooi. EN het meest niet-praktische ding in ons huis waar ik zo’n fan van ben, maar dat we dit weekend echt hebben weggedaan na 2 jaar.

hoe-style-je-je-salontafel-4Gestylde salontafel
Ze zijn geweldig, totdat je er even iets op neer wilt zetten… WAAR DAN?  (vooral als je wel eens eet vanaf de bank..)

Maar.. ik vind gestylde salontafels echt heel leuk; je kunt er zoveel van je persoonlijkheid en stijl kwijt. En ondanks dat ze een goede balans horen te hebben tussen functioneel & mooi, zijn ze stiekem wel állerhandigste als er weinig op staat. Ik heb nu drie kleine dingetjes op de salontafel staan, maar ik zou er heel graag meer op zetten.

(zie hier mijn tips voor een gestylde salontafel!) slaapkamer-a-cup-of-life-9Schapenkleedje
Ooit afgevraagd waar je veel viezigheid vindt? Hoogpolige kleden, zoals shag kleden & schapenvachtjes. Daar blijft zoveel tussen zitten. Hetzelfde geldt voor die leuke schapenvacht-krukjes.

(Ze liggen bij mij niet het het hele jaar op de grond, ik wissel het een beetje af. Mijn schapenkleedje heeft wel eens onder de kerstboom gelegen, op een bankje en nu ligt hij onder de wieg. Ik probeer high-traffic spaces (zoals hallen) te vermijden.
Slaapkamer-make-over-met-denim-drift-Shifra-Jumelet-9Kussens op het bed
‘s Avonds éérst álle kussens van bed halen en ‘s ochtends weer alles erop…

(Maar ik vind het heerlijk om ‘s avonds in een opgemaakt bed te duiken. Dus ik doe het 50% van de tijd gemiddeld.) Kitchen-makeover-A-Cup-of-Life-7Open planken
Zet daar de spullen die je echt heel intensief gebruikt, want anders wordt je gillend gek van al het stof…

(In ons vorige, en ook tijdelijk in dit huis, zette ik onze glazen op de onderste plank. Die gingen bijna allemaal wel op voordat ik de vaatwasser aanzette. Dus elke 2/3 dagen werden ze schoon gespoeld. Op de bovenste plank zette ik vooral dingen die dicht waren en die ik niet zo vaak nodig had. Ik heb getwijfeld over open planken in onze huidige keuken, maar ik heb het afgelopen jaar tijdens de verbouwing zóveel stof afgenomen van die planken. I’m done. Dit weekend hebben we de oude keuken gesloopt en het was heerlijk om de planken er af te slopen en bij de stort te brengen.)

Los van het feit dat dit soort dingen éigenlijk niet praktisch zijn, betekent niet dat je ze niet moet doen. Ik bedoel, is een echte kerstboom praktisch? Nee, een neppe is een stuk makkelijker! (3 x raden waar ik dit jaar voor ga!) Maar de sfeer, de geur, it’s worth it!

Wat zijn dingen in jouw huis die eigenlijk helemaal niet praktisch zijn, maar oh-zo mooi? (Als je er even niet op kunt komen, vraag de man in huis! Die weten dit soort dingen heel goed.)  X Shifra

 

Comments

 1. Wat grappig! Ik dacht dat je je hangstoel had weggedaan, dat je dat bedoelde, maar gelukkig niet. Die vind ik zo mooi. Ik heb een kledingrek gemaakt en die is heel praktisch en super mooi, mits je er slechts een paar items aan hangt die qua kleur mooi bij elkaar passen. Maar ik heb hem oorspronkelijk gemaakt om hangruimte te creëren. Dus zodra ik de knop om heb gezet om hem daadwerkelijk echt voor praktisch te gaan gebruiken, is dus het mooie er een beetje af…

  • Shifra

   Ja dit! Zo herkenbaar! Ons kledingrek hing ook altijd veel te vol in ons vorige huis om ‘mooi’ te zijn. En dan zie ik al die minimalistische instagram interieurfoto’s… (waar zijn hun spullen?!! Haha.)

 2. Wat een leuk artikel! Ik herken het wel, ik heb open planken boven mijn bureau met spulletjes erop. Die moet ik ook zo vaak afstoffen!

 3. Desiree

  Ik kan niks bedenken. Door deze post baal ik een beetje van mijn praktische huis. Haha :-)

 4. Oh ja, dit is echt super herkenbaar! Vooral het probleem met de salontafel. Ik heb dat echt zo niet onder controle! Hij is nu weer even helemaal leeg, omdat het even zo uit komt, maar wil er wel weer graag op hebben (maar wat dan?). Het blijft zo snel een rommeltje worden en dan kun je er niks bij op zetten. En hetzelfde geldt voor een kleed op de vloer. Vind ik zo mooi, maar zo vies! Dus die komt er bij ons echt niet meer in.

