EO VISIE tijdschrift styling: zomer feesttafel

Styling voor tijdschrift EO VisieIk stond te stuiteren (zoals wel vaker, as y’all know) toen ik een paar weken geleden werd gevraagd om de styling te doen voor EO Visie. Ik heb nog nooit de styling voor een tijdschrift gedaan (newbie here!), maar het klonk leuk! (understatement) Dus zonder verder na te denken, impulsief als ik ben, zei ik op maandagmiddag ja. Donderdagochtend was de deadline. Het was net een paar weken na mijn scriptie en ik werkte nog op een last minute basis met de blog, oftwel ‘s avonds om 12 uur had ik het artikel af voor de volgende dag. En ik moest niet alleen de styling, maar ook alles bakken en koken voor de “zomer feesttafel” (die naam die ik er aan gaf trouwens). Maar er was enkel gezonde excitement stress, de stress die je nodig hebt voor zoiets. We weten allemaal hoe het is afgelopen, dus ik skip de verdere stress en drukte daarheen en vertel alles over de styling! (PLUS, ik geef je tips om zelf goedkoop je tuintafel zo te stylen!)

Styling voor tijdschrift EO VisieEO Visie is een christelijk tijdschrift. Eigenlijk een tv gids, gehuld in een tijdschrift met verhalen, reportages, columns enz.  Ze werken vrijwel nooit met een stylist, omdat dit niet het tijdschrift is wat hier heel erg om vraagt. Maar in dit geval was het wel heel erg nodig. Dus ze dachten aan mij! (Hoe gaaf! Dat er iemand als eerste aan mij denkt, naast Hans.) Terwijl ik in de auto onderweg was (Hans reed) besprak ik met hen wat details van styling. Ik heb dit dus nog nooit eerder gedaan, dus geen idee wat stylisten dan eigenlijk allemaal moeten weten. Maar ik vroeg alle dingen die voor mij logisch waren en nodig waren om de styling te kunnen doen (stijl van het tijdschrift, locatie, steekwoorden enz.). Hans vond het heel profi klinken zei hij nadat ik ophing. Rock on!

Er zouden uiteindelijk twee spreads van de styling in het tijdschrift komen. Het ging om een zomerse tafel gevuld met gerechten die lezers hebben ingestuurd en heimwee naar hebben. Onderaan de pagina’s zou een mooie, gezellige tafel met al het eten erop komen, daarboven de recepten met de herinneringen. De sfeer moest homemade, vrolijk, landelijk, gezellig zomer en licht zijn. Geen tafel om aan te zitten, maar meer een lopend buffet-idee. De tafel waarop alles gestyled zou worden was een donkergrijze tafel. En meer wist ik niet.
Achteraf gezien had ik ook foto’s moeten vragen van de tuin zelf (little did I know), maar het was allemaal op zeer kort termijn en ik had een foto van de tafel de dag ervoor pas. Dus meer foto’s vragen op dit moment had ook eigenlijk geen zin. Maar het is een puntje om mee te nemen in mijn volgende tijdschrift styling. (Ja, ik heb de smaak te pakken. Nu EO Visie nog. Ha.)

