DIY AGENDA VAN LEER

maak je eigen agenda, zelf agenda maken, zelf leer naaien, leren agendaVorig jaar ging ik met een oude (als in lange. Als in ik, ik ken haar al tijden) vriendin lunchen en besloten we gelijk een nieuwe afspraak te maken. Met veel oude vriendinnen lopen onze levens inmiddels zo uit elkaar, dat we echt móeten plannen.Anders komt het er niet van. Maar goed, zij pakte toen heel nonchalant haar agenda en legde die op tafel. Ik stopte met praten en keek naar haar agenda. Meteen wist ik: dit is liefde op het eerste gezicht, dat voel je. Nu moet je weten dat ik van agenda’s houd, maar verliefd, nee dat is niet de normale gang van zaken. Maar het was dan ook een prachtige leren agenda die je heel casual dicht moest vouwen met een leren touw. Super stoer, lekker gewoon en helemaal mijn ding. Maar de prijs. “Dat was een hele investering”, zei mijn vriendin. Een jaar lang heb ik daarom getwijfeld of ik zo’n “investering” durfde te maken, totdat ik vorige week bedacht: Waarom ga ik niet op zoek naar een mooi stuk leer en maak ik zelf iets?schoolagenda maken, leuke schoolagenda, jaaragenda, Agenda van leer, zelf agenda maken, leuke agenda, jongeren agenda, Benodigdheden: een nieuwe (goedkope) agenda, stuk leer (ik gebruik koeienleer), schaar, mes en (alles)lijm. 1. Haal de binnenkant van de agenda los van de kaft. Zorg ervoor dat het lint, wat vastgeplakt zit aan de rug van de kaft, intact blijft. 2. Knip een lange strook van leer, ongeveer 1 cm breed en 80 cm lang. 3. Leg het boekje op het leer, reken uit hoeveel leer nodig is om het boekje te bedekken en knip dit uit. Ik heb het boekje in het midden gelegd, verplaats naar links (zodat het er nog zeker één keer inpast) en vanuit het midden weer verplaats naar rechts en daar gekozen voor een halve flap. Dit zorgt er dus voor dat er een halve flap dubbelvouwt over de agenda straks. 4. Lijm nu alle kanten van het boekje vast aan het leer. De voorkant, achterkant en de rug. Lijm elke keer maar één kant en wacht dan een uurtje totdat dit droog is. 5. Maak in het midden van de halve flap een dun sneetje. 6 Rijg het lint (leer) door het sneetje en plak ongeveer 3 cm lint dubbel. En klaar! Laat het boekje nu zeker een nacht drogen zodat alle lijm kan uitharden.maak je eigen agenda, zelf agenda maken, zelf leer naaien, leren agendaEn na het drogen komt natuurlijk het leukste gedeelte: je agenda vol schrijven en in mijn geval kleuren! Dat is bij een nieuwe agenda zo leuk.
maak je eigen agenda, zelf agenda maken, zelf leer naaien, leren agenda
maak je eigen agenda, zelf agenda maken, zelf leer naaien, leren agendaFijn weekend! xo. Shifra

Comments

  • Shifra

   Ja dit kan! Dit is ook mijn intentie. Ik heb mijn “agenda binnenkant” er goed ingeplakt, maar ik kan hem er wel weer aftrekken, leer is heel stevig! Het laat dan wel wat papierresten achter, maar die kun je er dan nog netjes afpriegelen of er gewoon overheen plakken. (De resten eraf halen is wel het meest veilige, want zo plakt de ‘nieuwe agenda binnenkant’ het beste. :) Liefs

 1. Héél mooi! Ik heb inderdaad dezelfde vraag als Marieke. Het zou zonde zijn als je dit elk jaar opnieuw moet maken. Zeker omdat leer vaak mooier wordt naar mate het ouder is.

 2. Echt heel gaaf! Ook leuk dat contrast van de stoere, leren buitenkant en dan die hele kleurige girly binnenkant :D

 3. Het ziet er mooi uit, maar heb je het binnenboekje er ook weer gewoon in geplakt, gaat dat niet loslaten? En zo ja, waarom heb je het er dan in eerste instantie uitgesneden? Verder gebruik ik al jaren geen papieren agenda meer hoor, ben gewoon nieuwsgierig als ik zoiets lees ;)

  • Shifra

   Het blijft uitstekend zitten. Als je goed oplet bij agenda’s plakken ze meestal de eerste bladzijde én laatste bladzijde vast aan de kaft, en daarnaast ook het lint. Ik heb précies hetzelfde gedaan; de eerste bladzijde, laatste bladzijde en het lint/de rug. Dus het blijft nét zo goed zitten. :) Daarnaast ziet er niet mooi en professioneel uit als je de agenda er gewoon met kaft enal inplakt; als je de agenda openslaat zie je dan een agenda letterlijk in leer geplakt, het heeft een verdikking en haalt het simpele en mooie van de agenda weg (vind ik).