 5. Mooie gestylde salontafels vind ik ook zo mooi, maar zó onpraktisch. Ik beperk het tot één hoekje van de tafel. En als ik de was ga vouwen haal ik dat er af..

  • Shifra

   Ja, precies! Dat doe ik nu ook. Een klein hoekje, zodat de rest ook nog echt over blijft om als salontafel te functioneren.

 6. Haha wij gaan in ons nieuwe huis in de keuken ook een plank ophangen. Zou ik in een eigen koophuis nooit doen, maar in een tijdelijk huurhuis is dat wel de meest praktische en goedkope oplossing, ondanks misschien wat meer stof.

 7. Ilse

  Goede vraag zeg over die trenddingen maar ik kan zo even niks bedenken eigenlijk..

 8. Wij hebben een hele mooie open vakken kast gekocht toen we vier maanden geleden gingen samenwonen, maar ik word nu al gillend gek van al het stof dat er op de plankjes ligt. Het ding is wel echt prachtig en we kunnen er ook mooie spullen in kwijt, maar zo gauw je even wat praktische spullen moet opbergen die er niet zo mooi uit zien… dan komen we eigenlijk nog afgesloten ruimte te kort.
  Van de salontafel heb ik gelukkig geen last, we hebben een hele brede gekregen die vroeger nog van mijn opa is geweest, en hoewel het wel even wennen was aan zo’n breed ding voor de bank (hij is 1.50m, de bank 2.50m), is het wel super handig. Een hoekje is dus altijd wel gestyled en we houden ruimte zat over.

  • Madebyuna

   Hier ook een vakkenkast, haha! & die van Ikea met het plasticlaagje trekt ook nog eens mega veel stof aan.. Dus al heb je hem net schoongemaakt, de volgende dag ligt er weer een laagje. Zucht!

 9. Tanja

  Wat jij zegt over de salontafel heb ik met de eettafel: wat daar allemaal niet op ligt altijd🙄 Het is echt een ladingsplaats voor allerlei reut maar ja, waar moet ik het anders laten? 😜

  • Shifra

   Haha! Ja, dat heb ik ook met de eettafel hoor!! Die ligt bij ons ook altijd vol met rekeningen, kranten en andere dingen. Maar de salontafel “style” ik altijd vol. Dat is misschien nog erger! Haha.

 10. Mijn schoonmoeder heeft een salontafel met een glazen blad. Daaronder zitten laden en daarin stalt ze van tijd tot tijd nieuwe dingetjes uit, zo leuk! Ligt het ook niet in de weg :)

 11. claudia Albers

  ojee.. ik heb ons nieuwe huis in mijn hoofd al helemaal ingericht na uren (dagen!!) op pinterest.. ben benieuwd wat er van komt hahah! en ja, inclusief het schapenkleedje van de Ikea.. oeps! ;)

  • Shifra

   Ah, wat heerlijk! Ik maak me ook nog steeds schuldig aan al die niet-praktische en vooral mooie interieurtrends hoor! In sommige (lees: meeste) gevallen wint mooi het bij mij ook vaak van praktisch.

 12. Christa

  Prachtige volle gordijnen die op de grond vallen……..zooo handig met huisdieren!!!

 13. Caroline

  RVS! In mijn flat had ik in de keuken bijna alles van RVS en ook open planken. Gek werd ik ervan. Was t net schoon zaten er weer vingers op. En t trekt stof én vet aan. Geen lekkere combi… Maar nu hebben we hoogglans greeploze deurtjes en baal ik ook want daar komen natuurlijk ook allemaal vette vingers op….

  En in onze badkamer wilde ik zó graag zo’n platte, vrede waterval-kraan. Toen had ik nog geen kinderen en was t Ok. Maar nu zitten er dus van die lelijke tafelgoed-stoothoekjes op omdat ze anders hun koppie stoten in bad! Grrrr. En een stortdouche hoef ik ook nooit meer. Soms vallen daar koude druppels uit!

  Voel me een btje een zeikerd nu 😄

 14. Yvon

  Had vroeger ook een vakkenkast, maar ik ben blij dat die al een geruime tijd plaats heeft gemaakt voor een andere.

 15. Michèle

  Hihi ik moet wel la hen om je gestylde salontafel…..ik vind het echt prachtig maar wacht maar tot er straks een ieniminie sifra door het huis gaat. Waarschijnlijk ga je dan een lege salontafel erg waarderen ;-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.