styling voor een tijdschriftDe dag nadat ik de opdracht kreeg heb ik gelijk een moodboard gemaakt. Ik kan niet zonder moodboards en mijn hele huis (MIJN LEVEN) is daarop gebaseerd. In eerste instantie heb ik wildweg gepinned op een Pinterestboard met de dingen die in mij op kwamen. Daarna heb ik van de chaos weer wat structuur gemaakt door de highlights eruit te pakken (wat je hierboven ziet dus). Het klinkt alsof ik hier uren aan heb gespendeerd, maar dit was een ochtendje werk (oh, wat blijf je makkelijk op Pinterest plakken).
Styling voor tijdschrift EO VisieDit was mijn blanke en lege canvas waar ik mee mocht werken. Dit was trouwens in de tuin van de fotograaf, met grappig genoeg weer de tafel van de eindredacteur. En de kindjes op de voorpagina waren van de fotograaf en de eindredacteur. En de redactrice die het proces begeleidde was weer een oud-klasgenoot van mijn opleiding journalistiek! Jaaa, we waren één grote TROS-familie met elkaar! Styling voor tijdschrift EO Visie (1)Naast dat je het misschien heel leuk vindt om te zien hoe ik de styling heb gedaan, is deze tafel heel erg geschikt om thuis na te maken! Hij is lekker down to earth, zonder dure (designer) spullen. Vrijwel alle materialen heb ik gekocht in bekende winkels (voornamelijk Hema, xenos, action enz.). Styling voor tijdschrift EO Visie (10)1. Kies niet meer dan 2-3 kleuren. Ik koos voor blauw, turquoise (dit kan gek genoeg dus heel leuk samen!) en geel. Ga op zoek in je kast en denk in verschillende materialen. Het hoeft niet allemaal porselein, het mag ook papier, hout, doorschijnend, glimmend, mat enz. Styling voor tijdschrift EO Visie (12)2. Durf out of the box te denken. En gebruik spullen niet alleen de waarvoor ze officieel bedoeld zijn. Zo gebruikte ik een dienblad (het zilveren dienblad hierboven) om drie schaaltjes op te zetten. Maar dit zou ook heel leuk zijn om koekjes of broodjes op te leggen. Styling voor tijdschrift EO Visie (7)Ik gebruikte een gevlochten mand om broodjes in te leggen, potjes om servetten en bestek in te zetten, en een mandje om wafels in te leggen. Styling voor tijdschrift EO Visie (11)Kijk mij eens nonchalant iets voor de tweede keer op tafel leggen, omdat er een foto wordt gemaakt.

Styling voor tijdschrift EO Visie (13)3. Creëer hoekjes! Bij (veel) verschillende gerechten ziet het er uit als een overweldigend thema-buffet waarbij alles bij elkaar hoort. Door de gerechtjes en sausjes bij elkaar te zetten die bij elkaar horen, creëer je afstand tot een ander gerecht en is het makkelijker kiezen en pakken. Zoals bijvoorbeeld deze broodplank met een bakje met olie óp de plank. Maar dit kan ook door het hele gerecht op een dienblad of plateau te zetten, de verschillende bakjes dichter bij elkaar te schuiven of hetzelfde servies te gebruiken voor één bepaald gerecht. Styling voor tijdschrift EO Visie (9)4. Zorg voor hoogte verschillen, zodat de tafel minder plat en afstandelijk voelt. Drinkglazen, potjes met bestek of servetten, hogere schaaltjes, alles wat maar verschil in hoogte is. Of maak zelf het hoogteverschil met een kistje, etagère of taartplateau. (Dit laatste heb ik gedaan bij de broodmand. No one knew.) Styling voor tijdschrift EO Visie (14)Nu lijkt het alsof ik precies weet wat ik allemaal doe, en dat is deels zo. Maar een heel ander groot deel is trial and error van verschillende stylingklusjes (voornamelijk voor de blog). Misschien zeg ik over een paar jaar, als ik een grote stylist ben en ik jullie niet mee zie staan, wel weer hele andere dingen. Maar dit zijn de tips die voor mij werken en waarmee ik de volgende keer weer zo aan de slag zou gaan als basis!

Styling voor tijdschrift EO Visie (15)Styling voor tijdschrift EO Visie (16)En dan wil je natuurlijk nu weten waar ik alles heb gekocht. De details: 
Blauw bloem servies 
Gevlochten mand | Draadmandje | Broodplank | Mason jars | Plaid met grafisch design (nu in de sale!) | Zilveren dienblad

Niet alles staat er tussen, dus mocht je nog nieuwsgierig zijn naar een bepaald item, laat het even weten in de comments! Ik vond het ontzettend leuk om dit artikel te schrijven! Dus ik hoop dat jij het artikel net zo leuk vond, zodat ik dit vaker op deze manier kan doen!  X Shifra

P.s Oh en voor de échte fans (meisjes die een paar weken geleden mijn deurbel niet wilde verlaten, steek nu je hand op): één van de gerechten op de foto’s is mijn recept. Benieuwd of jullie herkennen welke!

