DIY scarf boho dress

DIY scarf dressWeken geleden kwam ik tijdens het skeeleren een omgevallen boom tegen in het weiland. Ik had het gelijk het gave idee (eh, not.) om daar een keer stoer bovenop te gaan staan! Vandaag was het dan zover dat ik ook echt daad bij het woord moest voegen. Vooraf twijfel ik geen moment, maar als ik eenmaal op zo’n tak sta besef ik mij weer hoe erg mijn hoogtevrees is. Nu was dit ook wel een héle hoge tak, eentje waar iedereen hoogtevrees van zou krijgen (70 cm hoog).  Dit deed ik allemaal om mijn nieuwe jurk te laten zien! Gemaakt van een oude sjaal, simpel, lekker boho én het zit geweldig!  DIY scarf dressDe jurk is zo makkelijk én zo moeilijk mogelijk te maken als je zelf maar wilt.  Heb je wat meer naaiskills dan kun je het heel precies met de naaimachine naaien, een boordband aan de hals vast maken enz. Maar je kunt het ook heel makkelijk en simpel houden, en lekker alles met de hand naaien zonder al te veel poespas! DIY scarf dressJe hebt nodig:  Een oude grote sjaal, schaar, spelden, naald en bijpassend garen (of een naaimachine). (optioneel: een boordband).  Stap 1. Vouw de sjaal dubbel (met wat straks de buitenkant wordt naar binnen) en zet hem aan de zijkanten vast, zodat de sjaal precies goed recht op elkaar blijft liggen. DIY scarf dressStap 2. Meet hoe diep je de hals wilt en markeer dit op de sjaal. Ik wilde een vrij diepe hals van 15cm diep (van nek tot borst) en 30 cm breed (van schouder tot schouder). Houd er rekening mee dat het gat later nog groter wordt, dus trek een cm ongeveer van de gewilde hals af.
Stap 3.  Knip langs de getekende hals de stof weg. DIY sjaal jurk, van een sjaal iets leuks makenStap 4. De volgende stap is de zijkanten dichtnaaien. Haal de spelden er uit en draai de sjaal om (zodat de buitenkant nu ook naar buiten ligt).  Meet van de bovenkant van de schouder (zoals op de foto) naar beneden tot ongeveer 40 cm. Vanaf dit punt begin je met naaien totdat je nog 15 cm aan de onderkant overhoudt. Dit houd je ook open. Doe dit aan beide zijden. Stap 5.  De hals ziet er nu nog heel rafelig en slordig uit. Vouw daarom de langs de gehele halslijn een cm naar binnen en naai dit vast. Nu kun je er voor kiezen er nog een halsband op te zetten, of het zo te laten. (een halsband is wat priegel werk, maar het resultaat is wel heel leuk!). DIY scarf dress En ja, daar sta ik dan. Zélfs rechtop! (dit is het moment dat je mij een air-high-five mag geven!).
DIY scarf dress DIY scarf dressOh, ik ben blij met de jurk! Hij is zo lekker boho en herfstig. :) En dan te bedenken dat ik eigenlijk deze sjaal wilde weggooien..  Nu het een jurkje is geworden vind ik plotseling het patroon en de kleuren weer zó leuk! Het is een blijvertje. Kijk eens in je kast welke sjaal er ligt te verstoffen en die wel eens een mooi nieuw leven zou mogen krijgen! It’s fun! En het kost maar een middagje werk.  X Shifra

Comments

 1. Wauw dit is een leuk idee! :) Ik heb nog wel wat van dat soort sjaals liggen dus ik ga dit zeker eens proberen.

 2. Ik vind dit echt zo’n leuke DIY Shifra! Ik zag de foto gisteren al op Instagram en toen dacht ik al: wat een leuke jurk! Ik ga dit zeker onthouden :)

 3. Manon

  Wat een ontzettend leuk idee! Dit wil ik zeker ook eens maken, heb nog wel wat van die sjaals liggen, die nu niet meer gedragen worden. Wat heb je toch altijd leuke DIY-ideeën op je blog!

 4. Mara

  Ah dit heb ik ook eens geprobeerd! Die van jou is echt heel leuk!
  Jammer genoeg lukt dit bij mij niet, ik ben hier echt té lang voor haha.

 5. Het is niet mijn eigen stijl, maar wat staat het jou tof zeg! En zeker een high five voor jou acrobatische kunsten, maar ook voor de fotograaf ;) X, Judith

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.