Gegrilde kip met pitabrood en frisse yoghurt dressing

Dit recept met gegrilde kip met pitabrood is zo lekker!Toen ik een paar weken paar weken geleden deze kipkebab in de keuken aan het maken was, kreeg ik steeds meer de zomer in mijn hoofd. En al doende werd het meer en meer een barbecue recept, in plaats van een recept die je in de lente binnen op de grill maakt. Het is ontzettend lekker en ook heel leuk nu voor in de lente (of Pasen!) maar het is wel gewoon met al het grillen en bakken meer zomerrecept. (En heel eerlijk had ik daarom dus het plan dit in juni online te plaatsen, maar toen ik gisteren ziek werd, veranderde ik mij mening naar: dit recept is lente genoeg! Haha.) 

Gegrilde kip met pitabroodDe marinade voor de kip is lekker simpel zonder gekke ingrediënten. Hij geeft zo’n lekkere, pittige bite aan de knapperige kip! ZEKER als je alles weer ‘blust’ met de saus. Oh de saus! Die later. Eerst de kip! Die maak je zo. ->

Gegrilde kip met pitabrood
1/2 rode peper
1 teentje knoflook
1 el oregano
1 citroen (het sap + rasp)
zout + peper
olijfolie
400 – 500 g kip

Pureer de ingrediënten (behalve de olie en kip) in een blender of hakmolen. Voeg olijfolie toe, net zolang totdat er goede, losse marinade ontstaan. Voeg naar smaak zout en peper toe. Snijd de kip in grove stukken van 2-3 cm en doe in een schaaltje. Giet de marinade eroverheen en wrijf in met de achterkant van een lepel. Laat minstens een uur marineren (of als je tijd hebt zelfs ‘s nachts).

Rijg de kip op satéprikkers (week de saté prikkers vooraf in water om te voorkomen dat ze zwart worden).
Verhit olie in een grillpan (of steek de barbecue aan) en gril de kip in 5 minuten gaar met regelmatig keren.

kip kebab (6)

Frisse yoghurtdressing
150 ml yoghurt
1/2 rode peper
1 knoflookteentje
1-2 el dille
citroensap (naar smaak)
zout + peper

Snijd de peper fijn en pers het knoflookteentje uit. Meng alle ingrediënten in een kom en laat even staan zodat de yoghurt de smaak kan opnemen. Voeg naar smaak citroen, zout en peper toe.

Doe de yoghurtdressing in een schaaltje en zet naast de kop. Doe er nog wat rucola, gegrilde groente en pita brood bij om het het tot een echt dinergerecht te maken. Ik gebruikte dit recept voor het pitabrood en voegde in verhouding iets meer volkorenmeel toe, vandaar dat ze wat donkerder zijn.

Gegrilde kip met pitabroodAls je moet koken voor een stel vrienden die langs komen of een feestje, dan wil je dít maken! Het is een feestje om dit te eten. Leg alles (inclusief de broodjes en groente) bij mooi weer op de barbecue om het lekker casual te maken. Have fun! X Shifra

Comments

  1. Ohhh, wat ziet het er ook prachtig uit met al die kleuren <3. Ik vind allerlei kleuren groenten bij elkaar altijd zo'n smakelijk gezicht. En ik krijg echte lente/zomer (oftewel: barbecue)-vibes van dit recept. Lekkerrr!

  2. Sanne

    Yeee, wat word ik hier blij van :) Ik ben over een week jarig en ik wil met een aantal vriendinnen gaan barbecuen. Dus dit recept komt precies op het goede moment! Thnx

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.