SNEAK PEEK VAN MIJN KEUKEN

De keuken is nog lang niet af (!), maar ik kon niet wachten alvast een preview te geven! Houd in je achterhoofd dat ik nog veel plannen heb, en dat er dus ook nog veel moet gebeuren! Dit is echt een ‘in progress’-keuken-post! Maar er is inmiddels ook al heel veel veranderd en dat wil ik graag met je delen. Het is nu drie maanden geleden dat Hans en ik de sleutel kregen van ons huis. Time flies huh?:) Vanaf dat moment zijn we allebei alleen maar aan het klussen geweest, bijna dagelijks kwamen we in de bouwmarkt, ging ik woonwinkel na woonwinkel af, maakte ik ontzettend veel notities en tekende ik van alles uit. Wekenlang voerde we allemaal onzichtbare klusjes uit, maar dit weekend was het dan eindelijk zover. Er vielen zoveel dingen in de keuken eindelijk op z’n plek, en daarom vond ik het tijd voor een tussentijdse keuken-update!

De keukenDit is hoe de keuken eruit zag toen we er net een paar weken woonden. Volgens mij heb ik hier nog nooit een foto van laten zien? Ondanks dat de keuken een groot raam over de gehele lengte heeft, oogde de keuken donker en grauw. Op de grond lag een heel oud zeil en achter de onderste keukenkastjes vond ik veel schimmel en houtrot. Op de muren was behang geplakt maar op veel plekken hing het los. Boven het gasfornuis hing een afzuigkap, maar dat was eigenlijk een ding van niets. Hij filterde alleen de lucht, maar voerde de lucht niet af. Links op de vensterbank (het valt net van de foto af, oeps!) waren grote kunststof vensterbanken óver de bestaande vensterbank geplakt. Best leuk, maar net iets te log vond ik.

Oké, en nu komt the fun part! Ik ga stuk voor stuk vooral de grote dingen vertellen die zijn veranderd! We haalden de afzuigkap + het bijhorende kastje boven het gasfornuis weg. Hiervoor komt binnenkort nog een echte afzuigkap voor in de plaats. Onder het gasfornuis zat een loze ruimte met een plank en daar heb ik een extra la van gemaakt. Het handvat wat er op zit is extra breed zodat daar een theedoek en handdoek aan gehangen kan worden (zoals je dat ook wel eens bij een oven ziet!;-) ) . Uiteindelijk wil ik alle zwarte handvaten vervangen door het zilveren handvat van hierboven. :)En dan dit! Ik ben ZO blij met de keuze de keukenkastjes boven de gootsteen te vervangen met zwevende planken! Het was een hele enge keuze (no turning back), maar ik heb geen moment spijt gehad. Het creëerde gelijk zoveel ruimte en lucht in de keuken! Het liefste had ik de bovenste keukenkastjes in de keuken allemaal weggehaald,  maar de keukenkastjes zo vlak boven het gasstel durfde ik toch niet weg te halen. Iets wat ik heel lelijk vond in het keuken was de magnetron die bij de vorige eigenaar op het aanrecht stond. Yikes! Maar tegelijkertijd was er ook eigenlijk nergens anders plek. Daarom haalde ik de lange kast weg en plaatste ik daar beugels (belegd met pallethout) waar de oven op kan rusten. de keukenDe verwarmingen waren lelijk oudgeel (dat ken je vast wel!). Doordat ik ze wit verfde, oogde ze gelijk heel veel nieuwer en schoner! De vensterbanken heb ik hersteld naar hun oude staat; de kunststof vensterbank sloopte ik er af en de tegeltjes heb ik weer opgeknapt. Ik vind het leuk om hier en daar het oude en authentieke uit het huis naar boven te halen. Ik ben blij dat ik dit ook in de keuken kon doen! de keukenEn dan de koelkast! Haha, een hele abstracte foto! Maar eigenlijk doet het nog recht aan de werkelijkheid ook. Er is nog één lege muur over in de keuken en daar staat nu de koelkast. Ik vind dit zó’n toffe koelkast, die móet echt gezien worden en de aandacht kunnen trekken. Daarom wilde ik hem niet naast de keukenkastjes proppen, maar helemaal vrij tegen een lege muur.de keukenEn dan als laatste nog twee dingen: de vloer en de keukenkastjes! De keukenkastjes waren heel erg vergeeld en die zijn allemaal wit geverfd. Een aannemer heeft ook het houtrot vervangen met nieuwe planken en alle schimmel opgeruimd. Dan de vloer! Ik wilde een lichte vloer, die ook nog een beetje Scandinavisch oogde. We legden deze laminaatvloer eerst in de woonkamer en bedachten ons toen dat hij ook heel leuk zou staan in de keuken. Vanuit de woonkamer loopt het laminaat via de hal zo door naar de keuken, en dat zorgt voor een heerlijke open sfeer (ja, ik houd van open en ruimtelijk! ;-)).

