Gastenkamer inspiratie (+ plannen)

a-cup-of-life-2-3Ha, weet je dit artikel nog? Waarin ik als huurder vertelde wat ik absoluut allemaal níet zou doen in een koophuis? VOORAL NIET in alle kamers tegelijkertijd werken. En daar kom ik dan met mijn gastenkamer plannen. Langzaam merk ik dat het begint te kriebelen om ook in andere kamers te gaan werken. En ik wéét dat ik dat eigenlijk niet moet doen, want dan komen alle kamers nooit écht af. Maar tegelijkertijd: we hebben eigenlijk echt nog bijna niets gedaan in de rest van het huis. We hebben alle meubels neer gezet en het hoognodige opgehangen en that’s it. We focussen ons echt alleen maar op de woonkamer en keuken en aangezien dat allemaal nog wel een tijdje duurt, begin ik heel stiekem ook een beetje in andere kamers te werken.

Maar, ik probeer het beperkt te houden: dus één kamer tegelijkertijd, naast onze verbouwing beneden. Houd me eraan oké? Als ik straks weer met toiletplannen o.i.d kom… You know me.

gastenkamer a cup of life (2)Dit is de foto die ik maakte van de kamer toen we net de sleutel kregen. En..gastenkamer a cup of life (5)ZO ziet het er nu uit. Waarom laat ik dit aan jullie zien? In de perfecte wereld zou ik perfecte ingerichte kamers hebben, maar dit is de realiteit. En zo heb ik er nog één.gastenkamer a cup of life (6)En kijk nou, in dat rommelige hoekje moet Charlie ook nog ergens rust zien te vinden. Wie kán dat? Hij. Gelukkig.gastenkamer a cup of lifeGoed, terug naar de lege kamer. De kamer is 11 m2. Wij hebben de grootste kamer als slaapkamer en daarna komt deze slaapkamer qua grootte. (En daarna heb je nog een babykamer. We hebben geen baby, maar iedereen die hier komt zegt gelijk ‘ohh, en dat is dus de babykamer’. Heel grappig.. )

De kamer staat op het westen en krijgt dus vooral in de namiddag en avond warm licht. En in de ochtend koel licht. Ansich is het raam groot genoeg om de kamer wit te kunnen verven (nóóit een kleine kamer met weinig licht wit, verven.), maar ik heb het idee dat de kamer meer leven krijgt als ik er iets mee doe.
gastenkamer a cup of life (4)Ik twijfel erover om het misschien
– een offwhite kleur te geven of iets naar het grijs toe en los te gaan in accesoires
– of juist heel erg bold te gaan, en voor een blauwe donkere kleur te kiezen (op één muur)
– of een druk patroon (behangen of schilderen).

Als ik één muur verf, dan verf ik het liefste de muur waar het bed tegen komt te staan, maar het bed kan eigenlijk maar op één manier staan: en dat is onder het raam. Dus dan blijft er niet veel muur over om te verven.
66f480e452fe50e4bb6f4eb874f87421Ik zal even voor het idee wat stijl-foto’s geven. Ik wilde in eerste instantie voor een rustige kamer gaan zoals hierboven, maar Hans was het daar niet zo mee eens. Hij wilde juist een gekke kamer met drukke prints en patronen. Dingen die we zelf niet zo snel zouden doen. Dat je verrast de deur open deur als je je gasten naar die kamer brengt. (Dit hoor je een man toch al zeggen?) Maar ik was het wel met hem eens. Dit is juist de kamer waar we iets meer mee kunnen dan de kamer (woonkamer, slaapkamer enz.) waar we zelf teveel tijd doorbrengen om niet gillend gek te worden.

a cup of life(bron)
Dit zou misschien een compromis kunnen zijn? Het geeft de kamer leven, zonder dat het gelijk heel druk wordt. Maar ik heb idee dat het nog net iets te saai is.c964cb4b4fecbee7ff1847a815457b05(bron)
Dit voelt als ietsje meer in de richting. Ik ben weg van deze kleur turquoise; zo’n lekkere felle muur.
Wallpapered-guest-room-from-A-Beautiful-Mess(bron)
Of zoals deze slaapkamer, all out gaan in het behang. En vervolgens het heel rustig houden in accessoires. Ik vind deze kamer echt heel gaaf.

Het allerliefste zou ik alle muren behangen, maar dit is de enige kamer, létterlijk, die niet gestukt hoef te worden. Alle andere kamers, hallen, toilet: ALLES is behangen of met een grove structuurverf behandeld. Dus ik koester deze kamer een beetje, júist omdat hij vlakke muren heeft. Maar aan de andere kant…  dat zou ook weer niet teveel onze keuze moeten beïnvloeden.

