Frequently Asked Questions

Meest gestelde vragenIk krijg regelmatig vragen via social media/e-mail over mijn blog of persoonlijke dingen, heel leuk en lief! Blijf dat vooral doen, want ik vind het leuk om met jullie in contact te komen!  Twitter is het makkelijkst, want daarmee kan ik makkelijk en vooral snel reageren. E-mailen mag natuurlijk ook, maar soms verzuip je in de e-mails. En dan mag je bij geen gehoor het mailtje na een week nog een keer sturen. Beloofd dat ik hem dan wel antwoord! :)  Maar! Ik heb een groot deel van de meest gestelde vragen tot dusver opgesomd en ik hoop hiermee te beantwoorden waar je naar op zoekt bent. Ik ga proberen dit regelmatig aan te vullen, maar e-mail of Twitter gerust je vraag als hij er niet tussen staat. :)

Hoe zou je jezelf om schrijven, klusexpert?
Hm, klusexpert! Dat is wel een leuke titel. Maar nee, ik zou mezelf nooit zo noemen. Ik ben gewoon iemand die van jongs af aan al heel graag knutselt en die nu van alles leert over het opknappen van haar eigen huis. Toen ik net begon met bloggen had ik geen idee welke beits of verf ik moest gebruiken. En nog steeds leer ik veel, dus je zult ook genoeg mislukkingen tegenkomen op mijn site.

Waarom ben je de blog gestart?
Ik kon nog geen echte DIY blog in Nederland vinden die naast kleine projectjes ook grotere projecten aanpakte. Terwijl ik wel graag wilde leren hoe dat moest. Dus ik ben twee jaar geleden een blog gestart en het zelf gaan leren! Nu blog ik dagelijks over DIY projecten en mijn ervaringen/mislukkingen/leermomenten.

Ik wil iets naar je opsturen, naar welk adres kan dat?

Naar dit adres:

A Cup of Life
Postbus 252
5300 AG Zaltbommel

(Ik vind het heel leuk en lief om je kaartje of iets anders te ontvangen (ik hóud van post!) , maar weet dat ik het echt niet nodig vind. Ik vind het al zo leuk dat je mijn site bezoekt.)

Welke camera gebruik je om te fotograferen?
Ik gebruik een Nikon D750 om de foto’s voor de blog te maken. 

Wie maakt de foto’s?
Ik! Behalve fashionshoots of andere foto’s waar ik op te zien ben, die fotografeert Hans!

Ik vind je foto’s zo mooi! Wil je een keer een artikel schrijven over fotografie?
Misschien in de toekomst, nu houd ik het vooral bij DIY. Er staat nu al wel één artikel online over fotografie, deze

Welke camera gebruik je om te filmen?
Video’s voor A Cup of Life film ik met mijn dslr (Nikon D750). Vloggen doe ik met een Canon G7x! 

Met welk programma bewerk je je foto’s?
Meestal met Photoshop, soms ook met Aperture (dat is ook het programma waar ik mijn foto’s importeer en opsla).

Hoe heb je je blog gemaakt?
Mijn blog is from scratch gemaakt in samenwerking met Wouter (het ontwerpen) en Hans (de technische kant). Dus er is helaas geen template van mijn design beschikbaar. Maar, voordat ik deze layout had, gebruikte ik een template van WordPress en daar was ik heel blij mee. WordPress heeft heel veel leuke templates (zowel betaald als onbetaald) die je kunt aanpassen zodat het er toch nog origineel uit ziet! 

Ik zou graag meer foto’s van je huis zien, komen die nog online?
Ja zeker! Maar ik ben nogal chaotisch..  Dus op dit moment werk ik in 4 kamers tegelijkertijd (oftewel, alle kamers van het huis) en is geen één kamer echt af. Mijn doel is om in maart dit huis een beetje af te hebben, dus voor die tijd hoop ik al heel wat meer foto’s te hebben gedeeld. :)   EDIT: Ik durf geen beloftes meer te doen!! Haha. 

Mag ik een artikel van jou op mijn blog plaatsen?
Ja, heel leuk juist! Je mag één foto gebruiken uit de blogpost, met naam + link naar mijn website. Al mijn foto’s mag je natuurlijk wel opslaan op je computer voor eigen archief of pinnen op Pinterest.

Heb je tijd voor interviews voor mijn blog/schoolproject?
Ja, ik vind het leuk! Het zou wel heel fijn zijn als je naar mijn woonplaats Zaltbommel wilt reizen, omdat het mij anders veel extra tijd kost. Ik vind het leuk je te ontmoeten!  

Wat voor ras is Charlie?
Een Cavalier King Charles Spaniël! Héél leuk ras. 

Wil je kinderen?
Ja! Heel graag (babyfever all around!), maar nu nog niet.

Is Jumelet je eigen naam of je man’s naam?
Het is mijn eigen naam! Ik heb Hans’ zijn achternaam wel aangenomen, maar ik ben nog veel te veel gehecht aan mijn eigen achternaam. Dus ik houd Jumelet lekker aan. :)

Ben je echt zo vrolijk en enthousiast in het echt?
Haha! Ja, ik denk het wel! ik probeer op de blog te zijn zoals ik ben. Ook in vlogs. Dus tikkeltje chaotisch en snel enthousiast over dingen. Maar het kost ook veel energie, dus ik ben thuis samen met Hans wel wat rustiger. Dan zit ik ook gewoon stil op de bank op te laden met een boek, een film of achter de computer. 

Ben je vegetarisch?
Nee. Maar ik begrijp deze vraag wel, want volgens mij plaats ik niet zoveel recepten met vlees (twee recepten tel ik net even vlug). Ik probeer wel te minderen op het gebied van vlees. Ongeveer de helft van de week eet ik vlees en de andere helft zijn het gerechten met kaas bijvoorbeeld.

Wat is Hans zijn rol op de site?
Hans is een hele grote support (en dat is ook echt een rol hoor!). Daarnaast doet hij achter de schermen nog wat kleine technische onderhoudsdingetjes aan de site. Maar hij richt zich vooral op zijn eigen dingen. 

Liefs! X Shifra