Maak een kaarsenstandaard in 10 minuten

a cup of life - DIY kaarsenstandaard (7)Ik houd van kleine DIYs die je met weinig gereedschap in een uur (of binnen 10 minuten, say whaaaaat) in elkaar zet. Begrijp me goed, ik houd ook van grote DIYs die je niet verwacht ooit zelf te kunnen maken. Maar deze simpele dingen die je gewoon even tussendoor maakt, blijven bij mij favoriet. Ze zijn zo simpel dat het nooit overweldigend is om hier aan te beginnen, super toegankelijk en iedereen kan dit. Deze kaarsenstandaard is heel erg leuk voor de Paastafel, maar überhaupt in de zomer! Of eigelijk het hele jaar wel. a cup of life - DIY kaarsenstandaard (4)a cup of life - DIY kaarsenstandaard 1Materiaal
stuk blank hout van 24cm bij 9cm (44 mm dik)
liniaal
potlood
zaag
schuurpapier (ik gebruik een schuurblokje)
boormachine + speedboortje van 22 mma cup of life - DIY kaarsenstandaard 2Stap 1.
Teken vier gaten af op het hout: 3 cm van de zijkant en 5 cm tussen elk gat. 
a cup of life - DIY kaarsenstandaard (3)Stap 2.
Boor met een speedboor de gaten er in. (houd het blok heel goed vast, ander boort hij zich vast).a cup of life - DIY kaarsenstandaard (2)Stap 3
Schuur de het blok na met schuurpapier. EN DONE!

Zoals je misschien wel weet beits ik normaal al het blanke, Scaninavische-achtige hout, in een bruine mid-century kleur. Maar nu  voor de zomer en Pasen vond ik het juist heel leuk om hem blank te houden. Maar wellicht dat ik hem voor de winter nog een keer beits of verf.

a cup of life - DIY kaarsenstandaard (6)a cup of life - DIY kaarsenstandaard (5)Zo simpel en makkelijk om te maken hè? De kaarsen zijn trouwens van Xenos, het gouden bestek van Sostrene Grene (beste plek om goedkoop én goed goud bestek te kopen!), de servetten zijn een DIY (zie hier!) en de borden, placemats én wijnglazen zijn van IKEA! Happy easter! X Shifra

 

Comments

  1. Wauw, hoe creatief is dit! De kaarsenstandaard is misschien simpel, maar ziet er wel zo tof uit! Hele gave DIY weer :)

  2. Oh ja, dit is echt super makkelijk om te maken! En als je er een kleurtje aan zou willen geven, kan dat ook nog (maar totaal niet noodzakelijk). Leuk! Enne, love your gouden bestek!! (Nog steeds :))

  3. Dat ziet er inderdaad heel erg makkelijk uit om te maken! En zoals jij het hebt gedaan, kan je hem ook nog een leuk kleurtje of een mooie make-over geven. Dan zijn het eigenlijk dus 2 DIY’s in 1 ;-)

  4. Anne

    Heel leuk! De Hema heeft vaak ook setjes met vier kaarsen met stippen/strepen. Die zouden hier ook heel leuk in staan!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.