Conclusie
Ik was nu van om te eindigen met: en dit is het plan. Maar nu ik alles zo uitschrijf en nog eens onze inspiratie erbij haal, ga ik meer en meer twijfelen. Ons plan was: verven en zelf een druk patroon op één muur te verven. Soort van je eigen behang creëren met verf. Maar nu twijfel ik of ik niet toch gewoon voor een mooi behang moet gaan. Ik kom hier op terug. Maar laat gerust jullie mening horen in de comments! Fijn weekend, make it a good one! X Shifra

Comments

 1. Lija

  Die turquoise muur is mooi!! Maar je ziet ook zoveel mooie behangprints op internet voorbij komen, bijv tropische bladeren ;) Weet alleen niet of dat snel ‘verveeld’. Vraagje: waarom is het niet verstandig om een kleine kamer wit te verven? Benieuwd naar de reden :)

  • Shifra

   Niet per se een kleine kamer, maar een kamer die weinig licht krijgt. Het wit wordt dan dood. Kijk maar eens naar een kamer, of hal (of misschien een voorraadkast?) die wit is geverfd waar nauwelijks licht bij komt. Witte muren hebben licht nodig om te weerkaatsen, zodat het wit wat leven krijgt en de ruimte groter laat ogen. Anders wordt het dood en plat. Dat zie je ook op de 6e foto in deze post; ‘s ochtends krijgt deze kamer weinig licht, toen ik de foto maakte; als het de rest van de dag zo zou blijven, zou dus de rest van de dag mijn muren er zó uit zien. Dof en dood. En op Pinterest wordt alles zo licht bewerkt, dat je soms niet ziet hoe weinig licht er op die muren valt.

   • Lija

    Thanks voor je antwoord! Nooit aan gedacht :) Vind het heel interessant als je er idd een artikel aan wil wijden

 2. Jasmijn

  Super leuk om te lezen, ik denk namelijk heel veel over hoe ik mijn kamer wil!
  Waarom kan je beter een kleine kamer niet wit verven? Maakt het dat dan niet juist ruimer?

 3. Elma

  Wat ik me nu afvraag hè, waarom moet je nooit een kleine kamer met weinig licht wit verven? Misschien een rare vraag, maar ik ben benieuwd en leer graag van jouw kennis!
  Verder vind ik die laatste kamer prachtig: kleurig en toch rustig! Ik denk dat ik voor mooi behang zou gaan. Succes met kiezen!

 4. Oh, wat leuk dat je ons mee neemt in het proces! Zo leuk om een kamer helemaal mooi te kunnen maken en in te richten. Mijn voorkeur gaat naar de sfeer met dat rieten bankje en leuke mintgroene/blauwe kussentjes. Zo’n blauwe muur is ook gaaf zeg. Ik ben heel benieuwd wat je er van gaat maken!

 5. Lekker over the top en kiezen voor een tropische sfeer. Dan krijgen je gasten het idee dat ze op vakantie zijn ;)
  Altijd een fijn gevoel natuurlijk

  • Shifra

   Yay! Ik ben blij dat je dat zegt! Ik weet van tevoren dat ik meer ‘positieve reacties en likes’ krijg als ik ga voor een witte kamer in Scandinavische stijl met pastelkleuren (of dat als tip in de comments krijg) maar dat is er gewoon al zoveel in Nederland. Ik vind het extra leuk dus dat jij het leuk vindt!

 6. Paula

  Ik vraag me af of je m wel zo druk moet maken… straks verandert de kamer nog van functie (stel het wordt ooit toch een kinderkamer, of iets in die trant) dan geef je aan gillend gek te worden.. daarnaast denk ik ook dat gasten het wel lollig vinden, maar ze willen ook graag lekker kunnen slapen :p
  Ik zou persoonlijk gaan voor een tijdloze kleur zoals diepblauw of grijstint, misschien wel een beetje knal maar niet tè. Drukkere behangetjes laten een kamer ook veel kleiner lijken. Mijn slaapkamer had een druk behang en verder lichtblauwe pastel blauwe muren, en ik heb m helemaal wit geverfd met 1 donkerblauwe (distelblauw) muur. Mijn kamer voelt nu zo veel ruimtelijker en fijner (aardser) aan.

  • Shifra

   Haha! Ja joh, daar houden we heel erg van. :) En als het ooit (reken minstens 4 jaar) een kinderkamer wordt, dan verander ik het sowieso weer! ;-)

 7. Anne

  Mooie voorbeelden allemaal! Alleen die laatste met het gele behang vind ik niet zo mooi, maar smaken verschillen. Lijkt me leuk om een kamer helemaal bijzonder in te kunnen richten waarbij je naast een bed niet met heel veel dingen rekening moet houden. Kan me voorstellen dat je daar over gaat nadenken! Ik geloof dat ik voor een compromis tussen origineel en rustig zou gaan; dus bijvoorbeeld een gaaf patroon verfen op de muur waar de rug van het bed tegenaan staat en de rest in een neutrale kleur verfen. Ik ben benieuwd wat jullie er uiteindelijk van maken!

  • Shifra

   Ja, maar de rug van het bed kan dus niet echt tegen een muur staan.. :( alleen maar tegen het raam. En dan blijft er wel weinig muur over om echt een patroon in te verven/behangen.

