Gestempelde zakdoeken (last minute vaderdag DIY!)

Vaderdag zakdoeken (3)De tijd van het jaar is weer gekomen dat we onze vaders (of mannen) in ons leven moeten laten zien hoeveel we van ze houden. Maar die tijd komt altijd veel sneller dan dat ik er geanticipeerd op ben. En dus sta ik vaak last minute nog te bedenken wat ik voor mijn vader moet kopen. Om dan nog maar te zwijgen van het feit dat er twee jaar geleden nóg een vader (mijn schoonvader) voor mij is bijgekomen. Skip de sokken en de stropdassen en maak originele handbestempelde zakdoeken! Vaderdag zakdoeken (8)Voor dit project werk ik vandaag samen met Telfort. Telfort helpt ook aan mee aan Vaderdag en daarom mag je als Telfort mobiele klant zondagochtend gratis bellen (naar je vader, of iemand anders!) én mag je als interactieve TV-klant drie gratis mannen films bekijken in de VideotheekThuis!

Vaderdag zakdoeken (14)Benodigdheden
zakdoeken
textielverf
schaar

Voor het stempelen/verven
foam vellen
washi-tape of schilderstape
potlood
sponskwast (niet op de foto)
stuk karton

Het stempelen is heel erg simpel. Strijk de zakdoeken vooraf glad, knip stempels van knutsel foam en breng verf aan (met een kwast) op de stempels en stempelen maar! Ik gebruik niet alleen knutselfoam, maar ook een washi tape en de achterkant van een potlood om verschillende stempelvormen te krijgen. Maar je zou ook fruit of groente kunnen gebruiken om mee te stempelen! Dit zijn de methodes die ik gebruikte!
Vaderdag zakdoeken (12)Gebruik de achterkant van een potlood om stippen te creëeren. Een potlood met een gummetje aan de achterkant is het handigste hiervoor. Door niet bij elke nieuwe stip verf op het potlood aan te brengen, krijg je kleurverschil. Vaderdag DIY, zelf maken vaderdag cadeauPlak met washi-tape stroken over de zakdoek heen en plak eventueel de uiteinden vast aan de tafel. Met een sponskwast, die van mij valt weg in het zwart, ha!- verf je de overgebleven stroken zwart. (Ik kwam een beetje washi-tape aan de onderkant tekort, dus na het drogen heb ik wat washi-tape verplaatst en ook de onderkant geverfd. )Vaderdag zakdoeken (11)En nátuurlijk konden snorren niet ontbreken. Maak een stempel van knutselfoam en karton op dezelfde manier als ik deed in dit project. Vaderdag zakdoeken (15)Ik heb er expres voor gekozen de prints niet te perfect te maken, dus hier en daar zijn de stempels niet allemaal even netjes afgedrukt. Het geeft een beetje een vintage en rommelig gevoel. Wil je het wat perfecter, stip het dan even bij met een kwastje. Happy fathersday! xx Shifra

 

 

Comments

 1. Echt een super leuke DIY! Er komen gelijk al heek veek variaties in me op, vokr bijvoorbeeld bestempelde theedoeken, dat soort dingen haha.
  Echt heel erg leuk gedaan!

  • Shifra

   Jaaa, soms voelen de snorren een beetje ‘uit’, omdat het al zóveel is gebruikt. Maar stiekem blijf ik ze leuk vinden, en al hélemaal voor vaderdag!

 2. Hé, wat schattig gedaan! Kan ook prima voor een andere gelegenheid, leuk! Ik zou wel een beetje bang zijn dat het afgeeft bij het snuiten (haha, plots een zwarte neus) maar ik veronderstel dat textielverf daar wel op is voorzien. En die snorretjes zijn zo cute! Ik vind het erg leuk dat je het een beetje slordiger hebt gedaan, staat leuk! X

 3. Maaike

  Erg leuk! Ik wil mijn eigen kussenhoezen gaan bestempelen en ben op zoek naar verf. Zie ik nou dat jij gewoon acrylverf gebruikt?

 4. Leuke DIY! Bij ons (België) was vaderdag gisteren, dus net te laat :( Maar hij was wel erg blij met zijn cadeaus!

 5. Dat ziet er zo leuk uit, vooral met mijn hooikoorts enz is het wel leuk om een keer een leuke zakdoek te zien!

  • Shifra

   Ahh, wat vreselijk irritant dat je hooikoorts hebt. Dan is een zakdoek wel handig ja! ;-)

 6. Ilse

  Wat een toffe diy en ontzettend leuk voor vaderdag! Misschien ga ik deze week wel aan de knutsel.

 7. Super leuk dit, inderdaad zoveel leuker dan een stropdas. Ik heb dit jaar al iets voor papa, maar anders was dit een leuke optie geweest.

 8. Marion

  Wat een super leuk idee! Laat mijn vader nou net zulle zakdoeken gebruiken en net zo’n grote snor hebben?
  Waar kun je die spierwitte zakdoeken kopen?

  Groetjes Marion

  • Shifra

   Ha, dat maakt het cadeau nog hilarischer! De zakdoeken heb ik bij HEMA gekocht! (3,-!)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.