Maar naast de bovengenoemde veranderingen zijn er echt nog een miljoen andere kleine dingetjes gebeurd. Zo hebben we alle kozijnen fris wit geverfd, de vergeelde stopcontacten vervangen met nieuwe witte (dat scheelt meer dan je denkt!), alle muren geplamuurd (het waren hele slechte muren) en wit geverfd en er liepen door de keuken onnodige gasleidingen die mijn schoonvader wist te verleggen in de grond. Echt al wéken werk ik met zoveel liefde en passie aan deze keuken. Het is en blijft natuurlijk een huurhuis en daardoor wilde ik er ook niet al teveel in investeren. We proberen daarom op een budgetvriendelijke manier het beste van deze keuken te maken en tot dusver ben ik ontzettend trots! Ik had nooit verwacht dat ik er zoiets moois van kon maken. Ik ben heel blij met deze keuken en voor mij had er geen gekochte nieuwe keuken tegen op gekund. In deze keuken zit zoveel passie en werk, zoveel van mij, zoveel van Hans en Shifra; dat is niet te koop.

Ik hoop heel snel de volgende DIY-projecten in de keuken met jullie te kunnen delen! De volgende keer zie je de keuken als hij helemaal in gebruik is en gestyled is met al mijn spulletjes. Inmiddels staan er al heel wat spullen in mijn keuken, en wow! Wat een groot verschil met de foto’s hierboven. Ik kan niet wachten het eindproduct van deze totale keuken met jullie te delen! Veel liefs! X Shifra

Comments

 1. jannieneke

  Wauw Shifra, wat een prachtige keuken hebben jullie ervan gemaakt. Ik had niet verwacht dat dit zo kon. Ik denk dat je veel mensen inspireert. Ook dat ‘nieuw” niet altijd mooier/leuker is. Ik ben heel erg benieuwd hoe je het ingericht! Wat is het veel werk he. Gelukkig maak je veel foto’s, als jullie die dan terugkijken, dan weet je zeker dat het de moeite allemaal waard is geweest! Ik maak ook steeds foto’s van het klussen en wil daar nog iets mee maken, jij een idee? Als ik dan later terug kijk dan kunnen we zeggen ”weet je nog!” hihi

 2. Wauw. Wat hebben jullie er al veel aan gedaan zeg! Ik kan niet eens kiezen welke verandering ik het mooist vind. Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat:)

 3. Wauw wat een goede make-over. Als het mag van mijn verhuurder wil ik ook graag de keukenkastdeurtjes wit verven en misschien de handgrepen vervangen. Maar hoe heb je dat precies gedaan? Ik ben zo bang dat de verf niet goed hecht en als je er dan per ongeluk langs gaat je zo de verf er van af schraapt. En als je de handgrepen weghaalt dan krijg je gaatjes op de oude plek, dus daar zit ik ook nog een beetje mee. Tips zijn welkom!

 4. Super gaaf Shifra! Was je nog van plan om de keuken geel te verven? Aangezien je nu de keukenkastjes wit hebt geverfd :-)

  • Shifra

   Ja! Goed onthouden! Dat plan heb ik nog. :) Voor nu is het even wit, maar over een half jaartje ben ik van plan alle kastje geel te verven!