   • Anne

    O, dat is inderdaad zo. (Ik dacht even dat het raam kleiner was.) Dan is het wow-effect wel een beetje weg, dat is jammer.

 8. Tamara

  Ik zou het denk ik rustig houden, en dan op 1 muur bijv. die gouden stippen uit je vorige huis doen

  • Shifra

   Ik wil niet twee keer hetzelfde! Haha! Ik wil wel een beetje blijven inspireren, zeker omdat het ook blogcontent wordt. :)

 9. Ik zou zelf niet een compleet andere stijl doen, maar jullie stijl extremer doorvoeren. Jullie houden van retro toch? Maak bijvoorbeeld de gastenkamer enorm retro, maar net even anders dan dat jullie normaal zouden doen. Dus bijvoorbeeld meer kleur aanbrengen. Zo hebben wij hier een kamer met een oranje muur. Dat weerkaatst het licht ook nog eens heel erg mooi.

  • Shifra

   We doen sowieso geen compleet andere stijl. De kamer moet wel bij de rest van het huis passen. Maar de foto’s hierboven is wel onze stijl (in extremere mate) inderdaad!

 10. Wij hebben in onze slaapkamer de muur achter het bed een donkergroene kleur, beetje blauw/groen. Zoals die foto met dat turquoise maar dan nog iets donkerder. Nog steeds heel blij mee! Niet te saai of te licht, maar echt een levendige kleur :). Maar het straalt ook nog wel rust uit omdat het effen is, zonder patroon. Je zou het ook nog tot de helft van de muur kunnen doen, net boven het bed? Misschien ook wat voor deze kamer :). Als je het kleurnummer wil, kan ik het wel even voor je opzoeken. Leuk hoor, zo’n kamertje helemaal doen vanaf nul!

 11. Lieselot

  Ik zou dan net wel doen in de stijl van de kamer van Elsie Larson van A beautiful mess. Toen ik haar post een tijd geleden zag, dacht ik: ‘Wauw, super, zo gedurfd.’ (Ik vind haar hele huis en stijl geweldig)
  Het is een gastenkamer, dus je zit er zelf niet elke nacht. En je gasten gaan het volgens mij geweldig vinden ;-)
  Wij hebben onze hal en het toilet ook gedurfde kleuren gegeven, juist omdat we daar niet voortdurend zijn.
  En zoals je zegt, als je het voor de rest wat rustiger houdt, is dat goed te doen voor een slaapkamer. Past prima bij die retro Amerikaanse stijl :-)

 12. Ik zou ook gewoon lekker los gaan met deze kamer. Hoe vrolijker, hoe beter! Ik wil later in mijn koophuis eigenlijk ook een muur in de woonkamer turqoise of felblauw verven. Niet de muur achter de tv natuurlijk, maar ik denk dat ik het zelfs in mijn woonkamer toch gewoon aan zou durven.

  Ben in elk geval heel benieuwd naar het resultaat van deze kamer!

 13. Lara

  Gewoon een gekke kleur er op knallen! Ik heb op mijn slaapkamer een muur een heel levendige groen-gele kleur gegeven (beetje de richting van het behang op de laatste foto). Ik heb het gecombineerd met retro meubeltjes en een strak wit bed en stoel en vooral een hoop planten. Ik kan persoonlijk zó genieten van een mooie kleur, ik word daar oprecht een stuk gelukkiger van! Gewoon doen dus. Een muurtje heb je zo weer over geschilderd toch?

 14. Ilse

  Tof dat jullie voor gekke kleuren zouden gaan, ik zou er dan wel willen slapen!

 15. Ik herken het dilemma! Vriend is er ook heilig van overtuigd dat wit het beste is voor onze mini-slaapkamer (10 m2 denk ik). Er moet altijd een zijkant van het bed tegen een muur of raam en de rest staat vol met kasten, anders kunnen we nergens spullen kwijt (huisje à 42 m2, incl bureau en piano :”)). Maar het is idd ‘doods’. Lastig! Ik zit veel in mijn slaapkamer dus ik zou het nooit zo druk doen denk ik. Ik droom van een mooie blauw haha.

 16. Joyce

  Oh die turquoise kamer met cactus, zo leuk! Ik heb een kleine kamer met weinig licht dus wit geverfd, niets aan. Zou tof zijn als je hier een blog over wil schrijven. Dan ga ik deze kamer aanpassen.

 17. Eline

  De laatste 2 foto’s zijn zo vet! Heerlijk over de top en tegelijkertijd rustgevend door de planten. Dat effect krijg je denk ik makkelijker met behang dan met verf. En zou misschien wel 2 muren doen!
  Verder ben ik ook benieuwd naar een kleine, donkere witte ruimte, hoe zou je het dan wel doen? Welke kleuren zijn dan wel geschikt en pas je dan juist je muren of je plafondkleur aan? Ben heel benieuwd!

 18. Leuk om te lezen. Ik ben zo ook aan het brainstormen over eventueel een toekomstig huis, wat nog wel een aantal jaartjes kan duren.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.