DIY fotohouder (zonder elektrisch gereedschap!)

Maak je eigen fotolijstje!Ik heb van elke kamer een lijstje gemaakt met de to-do’s. In de woonkamer bleek dit nog maar heel weinig te zijn. Maar waarom voelt het dan nog niet als af? Plotseling zag ik het. Iets wat mij nog helemaal niet eerder is opgevallen. Het is overal nog veel te kaal! Ik mis nog frutsels (“troepjes” zou Hans het noemen. Gewoon een lief verkleinwoord er van maken, dan vat ze het minder beledigend op. Jaja.). Normaal sluipen die vanzelf mijn huis binnen, maar ik ben daar blijkbaar te terughoudend in geweest. Ik ben maar gelijk begonnen aan het eerste frutseltje, een lekker simpele houten fotohouder. Ik heb een hele muur met foto’s, maar ik vind wel heel leuk om ergens nog wat foto’s neer te kunnen zetten. Meestal zijn mijn hout-projecten wat ingewikkelder, maar vandaag niet. No powertools or man needed. :)Maak je eigen fotolijstje!
Benodigdheden
2 rechthoeken van hout* (van 18 bij 7 cm)
3 blokjes hout* (van 17 cm en 1 cm dik)
Houtlijm
Schuurpapier
(en een handzaag om de blokjes op maat te zagen, zoals hierboven)

*Ik gebruikte drielaags multiplex, dit geeft een extra leuk effect aan de fotohouder! Je ziet aan de zijkant heel mooi alle laagjes hout. Maak je eigen fotolijstje!Schuur alle houtstukken. Plak de twee rechthoeken op elkaar met houtlijm zodat het een blok wordt. Laat dit een uur drogen.
Zet verticaal om elke cm met een potlood een stipje op de bovenkant van het blok. De blokjes komen 1 cm van de rand, zijn 1 cm dik en er zit steeds 1 cm tussen. Als het goed is houd je nu ook weer 1 cm plank over. Zorg dat je ze precies in het midden van het blok plaats zodat je aan de zijkant 0,5 cm overhoudt. Laat dit ook weer een uur drogen. Zoek ondertussen leuke foto’s uit en zet die erin als alles goed droog is en vastzit. En klaar!Maak je eigen fotolijstje!Maak je eigen fotolijstje!Zo’n simpel project, maar ik vind het eindresultaat geweldig! Dit zou een heel leuk handgemaakt cadeautje kunnen zijn of een leuke toevoeging in je vensterbank of tafel. Ik denk dat ik er ook nog eentje wil maken met wat meer kleur. Misschien helemaal wit, of allerlei vrolijke kleurtjes.. xx Shifra

Comments

 1. Ik vind vooral de verschillende ‘lagen’ van de fotohouder leuk! Je krijgt zo een soort mini collage. Ook leuk om (verjaardags)kaartjes in te doen. Die vallen altijd om bij mij. Er zijn wel meer leuke dingen voor te verzinnen trouwens. Festivaltickets met 2 leuke foto’s van op het festival zelf, ja dát ga ik doen. Leuke DIY!

  • Shifra

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent! Je kunt er inderdaad echt van alles in doen, ik heb al zoveel ideeën! Festivaltickets zijn ook een heel leuk idee! :) Veel plezier ermee!

 2. *oh, heb je weleens van een houtbrander gehoord? Daarmee kun je supermooie patronen in het hout branden. Dat geeft een heel mooi effect!

 3. Ilse

  Erg leuk, ik ga de spullen verzamelen en hem ook maken. Alleen nog bedenken wat ik erin ga doen! :)

 4. ilonka

  Wat een super leuk idee. Ik ga hem denk ik langer maken. Kan er meer in. Ben echt een foto fan :)

 5. Heel leuk gedaan, lekker simpel ook! Als ik ooit mijn werkkamer ga herinrichten dan komt deze diy goed te pas!

 6. Hé wat een goed idee! ik ga hem namaken maar dan voor de speelkaarten, kunnen we kwartet spelen zonder af te kijken haha!

  • Shifra

   Precies! Dat is ook echt zo! Ik stel mijzelf altijd de vraag: als iemand hier (zonder onze aanwezigheid) zou binnen lopen, zou diegene dan kunnen zien wie hier woont en wat voor mensen dat zijn? Nu weet ik niet of mensen die vraag al zouden kunnen beantwoorden, dus er komen snel wat meer troepjes in huis. :)

 7. Wat ONTZETTEND leuk! Ik ben ook zo blij dat ik hier geen ‘echt’ gereedschap voor nodig heb. Ik heb namelijk twee linkerhanden dus ja, DIY’s vind ik prachtig om te zien maar kan het meestal niet uitvoeren. Dit daarentegen wel!

  • Shifra

   Haha, LEUK:) Ik probeer expres een beetje makkelijke en lastigere projecten af te wisselen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.