DIY MAGAZINE NOTEBOOKS

DIY tijdschriften journalIk ben een gróte fan van notebooks (vooral moleskines!). Het liefst gebruik ik er meerdere tegelijkertijd, zodat er op elke plek wel eentje te vinden valt voor een lijstje of idee wat plots in mij opkomt (En het is ook wel héél leuk om er af en toe eentje als verassing achter de bank te vinden). En, als ik dan toch aan het eisen ben, wil ik het liefste nog in een zelfgemaakte notebook schrijven! Geen notebook die mij zo kan opvrolijken dan mijn eigen notebooks (ja, ik kan dus nóg vrolijker worden). Het voelt keer op keer als een mooi cadeautje wat ik uit mijn tas haal en vervolgens met veel trots op tafel kan leggen. Vandaag laat ik je zien hoe ik mijn eigen notebooks maak met magazine’s! Maak je eigen notebooks, zelf schriften maken, magazines recyclen, diy met magazinesWat je nodig hebt: (oude) tijdschriften, papier, schaar, naald en draad (bij voorkeur naaimachine) en lijm. 1. Ik gebruik voor deze DIY meestal ruitjespapier uit een ringband. Lijntjes paper uit een oud schrift kan natuurlijk ook gebruik worden, maar let er op dat de lijntjes niet verticaal komen te staan. Snijd de overbodige randjes eraf en vouw het geheel in één keer dubbel. 2. Naai het midden van de vouwrand vast. Een naaimachine is het makkelijkst (krijg je een hele rechte naad), maar niet per se noodzakelijk. Kies bij de naaimachine voor een rechte steek met een grote steeklengte (mijn steeklengte was 4,5). Vergeet ook niet terug te stikken bij het begin en aan het eind om knoopjes te leggen. 3. Beplak nu de buitenkant met wat je maar wilt. Dit kunnen hele pagina’s uit een tijdschrift zijn, maar ook collages. 4. Nog even laten drogen, en doneMaak je eigen notebooks, zelf schriften maken, magazines recyclen, diy met magazinesÓf je maakt je eigen covers! Teken een printje op wit papier en plak dit als cover over de notebooks heen. (Oh en geen inspiratie? Pinterest staat vol met leuke prints om na te tekenen!). Ik vind vooral deze notebooks heel erg leuk om cadeau te doen! Ze zijn heel persoonlijk en lieflijk. :)Maak je eigen notebooks, zelf schriften maken, magazines recyclen, diy met magazinesOok als je nog geen notebooks momenteel hebt, maak er een eentje! Het is zo handig om een notebook bij de hand te hebben en even snel dat ene ideetje of iets wat je echt niet mag vergeten, op te schrijven. Het geeft mij ook heel veel rust! Het staat in het notebook opgeschreven, relax. Het komt goed, ik ga het niet vergeten.  :) Happy weekend y’all! xx Shifra

Comments

  • Shifra

   Ja, die vind ik ook één van de leukste! Heel erg bijzonder notitieboekje gelijk. :-)

 1. Vorige week heb ik op een vintagemarkt zulk soort notitieboekjes gekocht en ik kreeg gelijk zin om ze zelf ook te maken. Hartstikke leuk!

 2. Wat een creatief idee zeg. Mijn notebookje van de hema (haha) is bijna vol, dan ga ik ook maar eens aan de knutsel denk ik! Je brengt me op ideeën!:)

  Fijn weekend!

 3. Hiii, ik vind het heel leuk gedaan nou vroeg ik me alleen af: wat voor naald heb jij gebruikt om dieblaadjes te stikken? ik ben bang dat hij gaat breken namelijk.. heb je een speciale?

 4. Erg leuk dit. Ik ben zo wie zo verslaafd aan notebooks ;) Kan er in elke winkel ook niet omheen. Dan zeg ik vaak tegen mezelf nee Diaan niet weer een noteboekje je hebt er al tig. maar het blijft zo . Misschien is dit voor mij wel een hele leuke manier om ze juist zelf eens te gaan maken.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.