Feather tree (it’s so fluffy!)

Kerstboom van veren DIYDit jaar ben ik voor een grote kerstboom gegaan! Maar  back in the old days  twee jaar geleden, woonde ik nog op kamers en stond er gewoon een klein nep kerstboompje van Charlie-formaat. Heb je weinig plek en wil je last-minute nog snel een kerstboompje in huis (of als extra’tje bij de boom!), maak dan in een handomdraai deze kerstboom van veren! Het staat zó zacht, lief én vooral winters! 

alternatief op kerstboom, kerstboom diy, nederlandse diy blog, kerstboom diySo, you’ll need! Veertjes. Veeeel veertjes!  (Ik heb in totaal 72 veertjes gebruikt voor alle twee de kerstboompjes)
Verder (alles)lijm en twee kegels van piepschuim (mijne waren 27 en 19,5 cm lang)

alternatief op kerstboom, kerstboom diy, nederlandse diy blog, kerstboom diyHet is eigenlijk heel simpel en het heeft niet veel uitleg nodig. Plak de veertjes van boven naar beneden aan de kegel vast. Doe dit door wat lijm op de kegel te doen, het veertje er tegen aan te plakken, even vasthouden en dan loslaten! Doe dit veertje voor veertje. De veertjes zijn zo licht dat ze heel makkelijk aan de kegel blijven plakken (met gewoon alleslijm).  Veertjes hebben een natuurlijke kromming, probeer bij het plakken in die kromming mee te gaan door het veertje met de bolle kant naar buiten op de kegel te plakken. alternatief op kerstboom, kerstboom diy, nederlandse diy blog, kerstboom diySommige veertjes hebben een dikkere en hardere steel (zoals je ziet op het linker plaatje) en zijn wat platter hierdoor. Plak hier gewoon halverwege een nieuw fluffy veertje op! Ik heb meerdere malen wat veertjes over elkaar geplakt.

alternatief op kerstboom, kerstboom diy, nederlandse diy blog, kerstboom diy alternatief op kerstboom, kerstboom diy, nederlandse diy blog, kerstboom diyHet koste mij ongeveer een uurtje om deze kerstboompjes te maken! Lekker snel budget projectje wat je zo fijn eventjes tussendoor kan doen (of lekker op de bank voor de televisie ‘s avonds!). Wat doe jij? Ga je voor een kerstboom of voor een alternatief daarop? :) Liefs, Shifra

P.s Morgen deel ik nog een laatste kerstboomDIY! Stay tuned! It’s áwesome. :

Comments

 1. Ook geen plek voor een kerstboom, dus al heel veel jaren alternatieven voor kerstversiering verzonnen. Vorig jaar heeft mijn man zelf een houten geval getimmerd die ik aan de muur kon ophangen… Heel veel leuke deur en kast knopjes erop bevestigd en mooi versierd. We hebben al jaren een hele grote tak ophangen aan een houten balk bij het plafond en die heb ik nu helemaal versierd!! Zonder kerstboom toch lekker Kerstig :P

  • Shifra

   Wat een leuke creatieve alternatieven! Zo te horen heel gezellig & kerstig in huis alsnog! Ik vind een tak ophangen vooral érg leuk!

 2. Het ziet er gewoon te knuffelbaar uit, haha! Heel leuk gedaan ;) Ik heb gewoon ouderwets onze kerstboom op gezet, maar wel met een heleboel kleur ;)

  xxx

 3. Ooh zo leuk! Ik denk dat ik niet genoeg Monsieur Mango veren heb. Dat wordt dan een zakje nep veren aanschaffen, haha :)

 4. Jannieneke

  Leuk idee, mooi! De laatste foto is echt prachtig! Als daar kerstkaartjes van te koop waren zou ik ze willen hebben! Verstuur jij kerstkaartjes dit jaar? Maak je daar dan zelf foto’s voor?

  • Shifra

   Ja! Haha. As we speak, ben ik nu de kerstfoto’s (terwijl ik even moet wachten totdat Charlie geplast heeft -_-) aan het maken van ons kleine familie’tje! Ik verstuur dus kerstkaarten, maar ik laat ze wel afdrukken (wegens tijdgebrek, helaas). Ga jij kerstkaarten versturen? :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.