 5. Ik vind die planken ipv keukenkastjes ook echt super leuk! En volgens mij wordt het echt een geweldige keuken. Kan niet wachten op het eindresultaat :)

  • Shifra

   Haha! Ja, dat plan heb ik zeker nog hoor! Maar ik laat hem eerst nog even wit. Over een half jaartje (als de rest van het huis ook een beetje klaar is) verf ik hem alsnog geel! :-)

 6. Wauw! Dat is alweer een ander gezicht dan laatst in je vlog toen je nog zo aan het poetsen was.
  Fijne dag!

 7. Wauw, wat is het mooi geworden, zeg! Ik vind het zó knap dat je dit allemaal kunt bedenken en dan ook nog kunt uitvoeren. Dat zou ik ook héél graag willen kunnen, haha!

 8. Hanneke

  Wauw, je kunt zien dat jullie hard hebben gewerkt! Het eerste wat ik dacht is: aahh, ze moet ook echt mooie nieuwe handvatten doen, maar ik las direct dat je dat al van plan bent. ;-) Wordt echt mooi dan! Misschien is het ook nog een idee om die zwarte planken onder de kastjes te verven? Dan wordt je aandacht daar minder naar toe getrokken en meer naar de mooie spullen die jij zeer waarschijnlijk op het aanrecht en op de planken gaat zetten ;-) Wij hebben hier thuis ook een witte keuken en hebben die planken grijs/zilver kleurig..!

  Ben benieuwd als de keuken helemaal af is!

  • Shifra

   Haha, dankjewel Hanneke! Jaaa, die handvaten komen nog! Nou over dat dat zwarte gedeelte (thnx voor het meedenken!:) ), dat gaat ook gebeuren! Ik wil over een half jaar de keukenkastjes geel verven en dan wilde ik gelijk de zwarte planken wit verven. Maar ik heb nog een stiekeme hoop dat de rest van het huis qua klussen meevalt, en ik voor die tijd die planken nog wit kan verven. Ik denk ook dat het veel mooier is! :)
   Leuk dat jullie ook een witte keuken hebben! Ook met zilveren handvaten? :)

 9. De keuken ziet er prachtig uit! Ik ben benieuwd hoe alles eruit ziet als alles af is.

  Een klein vraagje: je hebt de verwarming wit geverfd, maar komen er geen rare gassen vrij als de verwarming aanstaat? Want indirect verwarm je toch iedereen keer ook de verf?

  • Shifra

   Goeie vraag ja! Maar ja, dit kan! De eerste paar dagen kun je even de verf ruiken als je hem aan zet, maar wij hadden dit deze keer niet (in ons vorige huis weer wel). En je verwarmt inderdaad ook elke keer de verf, en daarom is het belangrijk om geen acrylverf te gebruiken, want na verloop van tijd verdampt het water uit de verf en gaat de verf scheuren en afbrokkelen. Ik heb lak gebruikt en dit gaat prima! (Ik heb ook even navraag gedaan bij een schilder, die zelf ook altijd lak gebruikt i.p.v speciale radiatorverf.)

   • Dank je wel! Ik wist namelijk niet dat je ook de verwarming kon verven. Ik heb me altijd stuf geboend, maar het werd helaas nooit zo mooi wit.

    Het is ongelofelijk hoeveel het verschil kan uitmaken.

    • Shifra

     Ja hè! En met boenen krijg je het gele er toch niet meer helemaal af.. (helaas!)

