Designplan van de gastenkamer

a cup of life- gastenkamer plan 2 (1)Terwijl ik druk bezig ben met het verven en opknappen van de gastenkamer, wilde ik het alvast hebben over het design plan van deze kamer! In mijn vorige huis heb ik kort een gastenkamer gehad, maar dat was heel last minute bij elkaar gevoegd. Nu heb ik echt de tijd om er goed over te na te denken en een moodboard te creëren  (en Hans heeft daardoor de tijd om zijn mening te geven.. ;-)  ).

c964cb4b4fecbee7ff1847a815457b05-1Een tijdje geleden deelde ik al in deze post mijn inspiratie en vertelde ik dat we heel graag bold & extravagant wilde gaan. In “tijdelijke kamers”, zoals dus een gastenkamer of de werkkamer, hal, badkamer kun je juist wild gaan met gekke kleuren. (Ik weet dat we qua interieur in Scandinavisch Nederland wonen waar het overgrote deel houdt van blank hout & zachte tinten en kleuren. En dat is helemaal oké, in elke kamer kan dat. :)  Maar mócht je iets aparts durven/willen doen, doe het dan dus in ‘tijdelijke kamers’.)Wallpapered-guest-room-from-A-Beautiful-MessMaar we konden het behang niet vinden wat we wilden, tenminste niet hier in Nederland. En omdat we de gastenkamer niet héél duur wilden maken, was behang importeren uit het buitenland al gelijk geen optie meer. We wilden hier in Nederland verder zoeken, totdat we besloten een andere, kleinere kamer in huis te behangen met een druk printje. (later daarover meer!) Problem solved. En dus besloten we deze kamer te verven.

In… ROZE! Ik heb hilarisch veel vragen en opmerkingen gekregen via Instastories (waar ik veel sneak peeks geef! Dus volg me daar als je benieuwd bent.) hoe ik een man zover heb gekregen voor roze te gaan. Ik hem foto’s laten zien van kamers waarin roze écht werkt en niet te vrouwelijk wordt. Plus, het gaat erom dat je de goede roze kiest. Geen zuurstok, chew-on-it roze, maar sophisticated roze die een tikkeltje neigt naar paars. a cup of life- gastenkamer plan 1

 

Dit was het eerste design plan (1) waar ik mee kwam. Het enige dat echt vast staat en al gekocht is, is het bed, de verf en de houten vloer (kersenkleur). Ik ben heel erg fan van dit plan. Alle zachte kleuren, het groen die de roze muur weer in balans brengt en al het lichte hout. MAAR ik zag ook dat het wel een tikkeltje te ‘vrouwelijk’ was. Op het bed na, zijn het allemaal of gender-netral óf vrouwelijke elementen. Maar niets uitgesproken mannenlijk.

a cup of life- gastenkamer plan 2

Dus ik maakte een tweede design plan (2), met een stuk meer mannelijke spullen. Zoals het nachtkastje, het vloerkleed, de planten en een blauw kussen. Ik zie dat in deze kamer het man-vrouwelijke een stuk meer in balans is en ik zie hier zowel een man als een vrouw slapen (dat ook de bedoeling is).

Plan 1 voelt voor mij als het mooiste design; alles is daar vrouwelijk, dus alles lijkt ook automatisch veel beter bij elkaar te passen. Hans vindt plan 1 iets te vrouwelijk en zou iets meer balans willen tussen de plannen. Dus plan 1 met de planten en kussens van 2 bijvoorbeeld. En misschien kan ik in de accessoires nog meer mannelijke dingen terug laten komen (dus niet mijn geliefde goud, maar metalen accessoires bijv.).

OKE! YOUR TURN: DESIGN 1 of DESIGN 2?

X Shifra

p.s ik heb de spullen niet gelinked, maar mocht je benieuwd zijn naar iets, laat het weten in de comments. :)

Comments

 1. Annemarie

  Ik zou voor een combi gaan, planten en nachtkastje/-tafeltje van design 1 en kussens en vloerkleed van design 2.
  Oh, en de staande lamp van design 2 ook meenemen ;)

  Ben heel benieuwd naar het uiteindelijke resultaat!

