Gebakken aubergine plakjes met parmezaanse kaas

Gebakken aubergine rondjes met parmezaanse kaas-5Toen ik dit gerecht in de oven stopte riep Hans in het voorbij gaan “ik weet niet of ik dit zo lekker ga vinden”. Aah shit. Ik had hem expres niet verteld dat ik iets met aubergine ga maken; ik ben er gek op en hij vindt het vreselijk. Maar voor het eerst, vond hij deze manier van aubergine eten dus écht lekker!

Nu is dit geen garantie als je niet van aubergine houdt dat je dit lekker vindt, maar áls je de aubergine nog een kans wilt geven, probeer dan dit recept! Het is zo crunchy, er blijft niet zoveel meer over van de gekke spongy aubergine structuur en het is heel lekker hartig. Alsof je een kaassnack eet. Maar dan een stuk gezonder. En mocht je dus al van aubergine houden, dan ga je dit geweldig vinden! En elk excuus zoeken om dit te maken.Gebakken aubergine rondjes met parmezaanse kaas-5

Gebakken aubergine rondjes met parmezaanse kaas-5Gebakken aubergine rondjes met parmezaanse kaas

1 aubergine
1 ei*
40 g paneermeel
40 g geraspte parmezaanse kaas*
oregano (of andere kruiden)
peper
zout

*als je het vegan wilt maken, kun je het ei vervangen met een amandelmelk (of andere melk) en de parmezaanse kaas vervangen met”vegan parmezaanse kaas”. 

Snijd de aubergine in schijfjes van 1/2 cm en en bestrooi met zout. Laat een half uurtje uitlekken in een vergiet en dep ze daarna droog met een stuk keukenrol.

Klop het ei los in een kommetje met 1 el water. Meng in een andere kom de parmezaanse kaas met zout, peper en de kruiden. Je kunt alle kruiden gebruiken die je maar wilt, ik gebruikte nu oregano (dat vind ik zo lekker met parmezaanse kaas!), maar alles kan. Een beetje rasp van een citroenschil erdoorheen lijkt me ook heel lekker!

Dip de plakjes één voor één in het ei, laat even afdruipen en druk hem dan aan beide kanten in het paneermeel-mengsel. Leg op een bakplaat bekleed met bakpapier en doe dit voor alle aubergine plakjes. Bak in het midden van de oven 17 min. op 200 graden. Draai de plakjes om en bak nog 5-10 minuten, totdat ze crunchy zijn.Gebakken aubergine rondjes met parmezaanse kaas-5Ik heb ze op een simpele pasta (met tomatensaus) gelegd, maar ze lijken me ook heel lekker in een wrap of op een broodje! Als je ze wilt opwarmen, bak ze dan 4-5 minuutjes op 220 graden (halverwege omdraaien). Zodat ze weer knapperig worden.a cup of life Ik zag ook recepten voorbij komen van aubergine gesneden in frietjes en vervolgens zo gebakken. Dit lijkt me ook heel lekker, vooral om ‘s avonds van te snacken!  xx

Comments

  • Shifra

   Ja, goeie!! Dat kan zeker! Is zelfs nog iets sneller, omdat je het het niet met zout hoeft in te laten weken in dat geval.

 1. heleen

  Ik heb het gisteren gemaakt, bedankt voor het recept! Het was heel lekker, ik zou ze ook best los willen eten haha :)

 2. Saskia

  Hi shifts, lijkt mij heerlijk! Maar hoe pin ik dit recept? Bedankt voor je leuke berichten steeds weer, grtjes Sas

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.