DIY adventskaars

AdvertisementDIY adventskaars kerst cadeau-3Oh, kan de tijd allemaal wat langzamer gaan! Ik vind dit juist – zoals veel mensen- de leukste tijd van het jaar. Ik kwam er half november pas achter dat het geen oktober meer was, dus ik loop gevoelsmatig zelfs nog een halve maand achter. Maar dat komt misschien meer door de bubbel waarin ik nu leef. (De babybubbel bestaat dus écht en het is hier awesome!). Ik wil meer tijdsbesef en wat rustiger aan doen, juist in deze tijd! Daarom maakte ik dit jaar zelf een adventskaars om de dagen tot Kerst af te tellen.

DIY adventskaars kerst cadeau-23Een andere manier too slow down is tijd voor jezelf! YES, you heard me misses! Vergeet die decemberdrukte en plof eens een half uurtje met je billen op de bank. Juist nu! Nu het buiten zo koud is en binnen gezelliger dan ooit, zit je daar het meest lekker. Geniet ervan dat je even niets hoeft en lekker op die bank kan blijven zitten. Ik werk vandaag voor deze post weer samen met Douwe Egberts en hun verwenkoffie. Die perfect zijn om mee op de bank te kruipen samen met een stuk chocolade. Of speculaas. Om te dippen!de-koffie-2De koffie van Douwe Egberts is een instant koffie, oftewel: je maakt hem aan met water! En daardoor heb je in no time cappuccino, latte macchiato of latte macchiato caramel. Latte macchiato caramel is nog steeds mijn favoriet! (herinner je deze koekjes nog van vorig jaar?). Het is fijn dat je niet door het lange proces heen hoeft om even een cappuccino op tafel te zetten. En ja, je krijgt nog steeds zo’n lekkere schuimlaag bovenop!DIY adventskaars kerst cadeau-11DIY adventskaars kerst cadeau-12DIY adventskaars kerst cadeau-16Benodigdheden
template 
– kaars in glas
– ponstang
– lijm
– schaar
– stiftDIY adventskaars kerst cadeau-19Knip beiden plaatjes uit en knip eventueel verder op maat. Maak in het midden van het rondje een gaatje met de ponstang ter hoogte van de lont.
DIY adventskaars kerst cadeau-22Plak het vierkantje op de buitenkant van het glas. Leg het rondje op de kaars totdat je hem aansteekt!
DIY adventskaars kerst cadeau-23DIY adventskaars kerst cadeau-23Streep op het etiket de dagen af naar Kerst. En echt, dit laat de tijd gevoelsmatig een stuk minder vliegen; het maakt je zo bewust welke dag het is. Maak er elke keer een momentje voor jezelf van als je de kaars afstreept; steek de kaars aan, zet wat lekkers op tafel (zoals deze verwenkoffie!) en geniet even! Ook al is het maar een half uurtje. :) Deze periode is veel te leuk om voorbij te laten vliegen! Liefs! X Shifra

Comments

 1. Else-Marie Bontenbal

  Wat een leuk idee! En niet eens zoveel werk. Dat is in deze tijd van het jaar ook wel erg fijn!

 2. Laura

  Leuke kaars en foto’s! Het valt me op dat je eigenlijk alleen nog blogt over samenwerkingen en daarnaast vlogt. Jammer want je blogs vind ik het leukst en die zie ik nu minder dan eerst. Ga je de focus verleggen naar YouTube of is dit tijdelijk in verband met je (terechte!!) babybubbel :)

  • Shifra

   Ah nee hoor, dat lijkt misschien. Ik doe juist -zeker in vergelijking met andere bloggers denk ik- heel weinig samenwerkingen. Sinds juni ben ik nog maar 2 samenwerkingen aangegaan. (Je kunt alle samenwerkingen vinden via de tag “sponsored” bovenin.) Vanaf januari hervat ik het oude blogrooster weer! Het staat nu even tijdelijk op een lager pitje vanwege mijn verlof inderdaad 😘 I will be back, dit vind ik veel te leuk!!