  • Shifra

   Ik dacht in eerste instantie ook aan de nachtkastjes & vloerkleed van 2 (samen met de planten van 2), maar die vindt Hans niets. Maar ik twijfel er wel sterk over. In ieder geval over het kleed. Het nachtkastje twijfel ik ook over of het past (qua ruimte). Dus misschien moet ik daar iets heel anders voor zoeken.

   • Annemarie

    Ik denk dat een rotan krukje oid als nachtkastje ook heel tof kan staan.
    Als je op de site van Xenos zoekt naar ‘rotan krukje’, kun je zien wat ik bedoel. (Want ik weet niet of ik links mag plakken)

  • Tine

   Ik vind het idee van Annemarie top! Dacht ik ook meteen.

   Ik zou persoonlijk het nachtkastje van plan 2 niet doen. Teveel verschillende houttinten (parket, stoel,…), dan vind ik de tint van het bijzettafeltje beter passen.

   Mooie plannen! Wou dat ik ook zo’n moodboards kon maken in Photoshop :)

 2. Verena

  Wat leuk om te zien hoe druk jullie hiermee bezig zijn! Met een oudroze muur is de mannelijkheid misschien sowieso al ver te zoeken haha, ik zou voor plan 1 gaan! Oogt meer als één geheel.

  • Shifra

   Haha! True. En het mag ook wel iets meer naar vrouwelijk neigen hoor.Maar roze muren hoeven niet per se te zorgen voor een HELE vrouwelijke kamer. Met de juiste (mannelijke) spullen krijg je weer wat meer evenwicht (Zoals bijvoorbeeld in deze kamer heel goed is gedaan vind ik -> https://nl.pinterest.com/pin/418131146629126810/)

 3. Marijke

  Wouw wat een goed idee zon designplan met moodboard! Waarin maak je dit moodboard? Ik krijg er helemaal inspiratie van voor ons klushuis!

  • Shifra

   Ik maak dit in photoshop! Ik struin dagen lang websites/winkels af naar de juiste spullen en vervolgens ga ik alles bij elkaar passen! Het kost heel veel tijd en werk (meer dan dat het er uit ziet), maar het voordeel is wel dat het grootste werk nu al gedaan is. Ik hoef nu alleen nog maar deze specifieke spullen te kopen en in de kamer te zetten! :)

 4. Ik vind het tweede plan echt fantastisch. En dat kleed is echt heerlijk. Zo mooi in het echt. Wij hebben hem sinds een week in de huiskamer en het lijkt nu zoveel ruimer. Heerlijk!

  • Shifra

   Jaaa, wij hebben hem ook in de woonkamer! Maar nog in de oude variant, met grijs. Ik vind hem in wit met zwart een stuk mooier!

 5. Camilla

  Persoonlijk vind ik 1 heel mooi!
  Waar komt die super leuke stoel en de hanglamp vandaan?

 6. Fleur

  Design 1! Maar ik ben ook een vrouw, dus wellicht is de stemming van je comments een beetje bevooroordeeld :)

 7. Anja

  Waar is dat leuke kleed uit plan 1 uit? En dat kleine tafeltje? Zoveel leuke spullen!!

 8. Eline

  Plan 2 ! Ik vind plan 1 zo op het eerste gezicht het mooist maar er zit wel een aardig zuurstokgehalte aan inderdaad, wat je misschien sneller beu bent (en tja, iets met emancipatie en dat mannen nu opeens hun mening over dit soort dingen mogen geven…). Het leukst lijkt me plan 2, en dan met net een extra touch geel (een plantenpot of print of zo misschien). Dat lijkt me echt een leuke combi kleuren. Rustig genoeg om in te slapen maar net iets drukker dan ik in een “dagelijks” vertrek zou doen.
  Leuk dat je dit met ons deelt, ik leer echt veel van jouw creatief inzicht !

 9. Els

  Plan 2: iets pittiger en met planten die je gerust een keertje kan vergeten water te geven. Handig in een drukke week.

 10. Marloes

  Ik zou gaan voor plan 2, vooral met dat prachtige blauw bij dat kussen, net iets sprekender!
  En dat kleed van plan 2, waar is die van? :D

 11. Bianca

  Ik vind Design 1 echt een Shifra-design! De kleuren en de planten passen echt bij je! Ik vind het kleed van design 2 wel mooier persoonlijk. Ik ben heel benieuwd wat het gaat worden! Succes!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.