Gestucte muren, een nieuwe deur + de laatste to do’s van de woonkamer

verbouwing a cup of lifeVorige week heeft een stukadoor een week lang in ons huis gewerkt en het voelde als zo’n grote luxe. Ik voelde me een beetje verwend, op een goede manier.  Dat ik thuis kwam en dat er van alles was veranderd dat we níet zelf hadden gedaan. Dat er iemand aan ons huis werkt, terwijl Hans en ik overdag allebei met andere dingen bezig waren. Zo gek! Maar het voelde zo lekker. Even niet klussen, terwijl het huis door gaat. En even een beetje op adem komen. We hebben zelf die week geen grote dingen gedaan en vooral kleine klusjes (die je later nooit echt meer ziet, maar wel moeten gebeuren. Je kent ze wel.). Het huis is zo veranderd sinds het gestuct is! Het is veel meer één geheel en alles lijkt een stuk lichter.

a cup of life gestucte muren verbouwing-3Toen ik dit allemaal zo wit en gestuct zag, voelde het even alsof we een nieuwbouw woning stonden. Het voelt gelijk nieuwer, frisser en meer ‘eigen’. En natuurlijk gaan we het nog wel verven, maar het voelt nu al bijna geverfd, het is zo strak en wit. De stukadoor heeft ook echt heel goed werk afgeleverd. We hebben zelf de gipsplaten tegen het plafond aan gemaakt en omdat het onze eerste keer was, was het niet overal even strak. Maar de stukadoor heeft zo’n zijn best gedaan dat het lijkt alsof we het héél strak hebben gelegd. :)

In eerste instantie hadden we geen budget voor een stukadoor. Hans wilde het zelf proberen of voor behang gaan, maar ik wilde echt heel heel graag een stukadoor. Toen we wat meevallers hadden in de keukenapparatuur (lees hier!) besloten we het opgerekte budget gelijk in te zetten voor een stukadoor. Hiermee gaan we nog steeds wel een beetje extra over budget (samen met wat andere dingen), maar it’s worth it. Dit is echt zo strak en mooi geworden.a cup of life gestucte muren verbouwing-7De vorige keer vertelde ik al dat we een nieuwe deur hebben naar de gang. Hier zat voorheen deze opdekdeur met een glazen ruit, dus het hele kozijn is eruit gehaald en vervangen met een nieuw kozijn. In eerste instantie leek dat een beetje een gek hoekje te worden. Een grote en brede deur in een (te) smalle muur.verbouwing a cup of lifeMaar nu dat ook gestuct valt dat helemaal niet meer op. Het is meer een geheel geworden en het lijkt zo te horen. (het is overigens wel grappig dat áls je deze deur open doet, je in de gang terecht komt waar nog 2 oude, kleine deuren zijn. Die lijken nu extra klein!) verbouwing a cup of lifeAchter dat hoekje zit dus de plek van de oude keuken. Kun je het voorstellen? Dat hier eerst de keuken stond? (hier zie je hem nog staan) Ik ben er al weer zo aan gewend.a cup of life gestucte muren verbouwing-5Met al deze dingen, hebben een paar van jullie, maar ook mensen die hier langs komen gevraagd of we nu toch wel bijna klaar zijn. Ja en nee! We hebben al zoveel gedaan en het meeste grote, harde werk is af. Dit was het begin, dus ik snap heel goed dat het lijkt alsof we er echt bijna zijn. Zeker nu alle muren verfklaar zijn. Maar er is nog steeds best wel wat te doen en ik wil gefocust blijven en daaraan hard blijven doorwerken. Niet slacken en rustiger werken, omdat we het gevoel hebben er bijna te zijn (onze valkuil). Plus, ik wil ook dat dit lijstje af is voordat we echt al onze meubels er weer inzetten en gaan wonen. Ik ben bang dat we anders die laatste dingen nooit meer doen. Zoals plinten!! Haha!

To do’s van de woonkamer:

– kozijnen schilderen (van buitendeuren en binnendeur)
buitendeuren en binnendeur lakken
– vloerverwarming infrezen (dit laten we doen)
– vloerwarming dichtsmeren
– vloer leggen (we hebben inmiddels dus al wel een vloer uitgekozen!)
– plinten leggen
– muren en plafond verven
– plafondlijst aanbrengen
– stopcontacten aansluiten
– en ik houd rekening met een laatste punt die we nu over het hoofd zien en onverwachts veel tijd kost.

Idealiter zijn we hiermee een paar weken klaar voordat de baby komt. Maar we nemen het per dag en duimen dat alles gewoon vlot gaat en we niet teveel tegenslagen hebben.