  • Lisanne

   Ik vind deze samenwerking juist wel een leuke en relevante eigenlijk! Er zit een DIY voor een kaars bij en tussendoor wordt het product benoemd (plus mooie gif erbij trouwens, props voor Shifra! :)) Dit soort artikelen vind ik persoonlijk dus niet ´storend´ als samenwerking eigelijk, vooral ook omdat het bij Shifra´s vaste content aansluit. Maar daar kan iedereen natuurlijk anders over denken :) Wat ik wel minder vond was de verwijzing naar een uitvaartverzekering laatst. Die vind ik naar mijn idee minder bij de blog passen, zeker in combinatie met het artikel van toen. Maar hé: niet iedere advertentie hoeft mij als lezer aan te spreken. Misschien hoorde ik toen gewoon niet helemaal bij de doelgroep en matcht dat nu wel wat meer.

   • Shifra

    Lief, dankjewel Lisanne! Ik probeer heel kieskeurig te zijn in campagnes en te zoeken naar samenwerkingen die het echt alleen het beste passen. :)

 3. Mirthe

  Dit vind ik leuke diys!! Ik vond je adventkalender van vorig jaar mer die stuurstokjes ook zo leuk 😍

 4. Anja

  Die koffie is super lekker!! Een tijdje geleden bij de Kruidvat gekocht en sindsdien verkocht. Cappuccino is mijn favoriet.

 5. Joyce

  Ik vind dit juist hét voorbeeld van een geslaagde samenwerking: ook zonder het gesponsorde deel is het gewoon een leuke DIY! Bloggers moeten ook ergens hun boodschappen van kopen :-)

  • Shifra

   Ik normaal ook niet! Maar naast dat ik deze echt goed vind (ik heb pas ook ah merk geprobeerd, maar die was een stuk minder), kan ik deze drankjes niet zelf maken. En dan is dit al helemaal echt een goede tweede!

 6. Kristen

  Mooie kaars! Jammer dat ze geen sojavariant van die koffie hebben aangezien ik lactose-intolerant ben. Hoop dat dat ooit nog komt!

  • Shifra

   Ah, stom is dat he. Ik moet toevallig nu tijdelijk even zuivelvrij proberen te eten (voor Zara), dus ik merk nu in hoeveel producten er zuivel/lactose zit. EN hoe blij ik er van wordt als merken er een alternatief voor hebben. Ik hoop dat het ooit nog komt voor je! :)

 7. Vicky Hartog

  Ook leuk om zo’n kaars kado te doen! Easypeasy, maar wel persoonlijk omdat je hem dan zelf hebt gemaakt :) verder zit ik me er vooral steeds over te verwonderen dat je glas precies op dezelfde plek blijft staan in het gifje, op het moment dat er steeds slokjes uitgaan. Haha!

 8. Maria

  Ik weet dat deze vraag hier niet past maar ik heb overal rond gezocht en helaas geen antwoord kunnen vinden.
  Ik vind het roze dekentje waar Zara in word gewikkeld zooooo mooi.
  Een beetje met dat wafel-structuur.
  Van waar hebben jullie hem vandaan?

 9. Wat een leuk idee! Ik vind het ook zo’n heerlijke tijd, december. Eerst Stinkerlaas en dan lekker kerst, gezellig! Wij hebben voor de kindjes een december-aftel-kalender op de muur geplakt met washi-tape. En elke dag mag er een stickertje op (of 2, 1 voor Lize en 1 voor Pepijn) en dat is ook erg leuk. Enne, die koffie met caramel-smaak lijkt mij ook wel wat (I LOOOOOOVE caramel!)

  • Shifra

   Wat een leuk idee! Ook dat ze beide elke dag een stickertje mogen plaatsen is leuk zeg!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.