DIY CAMERABAND

IMG_2142Niets is zo saai als de standaard cameraband die er bij je fototoestel zit. Al snel ging ik dan ook zonder band door het leven. Maar stiekem is een cameraband hartstikke handig. Recent kwam ik op internet een nieuwe manier tegen om oude sjaals te recyclen tot een cameraband. Simpel te maken, en het draagt net zo lekker als die saaie oude band. diy cameraband1. Wat je nodig hebt is leer, een naaimachine (of naald en draad), musketonhaken en een leuke sjaal. Leer kun je goedkoop scoren op marktplaats en de museketonhaken zijn in elke hobbywinkel wel te vinden (ik kocht ze bij de XENOS). 2. Het mooiste is als straks de camera op de heupen valt. Knip de sjaal dus een paar cm boven je heupen af. De breedte van de sjaal moet ongeveer 20-30 cm zijn.acupoflife3. Leg de musketonhaak op het leer en zet een streep evenwijdig aan de breedte van de haak. 4. Vouw het leer dubbel en teken een grote D vanaf de streep. Terwijl het leer dubbelgevouwen blijft, knip je de D uit. 5. Herhaal dit nog een keer keer, zodat er twee stukjes leer zijn. 6. Schuif de musketonhaak naar het midden van het leer, met de haak naar beneden en de binnenkant van het leer naar boven.diy cameraband7. De laatste stap. Leg nu het stukje leer onder de naaimachine, prop de sjaal een beetje tussen de twee flapjes en naai dit vast aan de randen van het leer. Dit is wat duidelijker te zien op foto 8. Zorg dat de naaimachine de juiste naald heeft om leer te kunnen naaien. Eventueel kan dit ook met de hand. En als alles vast zit kan de band aan de camera gehangen worden.Diy camera banddiy camerabandLiefs, Shifra

Comments

 1. Superleuk! :) Ik ontdek je blog pas net, en je komt me bekend voor, ik denk van Suegraphy, kan dat? Blij dat ik je heb ontdekt!

 2. Ilonka

  Wat ontzettend leuk dit, via via op je blog gekomen en meteen helemaal enthousiast. Ik vertrek vrijdag voor 3 maanden naar zuid-afrika maar deze wil ik eigenlijk daarvoor nog even maken. Ziet er een stuk comfortabeler uit dan die band die er bij zit!

  • Shifra

   Dankjewel! Wat cool dat je naar Zuid-Afrika gaat, ga je er ook over bloggen toevallig?

   • Ilonka

    ja ik ga (proberen) een blog bij te houden. Op ilonkadejong.be-more.nl kan je mijn avonturen gaan volgen

   • Ilonka de Jong

    Hij is gemaakt! & iedereen die ik tegen kwam was jaloers op mijn mooie band. Uiteraard door verwezen naar jou ultra leuke site waar je altijd vrolijk van wordt.

    • Shifra

     Oh wat leuk! Ik ben heel erg benieuwd hoe hij er uit ziet, kun je hem instagrammen, Facebooken of Twitteren misschien?:)

     • Ilonka de Jong

      Ik zal hem morgen even goed op de foto zetten en dan op instragam plaatsen

 3. Geweldig idee! Vind veel naaimachine ideeën super inspirerend, maar achter de machine zitten is meestal mega frustrerend, spoel leeg, draadspanning niet goed…. Argh. Maar deze tip gaat gerealiseerd worden, ga alvast geduld opsparen :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.