GEBAKKEN BRIE MET FRAMBOZEN

recept gebakken brie, brie bakken, brie smelten in de ovenDit ziet er toch héérlijk uit? Dit is een knapperig broodje met vanbinnen gesmolten brie gemengd met frambozenjam! Al tijden keek ik hongerig naar foto’s van gebakken brie en daarom stond het hoog op mijn lijstje om eens te proberen! Gisteren was het dan eindelijk zover dat ik het in het écht kon aanschouwen. Er zijn ontelbaar veel verschillende manieren om dit klaar te maken, maar geïnspireerd op dit broodje combineerde ik de brie met frambozenjam. En jam (pun!), it tastes good! 
recept gebakken brie, brie bakken, brie smelten in de ovenHet recept is zó simpel en snel te maken dat het eigenlijk meer een goed idee is dan een recept! Het enige wat je nodig hebt is bladerdeeg, brie en frambozenjam! Leg de brie* op de (ontdooide) bladerdeeg, en besmeer de brie vervolgens aan alle kanten met jam (ik gebruik ongeveer 5-6 lepels). Vouw het pakketje goed dicht en snijd de overbodige bladerdeeg weg. Bak de brie op bakplaat met bakpapier op 175 graden voor 25 – 30 minuten of totdat het goudbruin is.

*Ik heb de brie met korst enal gebakken, omdat ik het normaal ook niet erg vind om de korst te eten. Achteraf had ik daar een beetje spijt van, want de korst smelt niet mee waardoor je eerst door een laagje moet prikken voordat je echt de smeltende brie krijgt.recept gebakken brie, brie bakken, brie smelten in de oven Serveer de gebakken brie direct warm met appelschijfjes, toastjes, brood of ander fruit! Maar het is ook heel lekker om gewoon puntjes van te snijden, de brie met bladerdeeg is echt al lekker genoeg. Dit recept is ideaal als je even snel wat lekkers en simpels wilt klaar maken, ‘s avonds bij een goed glas wijn of als voorgerecht bij een diner! Ik at dit trouwens al diner, aangevuld met salade, broodjes en appelschijfjes! Geniet ervan! Liefs, Shifra

Comments

 1. Oh jeetje. Die brie! Woooooah. Dit is wel een van de dingen die ik het meest mis tijdens mijn detox hoor. Misschien kan ik een variant maken met geitenkaas, dat mag dan weer wel, want wow dit wil ik echt eten.

 2. Mmmm, heel erg lekker! Warme kaas met iets zoets is altijd zo goed! Ik doe zelf vaak een geitenkaasje met honing, rozemarijn en pijnboompitten in de oven. Zo makkelijk maar zoooo lekker :)

 3. ooo dit ziet er echt zo lekker uit! Ik heb toevallig eergister nog met vrienden tapas gegeten en toen had ik ook allemaal bladerdeeghapjes gemaakt, onder andere fetakaas met bieslook (superlekker), maar nu baal ik stiekem een beetje dat ik dit toen nog niet wist.

  Ik ga dit heel snel maken!

  • Shifra

   Oohh, boehoe. Ik ben te laat! Haha! Maar jouw tapashapjes deden niet onder, als ik het zo hoor… :) X

 4. Ik houd niet zo van grote stukken brie, maar zelfs ik moet toegeven dat dit er verrukkelijk uitziet! En sowieso is alles lekkerder als het gesmolten is, haha.

 5. Emma

  ooh die foto’s alleen al, water in de mond!
  dit is zeker een recept dat ik binnenkort wil uitproberen :)

  als ik het goed begrijp raad je aan om de korst eerst van de brie af te snijden voordat je het in het bladerdeeg en de oven doet?

  • Shifra

   Ja, precies! Het kan wel hoor, met korst. Maar je moet dan eerst dat laagje eraf halen voordat je echt de gesmolten brie hebt. Ik denk dat ik het voor mijzelf niet zo erg vind, maar als er vrienden en familie aan mee eten snijd ik het korstje eraf (dan wil ik dat het er zo goed en mooi mogelijk uit ziet!). :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.