   • Hanna

    Ik vind het juist heel slim wat je hebt gedaan! Met kaft erin lijkt mij heel lelijk. Het ziet er echt prachtig uit, mag je trots op zijn hoor!

   • Ah, ik snap nu pas dat je het zonder kaft erin hebt geplakt! Het leek mij juist mooier met kaft, die geeft de stevigheid, maar smaken verschillen natuurlijk!

 4. Wauw wauw wauw! ik zag op instagram dat dit artikel snel online kwam, ik heb dus nog even gewacht met het kopen van een agenda ;) ik wilde namelijk een nieuwe maar vond dit zo`n tof idee dat ik het ook zelf wilde maken. Nu opzoek naar een mooi stuk leer. Bedankt voor de leuke tip!

  • Shifra

   Aah, wat leuk!! Ik ben blij dat ik je niet heb teleurgesteld na mijn instagram-foto;-)! Succes ermee!! Liefs

    • Shifra

     Wat leuk!! @shifrajumelet (rechts in de sidebar zie je mijn laatste vier instagramfoto’s staan, waar je ook op kan klikken!)

 5. Hanneke

  Eigenlijk zou je er een soort hoesje van moeten maken. Dat de randjes omgevouwen zijn en vastgestikt en je er gewoon een volledige agenda inclusief harde kaft in kan schuiven. Maar dit is ook heel mooi hoor!

  • Shifra

   Dat is inderdaad ook een optie!:) Zelf vind ik erin plakken mooier, je ziet dat het dan meer één geheel is. :)

 6. Wauw, echt heel gaaf! Zelf heb ik nu een Moleskine agenda, die een ook zo’n robuuste look heeft. Maar die van jou is ook heel gaaf!

 7. Ziet er goed uit! Ik heb het origineel op Etsy gezien voor 80 euro en was ook op slag verliefd… Dankjewel voor deze tutorial, nu is hij voor mij ook affordable :)

  • Shifra

   Ik zag er inderdaad ook veel op Etsy, maar die zijn natuurlijk ook allemaal zelfgemaakt. Die van mijn vriendin was in Nederland bij een winkel gekocht, in de honderd euro zelfs… :(

   • fred de la bretoniere heeft deze agenda al een tijd in zijn collectie. ben een paar jaar geleden gezwicht en heb hem toch gekocht. ‘t was liefde op het eerste gezicht, precies zoals jij schrijft. ben er nog dol op! ik moet zeggen dat je echt een supermooie versie ervan hebt gemaakt. (: en het leuke is, ze worden alleen maar mooier als het leer ouder wordt!

    • Shifra

     Oh wat leuk dat je een échte hebt! Wauw! Ik heb gelijk een kijkje genomen in de webshop, wat een mooie dingen ja! Ik durf niet te zeggen of diegene van mijn vriendin ook van dit merk was, want ik heb al zoveel prachtige merken gezien die dit soort agenda’s verkopen! Maar fijn dat je er zoveel plezier van hebt! Ik heb dat ook met de mijne te krijgen… :) (gek he, al die “ophef” om een agenda notabene.. ;-))

     • haha, inderdaad! al die vervelende vergaderingen en afspraken worden net even iets leuker als je ze in ieder geval in een mooie agenda mag opschrijven. (;

 8. saar

  wat super gaaf!!!! echt zoo leuk gedaan! ben je ook op youtube te volgen met diy´s? want ik heb geen instagram

  • Shifra

   Ja! Rechtsboven op mijn site zie je een YouTube icoontje! En anders op YouTube zoeken op “a cup of Life” en “gewoon Shifra” ! Liefs! X

 9. Lisa Daneels

  Echt een leuk idee ! Zou het ook mogelijk zijn dit te doen met een fotoalbum? En heb je dan tips hiervoor ?

 10. Melissa

  Hoe heb je die letters zo mooi gekregen? Of is dat gewoon je handschrift? Het is erg mooi!

 11. marjet

  Wat een ontzettend mooie uitgave van een agenda….wel weer mooi, ipv zo’n onpersoonlijk ding in je telefoon ?

 12. Wat een toffe site heb je en wat een ontzettend leuk idee dit hierboven:)! Ik ga in vervolg ff opletten alsk weer in een kringloop loop… Misschien dat ik daar zon oud stuk leer kan vinden:).

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.