DIY stippen hoeslaken

DIY stippen hoeslaken Het bed in de gastenkamer wilde ik neutraal, wit en clean houden. Maar toen ik het bed aan het opmaken was voelde het een beetje saai. Daarom bedrukte ik het hoeslaken met stippen! En dit heeft de kamer zoveel speelser en leuker gemaakt! Je ziet het eigenlijk niet, béhalve als je in bed stapt en het dekbed wegtrekt. Een soort kleine verrassing. Het was een simpel project en lekker om even tussendoor te doen tijdens al het (grove) verbouwen.
Stippen verven met textielverf
Benodigdheden:

textielverf
– hoeslaken
– potlood met gum
– strijkijzer
Stippen verven met textielverfBedek een tafel met een plastic zeil (of karton of iets wat de tafel beschermt van de verf). Span het hoeslaken om de tafel heen. Als het hoeslaken dan nog steeds teveel kreukels heeft, strijk het dan van tevoren even glad. Zodat je niet op kreukels stempelt.Stippen verven met textielverfDip de achterkant van het potlood, het gumgedeelte, in de verf en stempel daarmee op het hoeslaken. Wees niet zuinig en stempel maar maximaal 2 x voordat je meer verf toevoegt. Tenzij je het vervagende, stempel-achtige effect juist wilt.

Werk rustig en blijf aandachtig werken, zodat je geen verf knoeit of uitgevlekte stippen krijgt.Stippen verven met textielverfLaat het goed drogen (minstens een uur) en strijk daarna het hele hoeslaken (zonder stoom) om de verf te fixeren. a cup of life - textielverven (1)DIY stippen hoeslaken Textiel bedrukken is zo’n eenvoudig klusje met een grote wauw-factor! Het kan elke cheap shirt, dekbed of gordijn uniek maken. Zoals bijvoorbeeld deze bedrukte zakdoeken die eerst saai wit waren of dit shirt bedrukt met textielmarkers (nóg makkelijker!). Als je een van deze projecten probeert, geef het de hashtag #acupoflife!  X Shifra

Comments

 1. Wat een superleuk idee dat ook redelijk simpel uit te voeren is. Ik ga dit onthouden voor als ik een keer een saai stofje heb :)

 2. Camilla

  Heel leuk! Voel je de stippen ook als je in bed ligt? Of worden de geverfde stippen soepel.

  • Shifra

   Nee, ze worden helemaal soepel. Dat komt door de verf zelf, die is heel vloeibaar en droogt echt in de stof op. Alsof het zo gekocht is. Dit zou wel zo zijn als je gewone verf zou gebruiken denk ik.

   • Camilla

    Dankje voor je reactie! Ik was bang dat de stippen ruw zouden aanvoelen. Maar als dat niet zo is ga ik deze DIY zeker opslaan!

 3. Yvon

  Ik heb zoiets nog nooit gedaan, maar nu ga ik dit toch echt eens met een laken doen.

 4. Tip voor het fixeren: leg bakpapier tussen het hoeslaken en het strijkijzer, dat absorbeert evt. overtollige verf en je strijkijzer blijft moii schoon. Leuke diy. Kan ook met de zijkant van een verfroller, dat heb ik laatst gedaan met een even overtrek en sloop.

 5. Wat een geniaal en simpel uit te voeren idee, Shifra!
  Ik heb geen gastenkamer, maar misschien verras ik mezelf wel met zo’n vrolijke dekbedhoes. :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.