GEDROOGDE SINAASAPPELS VOOR KERST

Sinaasappels drogen in een paar stappen!Dit iets wat ik al heel lang wilde doen. Sinaasappels drogen. Klinkt niet heel spannend, hè?;-) Nee, toegegeven. Maar ik heb dit nog nooit gedaan, terwijl ik heel wat van die gekochte (gedroogde) sinaasappels in huis heb liggen. Het leek mij juist zo leek dit zelf te maken. Nu ik het een paar keer heb gedaan, kan ik ook zeggen dat dit een hele leuke DIY is. Je hebt namelijk bijna niets nodig, je hoeft bijna niets te doen en je krijgt een heerlijke sinaasappel geur in huis. Perfect toch?;-) sinaasappels drogen, fruit drogenSinaasappels drogen in een paar stappen!Verder heb je alleen nog maar suiker, een mes en een oven nodig. :) Sinaasappels drogenSinaasappels drogen Sinaasappels drogenDe baktijd is best wel lang (de foto is daarom ook al iets donkerder:)). Helemaal als je constant het gevoel hebt dat je aan het wachten bent op iets lekkers. Je bent (of ik, in ieder geval) zo gewend dat als de oven aan staat er even later iets lekkers uitkomt. Maar de sinaasappelgeur in huis maakte veel goed.
Sinaasappels drogenEn nu kun je er mee doen wat je wilt. In de kerstboom hangen, als garnering bij het (kerst)dessert, in een krans verwerken, slingers maken en voor het raam hangen of gewoon tussen wat winterrommeltjes neerleggen. Dit laatste heb ik gedaan!
kerst decoratie, kerstversiering, sinaasappels kerst, oranje kerstSamen met een dennentak, kaneelstokjes, dennenappels en veeeel nepsneeuw werd het feestelijk & winters. Wat ik vooral zo leuk vind (en wat je ook goed ziet op de foto’s) is dat sinaasappels zoveel kleur hebben én geven aan het geheel. :) Ze ‘poppen’ echt. Sinaasappels drogen Have fun baking! Liefs, Shifra

EDIT: Mijn moeder bewaart de sinaasappelschijfjes in een plastic zak, en dit gaat eigenlijk altijd goed. Onlangs las ik dat het beter is om ze in theedoeken/papieren zakken te bewaren; dit jaar probeer ik dat om het verschil te zien!

Comments

 1. Eerlijk gezegd had ik er nog nooit van gehoord laat staan het ooit gezien.. Ik vroeg me dus al af wat je ermee doet: “opeten?” dacht ik haha! Als kerstboom versiering lijkt me leuk, maar zo in de nepsneeuw is ook mooi ja!

  • Shifra

   Haha! Opeten kan ook hoor! Zelf vind ik dat niet zo lekker, omdat ik niet zo van gedroogd fruit houd. :) xx

  • Shifra

   Haha, leuke vraag! Als ik mijn neus tegen de sinaasappelschijfjes aandruk, kan ik het meestal ver nog wel ruiken. Maar niet meer zo sterk (helaas), dat is meer de eerste dagen. :) xx

 2. Joëlle

  Superleuk! Ik heb ze gisteren gemaakt, maar… Waarom moet er suiker op? :) Ze zijn echt superplakkerig geworden en ik neig erg naar een enkeltje prullenbak. Had er ook een paar zonder suiker gedaan en die zijn echt perfect.

  • Shifra

   Wat jammer dat ze niet zo goed lukte! Er zijn een paar redenen voor om het met suiker te doen (en daarom mijn favoriet). Suiker neemt allereerst het vocht op, de suiker geeft een shiny & verser effect als de schijfjes drogen en ze blijven uiteindelijk langer mooi. Als ze plakkerig zijn, dan heb je (vermoed ik) toch teveel suiker gebruikt. Als je tussendoor even spiekt en voelt of het plakkerig is, kun je ze even om draaien af en toe. Vervangen door poedersuiker kan helpen, dan doseer je het makkelijker;-)
   Zónder suiker kan dus wel, maar let er dan op dat je sinaasappelschijfjes eerst in een keukenpapier droog dept. Zelf blijft mét suiker mijn favoriet :) Succes! Liefs, Shifra

   • Shifra

    Wat is er precies mislukt? Het is lastig voor mij nu om te achterhalen wat je anders zou moeten doen namelijk. :) Ik hoor het graag!

 3. ik zag het laatst al voorbij komen op Facebook toevallig. Vond het er heel leuk uit zien.
  Leuk als ‘kerstballen’. Past bij ons qua kleur alleen niet in de boom ;).

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.