X Shifra

Comments

 1. Camilla

  Ik vind jullie zo inspirerend! Sinds ik jouw blog lees ben ik veel meer bezig met wat ik zelf kan veranderen in huis. Ik heb zelf een muur behangen en de vloer geverfd in ons washok, dat had ik waarschijnlijk niet gedurfd als ik jouw blog nooit had gelezen.

  Ik ben helemaal niet van het achterlaten van zulke persoonlijke comments, maar ik wou je even vertellen dat ik je dankbaar ben voor alle inspiratie en motivatie! Veel succes met de laatste dingen in jullie woonkamer, ik ben zo benieuwd hoe het eruit ziet als alles straks klaar is!

  • Shifra

   Dit vond ik zo’n leuke comment, ik heb hier het hele weekend aangedacht :) Dit is waar ik het voor doe, dat andere mensen ook meer “lef” krijgen en dingen in huis durven te gaan doen. Dus heel leuk om te horen dat je zo aan de slag bent gegaan in je eigen huis! Voordat je het weet durf je straks nog een muur er uit te slaan. Hihi. ;-) Liefs!

 2. Paula

  Gaan jullie ook nog schuren voor jullie de muren gaan verven? Dan krijg je ze nog strakker en netter namelijk. En gaan jullie rollen of spuiten? :)

  • Shifra

   Ja zeker! Ik heb hele fijne schuurblokjes waarmee we de muren vooraf even licht opschuren. Dat doe ik met alle muren (latex of dus nu gestuct) altijd even snel. En er zijn nu ook nog wat plekjes die we moeten bijwerken.

   • Puala

    Heb je we eens schuurgaas geprobeerd? Dat vind ik zelf echt geniaal voor wanden <3

 3. Stucwerk is echt zoooo’n fijne update he! Wat een verschil kan dat maken. Ik vond het ook boeiend om te zien hoe het opdroogt van grijzig naar wit. Wij hebben afgelopen weekend voor het eerst een gestucte muur geverfd… tip: voorstijk RULES! Ik vond het voorstrijken echt een rotklusje, maar erna gaat de gewone verf er zo veel mooier en makkelijker op. Ik ben ook heel benieuwd hoe jullie de woonkamer gaan afwerken. De nieuwe deur is ook helemaal mijn stijl <3

  • Shifra

   Ja, goed dat je er even aan herinnert! Maar we gaan zeker voorstrijken. Het zijn van die stomme karweitjes die niet ‘tellen’, net als afplakken en schuren enzo. Haha! Ik wil eigenlijk gewoon alleen maar echt meters maken en vorderingen zien!

 4. Succes met de laatste loodjes, nja loden inderdaad! Het word zó mooi!

  Mijn vader is al bijna 40 jaar bouwvakker en die predikt al sinds de eeuwigheid dat een stucadoor áltijd een goede investering is voor je huis.

 5. Bianca

  Wauw, jullie hebben echt grote stappen gezet in het huis. Ziet er nu al prachtig uit. Succes met het afwerken!

 6. Daisy

  Ik ben een stille volger haha maar wilde toch even laten weten dat het er zo goed uit ziet allemaal! Ben echt een fan van jullie keuken #jaloers. Mogen jullie echt heel trots op zijn! Nog een hoop te doen maar komt vast goed.

  Stomme/brutale vraag misschien maar in hoeveel fps filmen jullie de vlogs?

 7. Wauw wat een verandering!
  Het ziet er heel mooi uit.
  Succes met het afwerken, want de puntjes op de ”i” zetten kan soms nog best wat tijd in beslag nemen.

 8. Wauw, het ziet er zo mooit uit na het stucen! Echt super! En die deur past helemaal in het plaatje nu. Het klopt helemaal zo. Keep the focus en blijf lekker zo door gaan, er blijft toch altijd wel iets om te doen in je huis (in jullie huis zeker ;-))!.

  • Shifra

   Ja er blijft altijd wat te doen hè? We romantiseren ook nu teveel dat we ooit rustig op de bank zitten en het gevoel hebben dat alles af is. Maar dan heeft het tuinhuisje wel weer een verfbeurt nodig ofzo. Haha.

 9. Eline

  Heel leuk om te lezen ! Ik weet nog dat je het een tijdje geleden had over een artikel schrijven over waarom je geen witte verf moet gebruiken voor donkere ruimtes, had je daar ngo iets over geschreven ? Ik kan het niet vinden en het lijkt me leuk om een soort muurverf guide te lezen. Maar no pressure hoor ! Was gewoon benieuwd :)

 10. Ik vind het zo knap dat jullie zoveel aandacht en geduld kunnen leggen in de verbouwing. Na twee weken zou ik het al zat zijn om in een onaf huis te wonen. Ik ben erg benieuwd wat voor moois je er van gaat maken.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.