 10. Luna

  Wow wat een verandering en verademing! Heel mooi geworden tot nu toe. Wel heel erg wit, dus ik ben ontzettend benieuwd hoe het er uit gaat zien als de keukenkastjes geel zijn. Geel, zo gedurfd en zo vet :)

  Ik vraag me wel af, wat als jullie uit het huurhuis gaan, dan moet het zeker zoveel mogelijk in de oude staat achterblijven of hoeft dat niet? Als het wel moet, is het, denk ik, zonde van al het werk dat jullie er in hebben gestopt. Kun je na afloop alles weer terughalen.. Ik hoop het dus niet voor je ;-)

  Ik ben erg benieuwd hoe de rest van je huis er uit gaat zien :)

  • Shifra

   Dankjewel Luna! :) En wat betreft het huurhuis, ik begrijp je vraag ja! We hebben veel contact met onze huurbaas en die is heel erg blij hoe wij het huis opknappen! Het wordt heel veel mooier dan dat het was (en dat is gelukkig ook zijn mening), dus hij wil denk ik niet dat wij het straks in de oude staat helemaal terug renoveren… Haha!
   Maar de keukenkastjes die we hebben weggehaald hebben we wel bewaard, want die hangen we wel terug. Puur omdat ik die planken weer wil meenemen naar een volgend huis (want anders investeer ik alsnog in een huurhuis). :) Zolang we de keuken maar niet incompleet achter laten is het allemaal prima. Heel fijn!

 11. Wat gaaf! Wat goed ook dat je dat allemaal mag veranderen van je huurbaas, wij mogen niet zoveel veranderen hoor. Hoog tijd dat wij naar een koophuis gaan. Prachtige inspiratie zeg!

 12. Ik ben in shock! Ik heb misschien iets gemist, maar ging je je keuken niet geel verven? Ik zat heel de tijd te wachten op die foto en dacht dat de rest voor-foto’s waren haha. Dan ben ik maar eens goed gaan kijken; en je aanpassingen zijn echt super! Vooral die zwevende planken! Maar toch vind ik het nog steeds vreemd dat kleurige Shifra geen kleurige keuken heeft hahahaha ^^

  • Shifra

   Haha! Dat gaat nog gebeuren! Eerst even wit en over een half jaartje wordt hij geel! Don’t worry, haha! :-)

 13. Jeetje, wat kunnen kleine veranderingen dan toch een groot verschil maken, hè? Ziet er heel mooi uit, ben benieuwd naar de rest van jullie huis als alles af is!

 14. Leuk, het is al een hele verbetering! Ik zie zelf nog wel een paar puntjes die ik aan zou pakken. Ben benieuwd naar het eindresultaat.

 15. Wauw! Wat mooi geworden! De keukenkasten weghalen was een heeeele goede keuze en wat slim om de magnetron op een plank te zetten. Jullie hebben heel erg hard gewerkt. Het is heel erg inspirerend, ik heb nu meteen zin om weer verder met onze keuken te gaan.

 16. Emma

  Heerlijk om te zien! Jullie hebben het echt prachtig opgeknapt :) vooral die zwevende planken die de kastjes vervangen hebben, wat een uitstraling voegt dat gelijk toe aan de hele keuken!
  En wat een mooie vensterbank zat eronder verstopt zeg :)

  Ik krijg helemaal zin om met onze keuken aan de slag te gaan! We wonen nu 2 maanden in ons appartement, de slaapkamer en woonkamer zijn af en de keuken en gang moeten nog – maar na anderhalve maand klussen waren we er eventjes zo klaar mee dat we nu lekker genieten van wat af is haha! In de zomervakantie nemen we dagen vrij om weer actief aan de klus te gaan :) vooral de keuken is me nu nog een beetje een doorn in het oog (hoewel het ook went hoe lelijk het is, oeps!)

 17. Wat ontzettend leuk om te zien! Ik houd van diy in huis! Daar heb ik ook enkele artikelen over geschreven. Ik vind je keuken inderdaad veel lichter zo! En wat een goede keus om die hangende kastjes te vervangen door planken! Daar kan je weer van die leuke glazen potten opzetten en bloemetjes enzo :).

 18. Robin

  Nog even een vraagje.. Waar heb je die zilveren dingen gekocht om de planken mee aan de muur vast te maken?

  x

 19. Sjoerdje

  Mag ik vragen wat je op de planken hebt gezet? Wij doen 1 plank in de keuken, maar hoe voorkom je dat het rommelig oogt? :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.