DIY mozesmandje baby speelgoed

DIY mozesmandje kinderwagen maxi cosi speelgoed_-21Ja hoor, daar is-tie! De allereerste BABY diy! Deze diy heb ik al sinds het begin van mijn zwangerschap in mijn hoofd. Ik zag deze kettingen een keer voorbij komen op Etsy en ik vond ze zo leuk! En simpel om na te maken. Ik heb hem nu boven een mozesmandje gehangen, maar dit is ook heel leuk boven de maxi-cosi of kinderwagen! Je kunt hem heel makkelijk eraan en -af knopen.

maxi cosi speelgoed DIYHet is een lekkere, relaxte DIY die je in een avondje of een paar uurtjes maakt.

Dit heb je nodig: 

2 x 40 mm kralen
1 x 35 mm kralen
2 x 30 mm kralen
2 x 25 mm kralen
2 x 20 mm kralen
2 x 18 mm kralen
4 x 18 mm geribbelde kralen
4 x 15 mm kralen
2 x ring 70 mm
2 x ring 56 mm
voedselveilige olie (je kunt gewoon olijfolie gebruiken, ik gebruikte tungolie.)
suede koord
schaar
maxi cosi speelgoed DIYLeg alle kralen in een badje met olie en laat 10 min. weken.
maxi cosi speelgoed DIYLaat ze daarna een paar uur op een doek drogen en keer ze regelmatig zodat de olie uit de kraal kan lopen. Ga voor de zekerheid nog met een wattenstokje door de binnenkant van de kraal om alle olie eruit te krijgen.
maxi cosi speelgoed DIYKnip een ruim stuk koord af (80 cm), leg een knoop aan het begin en rijg alle kralen eraan.
Doe het in deze volgorde: 2 x 15 mm – 2 x 18 mm geribbeld – 1 x 18 mm – 1 x 20 mm – 1 x 25 mm – 1 x 40 mm – 1 x 30 mm – alle ringen- 1 x 35 mm – 1 x 40 mm –
en vervolgens weer zo terug tot het kleinste punt. maxi cosi speelgoed DIYDruk de kralen stevig tegen elkaar aan en leg een goede stevige dubbele knoop aan beide uiteinden. DIY Babyspeelgoed** Knoop de ketting aan beide kanten van het mandje (of maxi cosi/kinderwagen) vast en trek er even flink aan, zodat je zeker weet dat het goed vast zit. Laat je baby natuurlijk -net als elk ander speelgoed- niet alleen hiermee, maar altijd onder toezicht. Check de ketting elke keer voordat je hem gebruikt of je al tekenen ziet van slijtage en stop gelijk met het gebruik, als je dit ziet.  **
DIY mozesmandje kinderwagen maxi cosi speelgoed_Ik vind het leuk dat de ringen een klein beetje heen-en-weer kunnen bewegen, maar door de grote ballen in het midden niet helemaal naar het einde kunen. Babyspeelgoed geeft zoveel voldoening om te maken.
Of ze het nu straks leuk vind of niet, het is echt zelf al zo leuk om te maken. X Shifra

Comments

 1. Heel leuk! Ons zoontje zal niet lang meer in het Mozes mandje passen vrees ik, maar voor in de kinderwagen is dit perfect! Misschien ook leuk om er een klein belletje aan te bevestigen? Oooh zo veel leuke opties!

  • Shifra

   Aaah!! Ik zie nu al op tegen het moment dat zij straks niet meer in het mozesmandje past! Ik vind het zo’n leuk en fijn ding. Nu zij nog! ;-)
   En ja, een belletje is ook leuk! Je kan er inderdaad nog van alles aanhangen!

 2. Hannah

  Ahhh dit vind ik zo leuk! Handig dat je alle kralen hebt gelinked, handig bestellen! Ik ga dit maken voor mijn nichtje!

 3. Ik vind houten speelgoed altijd leuk! Maar ik vroeg me af of je een speciale reden hebt voor je keuze voor hout? En wat is precies de meerwaarde van de olie?

  • Shifra

   Ik vind houten speelgoed gewoon heel mooi! Lekker duurzaam en het gaat jaren mee. Dus zolang ik daar nog wat over te zeggen heb (haha!) ga ik zoveel mogelijk voor houten speelgoed. Maar daarnaast proberen we haar in het begin met zo weinig mogelijk chemicaliën te laten opgroeien. (en in sommig plastic speelgoed zit heel wat) We zijn er niet heel standvastig in hoor, maar zover het kan, doen we ons best. Oh en wat betreft de olie, het zijn onbehandelde kralen. En dat is ook de bedoeling, want anders krijg je baby alsnog van alles binnen. Maar daarna moet je het wel zelf behandelen tegen verweer. Dus tungolie, olijfolie, bijenwax enz. kan allemaal. Zolang het maar voedsvelveilig is. :)

   • Dat het echt jaaaaaaren meegaat vind ik er ook zo leuk aan. En het is toch wel tijdloos. Ook van die klassiekers zoals een blokkendoos…blijft altijd leuk.
    Misschien ga ik wel zo’n ketting maken voor mijn vriendin, haar tweeling vind dit vast fantastisch.
    Ik heb zelf nooit nagedacht over chemicaliën in speelgoed. Ik vroeg me gewoon even af of het een designkeus was of een principe. Beetje van beide dus :)
    De olie is wel handig voor een ander projectje wat ik wil doen. Ga eens even kijken welke olie handig is daarvoor.

 4. Shifra!! Stop met de babyposts, mijn eierstokken kunnen er niet tegen. Die rammelen (zo’n stom gezegde) alle kanten op! Het is allemaal zooooo lief, dus ga stiekem toch maar lekker door :p

 5. Yvon

  Wat een ontzettend leuk idee om zo’n mozesmandje te maken.
  Wij worden in December grootouders en ik denk dat ik dit voor de baby ga maken, want ze zal ook best regelmatig hier zijn.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.