GEGRILDE PERZIKEN SALADE MET GEITENKAAS EN HONING

Gegrilde perziken salade met geitenkaasTwee weken geleden stond ik voor het eerst sinds tijden weer op de weegschaal. Niet geheel vrijwillig, want ik was bij de diëtiste. Ik was daar om te kijken naar mijn voedingspatroon en misschien iets te vinden waardoor mijn darmen zo slecht werken. Ze vroeg op den duur wat mijn gewicht was. Oh hellup, geen flauw idee! Ik gokte het getal wat ik een half jaar geleden ook woog, maar mijn gok was klaarblijkelijk niet goed genoeg voor haar. Nee, ik werd naar de weegschaal geroepen. Eenmaal daar kwam het getal te voorschijn, wat ik al héél lang niet meer op de weegschaal heb zien staan. Het gevoel wat ik tóen kreeg, zorgde ervoor dat ik mijn discipline en moed weer terug kreeg waar ik langer naar op zoek was. Vanaf deze week doe ik mijn best om weer gezond te leven; ik schrap lang niet alle koekjes en chips (hallo, ik heb net de roze matten weer ontdekt!), maar er gaat wel heel wat geminderd worden. Vandaag een ode aan een hele lekkere salade, waarbij je niet proeft hóe gezond hij is!

gezonde salade, slanke salade, gezond salade met geitenkaas, slanke salade geitenkaas, slanke salade fruitGegrilde perziken salade met geitenkaas & honing (2 personen)
200 g gemengde (baby)sla
50 g geitenkaas
2 perziken
12 walnoten

Was de sla en doe in een grote kom. Verhit ondertussen een grillpan op hoog vuur en spray de pan in met olie (of druppel wat olie in de pan) als hij echt goed heet is. Grill de perziken met de gesneden kant naar beneden in ongeveer 2 minuten, totdat het vlees grillstrepen krijgt. Schep de sla voorzichtig om met de vinaigrette (zie recept hieronder). Verdeel de perziken over de salade, samen met de geitenkaas en de walnoten.

gezonde salade, slanke salade, gezond salade met geitenkaas, slanke salade geitenkaas, slanke salade fruit

Honing balsamico vinaigrette
2 el balsamico
2 el extra vierge olijf olie
1 el honing

Maak deze vinaigrette door alle ingrediënten goed door elkaar te mixen en te kloppen totdat het een vinaigrette is! Echt een heerlijke (en slanke!) vinaigrette die ook heerlijk is in andere salades! gezonde salade, slanke salade, gezond salade met geitenkaas, slanke salade geitenkaas, slanke salade fruitKomende weken gaat het roer om, en dus ook een beetje op de site qua recepten! Ik neem je mee in mijn zoektocht naar gezonde recepten. Gezonde recepten waarbij je niet het gevoel hebt dat je iets moet inleveren om gezond te leven. Dat zijn de recepten waar ik van houd. Oh enne.. af toe plaats ik nog wat snack-recepten hoor! Ik zou niet zonder kunnen. ;-)  Liefs! Shifra

Comments

 1. Soms heb je echt een confrontatie met jezelf nodig om je ogen te openen, ik ken het gevoel. Veel succes met op je lijn te letten Shifra! Ik ga je blog nog harder in de gaten houden dan ik al deed (als dat überhaupt kan) om te kijken wat voor receptjes je tevoorschijn zal toveren.

  • Shifra

   Ik hoor al gelijk dat je het gevoel kent ja! Soms ben ik heel blij met zo’n confrontatie, goede eye-opener die wel eens nodig is!

 2. Dat ziet er heerlijk uit! En gelijk heb je, beetje opletten mag, maar we blijven wel genieten! Mooie foto’s ook trouwens!

 3. Klinkt heel lekker!

  Heb je niet toevallig lactose intolerantie ontwikkeld? Zwaarder en last van je darmen komt mij bekend voor in elk geval.

  • Shifra

   Ze (de dokter & diëtiste) denken van niet.. Terwijl het wel vaak voorkomt na salmonella infectie. Heb je zelf lactose intolerantie? Kwam je daar ook van aan?

 4. Wat een heerlijke salade zeg, hij ziet er super uit! Helaas kan mijn vriend niet tegen walnoten, dus misschien dat ik er voor hem kip in zou doen. Ga ik zeker proberen! Dank je wel voor het delen van dit recept

 5. Anneleen

  Vandaag gemaakt toen mijn moeder gezellig op bezoek kwam. Het was een groot succes. “Waar heb je dit recept vandaan? Heeerlijk!” En die zachte perzikken, mmmmmmmmm.

 6. jannieneke

  Prachtige foto’s! De details doen het hem, zoals de fles op de achtergrond die het glas volschenkt! Heel erg leuk gedaan!

 7. Dit lijkt me heerlijk! Ook hier gezonde inspiratie gewenst, dus ik ben blij met je recepten. Ik heb ook net een ananas gekocht, daar ben ik zo dol op!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.