Geometrisch vilt kussen

Geomtrisch vilt kussenIk houd ervan hoe kussens de sfeer bepalen in een huis. Kussen kunnen je inrichting helemaal veranderen puur door alleen maar door ze te vervangen. Een half jaar geleden spotte ik dit kussen op een blauwe bank (funny detail: de bank die ik uiteindelijk ook nog eens heb gekocht). Ik maakte er een foto van om later te kopen maar toen ik daar eenmaal “later” kwam was de collectie allang weer verandert en daarmee het kussen ook weg. Boehoe. Daarom ben ik zelf aan de slag gegaan en heb ik het kussen nagemaakt (ik weet het merk helaas niet meer, anders zou ik het vermelden natuurlijk!). Maar! it turned out pretty well! 
Maak je eigen kussen, kussen zelf maken,Wat je nodig hebt is 7 velletjes vilt, bijpassend garen, naald, schaar en een kussensloop van 30 bij 50 cm (of een andere maat kussen waar je mee wilt werken).
Geomtrisch vilt kussen1. Knip vierkantjes van 28 bij 28 cm. Als het goed is kun je uit elk velletje vilt precies 2 vierkantjes knippen. 2. Vouw elke hoek naar binnen en naai vast in het midden van de flap.
Maak je eigen kussen, kussen zelf maken,Herhaal deze stappen totdat je maar liefst 15 pakketjes hebt! En ja, haha. Dat is best wel wat werk. Maar the best part: als je dit met de hand doet, kun je dit óveral doen. Achter de televisie, in de trein, terwijl je wacht op je afspraak enz. Ik had twee weken lang vilt en garen in mijn tas zitten, om elk vrij loos moment te pakken en even een stukje te naaien.
Maak je eigen kussen, kussen zelf maken,3. Naai nu elk vierkantje vast op de kussenhoes. Doe dit weer langs dezelfde naad als waar je eerder de flappen naaide: in het midden van élke flap. (Deze stap kan ook met een naaimachine. Vooral als je de witte kussenhoes ook echt from scratch maakt. Begin dan met de voorkant (met alle oranje pakketjes) en naai pas achteraf de achterkant van het kussenhoes eraan vast.) 4. Herhaal stap 3 totdat het kussen helemaal vol zit. Stop het kussen erin, en klaar! Maak je eigen kussen, kussen zelf maken,Ik ben zo blij het met kussen. Voorheen lag er een geel (vintage vaal) kussen op de bank, wat gewoon niet tot zijn recht kwam. Dit kussen geeft zoveel meer pit aan de bank, het blauw lijkt nog blauwer! Geomtrisch vilt kussen Ondanks dat je al veel foto’s ziet van mijn woonkamer is hij nog steeds niet helemaal af. Next is de salontafel! xx Shifra

Comments

 1. Frauke

  Wat een bijzonder kussen! Heel speciaal, maar ik vind het zeker erg mooi! Ik hou sowieso van kussens zelf maken en al helemaal met vilt, dat is ook zo gemakkelijk in gebruik :D! Prachtige foto, die laatste, Charlie kijkt echt adorable haha. X

 2. Manon

  Ontzettend leuk kussen, Shifra! Misschhien dat ik mijn bank er ook mee op ga fleuren. Ik vind het er erg leuk uitzien! En wat een mooie foto’s heb je ook weer gemaakt bij dit artikel.

  • Shifra

   Dankje dankje! Als je er uiteindelijk echt mee aan de slag gaat, stuur een foto! Ik ben heel benieuwd! :)

 3. Wat leuk gedaan! Kleur past ook geweldig bij je mooie bank! Oh, ik wil zo graag weer eens aan ons huis doen, maar ik heb het zo druk dat ik er niet aan toe kom. :(

 4. Gave DIY! En aaaaaah die laatste foto:) hoe gaat het met hem? Hij ziet er wel een stuk vrolijker uit op die foto in ieder geval:)

  • Shifra

   Thnx! En wat lief dat je dat vraagt! Het gaat inmiddels al stukken beter! Nog wel wat kleine dingetjes waarvoor hij antibiotica krijgt, maar dat zijn gelukkig maar kleine dingen. :)

  • Shifra

   Thnx Melle! Ik houd voorlopig Charlie en het nieuwe kussen nog maar ver uit elkaar… Hij bijt zich overal in vast! Haha.

  • Shifra

   Dankjewel!:) Maar iedereen is creatief hoor! Maar weer op een hele andere manier, dat is zo leuk!:)

 5. Wat een leuk idee zeg. Het ziet er heel lief uit. Het doet me denken aan het papieren vouw spelletje wat ik vroeger vaak als kind deed.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.