Comments

 1. Wat heb je dit ontzettend gaaf gedaan! Het ziet er echt heel mooi uit. En het lijkt me heel cool om je eigen werk zo terug te zien in een tijdschrift. P.S. Real fan in here! Het platbrood natuurlijk! Win ik nu een handtekening? ;)

  • Shifra

   Ha! Bingo! Slim om een handtekening te vragen! Die is over 10 jaar nátuurlijk hartstikke veel waard! ;-)

 2. WaT een leuk artikel en wat ziet het er Mooi uit!! Ook leuk dat je zo eerlijk bent en vertelt over de dinged die je meemeemt of anders doet voor de volgende keer!!
  Maar het ziet er heel Mooi uit, daar kan je trots op zijn!

 3. Dat ziet echt prachtig uit! Eerlijk, het resultaat ziet eruit alsof het door een professional is gedaan en het is echt Pinterest waardig.

 4. Wauw wat geweldig om dit te mogen doen! Het ziet er allemaal prachtig uit. Ga dit artikel maar even bewaren. Eind augustus heb ik zelf een feestje en misschien kan ik er nog wat tips uit halen!

 5. Merel

  Leeuk! Erg mooie tafel Shifra! Ik ben benieuwd waar die limonadetapjes vandaan komen.

  • Shifra

   Ja! Die kon ik online niet vinden, vandaar dat ik ze niet gelinked heb. Maar ze zijn van de Sligro! :-)

 6. Wat is het gaaf geworden Shifra en ik herkende ook meteen je BBQ-broodjes. Ga jij trouwens ook donderdag naar de lancering van de Ikea-catalogus? Lijkt me leuk om je eens in het echt te zien!

  • Shifra

   Oh poeh, je liet mij even schrikken. Ik heb voor woensdag de auto nl geregeld. Haha! Dus JA, ik ga (hallo, het is IKEA! Hihi. ) Maar in mijn mail staat woensdag 5 augustus? Of zijn er twee lanceringen? Ik hoop je daar te zien! Gezellig! X

 7. Wauw wat een toffe styling!
  Enne bedankt voor de tips, die kan ik zeker meenemen voor mijn opleiding en stage.
  Trouwens ik denk dat je je pitta/bbq broodjes zelf hebt gemaakt ;)

 8. Ahhhh zo tof, gefeliciteerd! Wat een mooie opdracht :) en je hebt het echt goed gedaan, wauw! Ik was jarenlang lid van de EO Visie en precies nu jouw stukje erin staat, heb ik mijn abonnement opgezegd haha.

  Ik denk dat jij heel ver gaat komen :)

  • Shifra

   Aaaahh, ómdat ik er in kwam te staan heb je per direct maar je abonnement opgezegd? ;-) En bedankt voor je complimenten! Lief. :)

 9. Ilse

  De broodjes op het plankje natuurlijk maar ik stond niet bij de voordeur. En wat ziet dit er professioneel uit zeg, ga ik onthouden voor als ik het zelf ooit ga doen.

 10. Jannieneke

  Sfeervol! Ziet er professioneel uit! De tekst eromheen ook weer heel gezellig om te lezen. xxx je trouwe lezeres/kijker.

 11. Ik kan me helemaal voorstellen hoe je zo hard te werk bent gegaan, jeetje zeg! Wat heb je dit toch super leuk gedaan! :D Het ziet er gewoon g-e-w-e-l-d-i-g uit! Ik zou ook zo aanschuiven, haha. ;)

  xxx

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.