DIY Druppel Statement Wall

Druppel muurIk hóud van opvallende muren en dat heb je vast wel gemerkt aan de statement walls van mijn vorige huis! Een paar maanden geleden verhuisde ik naar mijn nieuwe huis en ik zag vrijwel meteen dat de toog in mijn hal pérfect zou zijn voor een statement wall. Het is zo’n mooie witte hal, met een perfect wit boogje. Ik heb nog een tijdje getwijfeld, want het was zo’n mooie witte gang (zeker nadat ik alles geverfd en opgeknapt had). Maar! Juist doordat ik een niet al te druk patroon heb gekozen én ik voor de kleur zwart koos, complimenteert het mijn gang heel erg.

DSC_4591Benodigheden: Stevig plastic (ik gebruikte een tabblad uit een notitieblok), zwarte verf, watervaste stift en een x-actomes. 2. Teken je patroon uit op het plastic. (Ik heb een paar keer getekend totdat ik de perfecte druppel vond).
DSC_45963. Snijd het patroon uit op een snijmat. 4. Plaats het template op de muur en begin met verven. Neem niet te veel verf op je kwast, omdat de verf anders snel onder het template gaat lopen. Druk ook het template goed aan om dit te voorkomen. Plaats keer op keer het template op de muur en kleur het in.statement wall nederlandGa met deze stappen door, totdat je klaar bent! Ik heb er voor gekozen geen patroon te maken in mijn regendruppel, maar ze willekeurig te verven. Als je echt een vast patroon wilt, is het slim om van tevoren eerst even kleine stickertjes te plakken op de plekken waar wilt verven.

statement wall nederlandHet leukste aan dit project is misschien nog wel dat het lowbudget is, weinig tijd kostte (1-2 uur) en je er zoveel voldoening uithaalt. Ik had het geluk een vrij gladde muur te hebben, maar ook als je een gestructureerde muur hebt is makkelijk te doen! Het kost enkel wat meer touch-up werk; stip voorzichtig wat oneffenheden weg nadat je het patroon op de muur hebt geverfd. Xx Shifra

 

Comments

 1. Ah wat gaaf!!!! Ik zou het niet zo snel in mijn eigen huis doen maar ik vind het wel echt een heel tof idee en het ziet er echt leuk uit :)

 2. Wat een onwijs leuk idee! Die laatste foto is echt adorable, haha (: Echt zo leuk hoe jij elke keer opnieuwweer van die leuke, creatieve dingen bedenkt! Petje af! Liefs, Stella.

  • Shifra

   Die manier had ook gekund ja! Dan wordt het misschien wel net is minder precies, maar dat kan juist wel weer een leuk effect geven. :)

 3. Wat ontzettend leuk! Ik wil ook nog een keer de muur in de gang bestempelen, maar dan met kleine boompjes. Staat al duizend jaar op de planning, maar ik kom er maar niet aan toe. Eerst de trap nog ontdoen van vloerbedekking, lijm, verf en duizenden kleine nietjes. (nog een keer de vraag, sorry, heb je onze email nu wel ontvangen?)

  • Shifra

   Oh, ik herken héél erg wat je zegt. As we speak, liggen er nog nergens plinten in mijn huis, moet mijn trap ook nog helemaal bewerkt worden en liggen veel spullen nog op de grond bij gebrek aan kasten. Haha. Maar dankzij deze blog, kan ik soms de leukste dingen gewoon lekker voorrang geven… :)

 4. Wat gaaf! Lijkt me zo tof om ook te doen!
  Helaas moet ik nog even wachten want ik mag helaas in mijn studentenappartement de muren niet verven of aanpassen.
  Zo zonde, want volgens mij wordt je hier alle dagen vrolijk van als je er langs komt :)

  • Shifra

   Oh wat jammer! :( Dat is best wel streng! In mijn studentenappartement mocht ik alles verven en doen wat ik maar wilde eigenlijk. Alle ideeën pinnen en blijven dromen totdat je je een plekje hebt waar het wel mag. :)

 5. Marjolein

  Ohh! Ik zou zo graag zoiets maken, ben alleen nog niet tegen een geschikt patroontje aangelopen, deze is super leuk! Alleen het past natuurlijk het mooist als je zo’n boog in je huis hebt zitten.

  • Shifra

   Ja, je moet wel eventjes goed uitdenken welke statement bij je muur past. Bij deze toog had ik heel veel ideeën; het is zo’n kleine muur, vrijwel alles kan zonder dat het echt te druk wordt. Maar eerder maakte ik al een driehoekenmuur (http://acupoflife.nl/gele-driehoeken-verven/) & een muur met slingers (http://acupoflife.nl/diy-handgestempelde-muur/); beide op gewone muren. Uiteindelijk kun je alles op een muur schilderen, zelfs deze druppels kunnen heel leuk staan op een gewone muur (denk ik). Kies een patroon wat je leuk lijkt, denk de kleuren uit, en dan is het gewoon een kwestie van doen. Ik ben nog nooit teleurgesteld geweest (terwijl ik soms met zenuwen aan het schilderen was op een pasgeverde mooie egale muur!).

   • Marjolein

    Thankyou! Vond beide erg leuk inderdaad, blijf nog wel even in mijn kamertje wonen, denk ik. Dus kan er nog even over denken. Ik denk dat ik iets met goud ga doen confetti oid. Die van jou zijn te cool voor mij haha.

    Het moment dat je begint lijkt me inderdaad heel erg spannend, maar volgensmij komt het bij jou altijd goed! Of deel je alleen de gelukte dingen?

    • Shifra

     Ohh, ik vind gouden confetti ook wel heel erg cool hoor! Misschien nog wel gedurfder! ;-)

     Haha. Er gaat ook wel eens iet mis hoor, maar gelukkig niet zo vaak meer. Ik heb inmiddels al zoveel gediy’t dat ik veel ervaring heb opgedaan, en beter risico’s en blunders kan inschatten merk ik. Maar, als iets mis gaat, of ik bedenk later dat iets makkelijker had gekund, vertel ik dat altijd in het artikel. Zodat ik de fout bij een ander kan voorkomen hopelijk. :)

 6. jannieneke

  Heel erg leuk! De foto’s zijn super! Wat ben je heerlijk creatief! Ik kan er geen genoeg van krijgen, ik kijk al weer uit naar de volgende crea-blog!

 7. Oh god, ik vind je blog echt zó leuk! Je post echt hele toffe artikels! I like it, deze ga ik zeker onthouden!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.