DIY gouden statement letters

DIY gouden lettersNu de grote dingen in mijn werkkamer staan kan ik los gaan op accessoires. Ik wist al vanaf het begin dat ik heel graag de letters DIY ergens wilde neerzetten. Ik heb lang getwijfeld over deze marquee letters, maar ik denk dat het te druk wordt. Dus ik wilde kleinere, chiquere letters maken. Toen ik twee weken geleden met dit project bezig was, kwam ik op het idee om met hetzelfde gouden papier grote letters te maken!

DIY gouden lettersLater kwam ik met een -dacht ik- nog beter plan: de letters bekleden met pailletjes! Maar paillettenstroken of -stof zijn duur. Dus ik heb het bij goud plakfolie gehouden dat ik nog over had van dit project.

Je hebt nodig:

kartonnen letters (ik kocht ze bij Xenos)
goud plakfolie
x-acto mes (snijmes) met snijmat of een schaar
potlood

DIY gouden letters Leg het plakfolie met de gouden kant naar beneden op tafel. Leg de letter erbovenop en trek met een potlood langs de de letter de omtrek over.
gold letters4 Knip (of snijd met een x-acto mes, dit is net iets preciezer) de letter uit het folie. Knip net een paar mm binnen de lijn, want door het overtrekken van de letters zijn er een paar mm’s bij gekomen.
gold letters3 Plak de gouden sticker op de letter. Let er op dat je dit heel strak doet zodat er geen luchbubbels ontstaan. Wrijf eventueel nog en paar keer stevig met je vingers richting de buitenkant van de letter.
gold letters2 Herhaal deze stappen voor alle vlakken van de letter(s). De binnenkant, zoals bij de letter D is wat lastiger. Meet op hoelang en hoe breed de letter is, teken af op het gouden papier en knip uit.
gold letters1Dit is een beetje priegelen, maar je plakt het erop dezelfde manier weer op. DIY gouden lettersDe letters staan heel chique en stylish op mijn witte kast, zonder dat het te bling-bling is. Ik vind het leuk als je binnenkomt ergens en bepaalde bijzondere dingen trekken je aandacht. En in mijn werkkamer zijn dat nu deze letters dus! Fijn weekend! XX Shifra

Comments

 1. Wat een tof idee om dit zelf te maken! Helemaal leuk om zoiets te geven bij de feestdagen. Ik ga het eens proberen, dankjewel voor de tip! :)

 2. Aah, wat leuk! Goud maakt meteen zo’n statement in je huis. Heel tof gedaan :). Dit ga ik onthouden. Fijn weekend! :)

 3. Wat een leuk effect geeft dat als je de letters beplakt! Ziet er mooi en strak uit, het lijkt me dat je dat effect met verven niet echt kunt behalen. I love de combinatie van goud en wit! (niet te veel, maar het mag van mij wel lekker kitscherig ;-) )

 4. Sophie

  Wat een onwijs leuk idee om te doen. Ik heb hier ook nog een letter staan die al een aantal jaar hetzelfde uiterlijk heeft. Dus dit artikel komt goed van pas. Waar heb je het goude plakpapier vandaan? Liefs XX

 5. Jaaaa leuk! Ik krijg ineens ene heel goed idee haha. Ik ga deze letters voor de kerst maken ‘X-mas’. Vast heel origineel en dat heeft vast nog niemand bedacht ;-) Maar ik vind het leuk, dus ik ga het gewoon doen. BAM.

 6. Bianca

  Wat een leuk idee, daar ga ik deze winter eens mee aan de slag!

  Het viel me op dat bij de benodigdheden in het artikel, de kartonnen letters missen ;)

  • Shifra

   Oh oeps! Je hebt gelijk, ik pas het gelijk aan. Die zijn nog het meest essentieel. :-)

 7. Yvon

  Hihihihihihi jij hebt het met goud gedaan, ik vorig jaar X-mas met zilver.

  Was wel veel opmeten, maar het is gelukt…….:-)

 8. Oh dat ziet er heel cool uit, gaaf gedaan! Ik zie nu ook pas de DIY van je salontafel, ik heb echt helemaal niet doorgehad dat dat met folie gemaakt is, heel mooi gedaan!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.