Gift guide voor de klussende man

 

DSC_1121Terwijl ik last-minute (sorry Hans) cadeautjes bestelde voor Hans zijn verjaardag en ik hoop dat ze nog op tijd komen (anders voel ik me the worst)bedacht ik me hoe lastig het is om cadeautjes te kopen voor een man. En al helemaal als het gaat om interesses/hobby’s waar zelf niet je interesse ligt. Ik klus veel en daardoor weet ik wel iets beter weet wat Hans wil. Maar ik snap heel goed dat ik al een paar keer mailtjes heb gekregen met vragen wat ze voor hun klussende man moeten kopen! Daarom leek het me leuk om een grote gids te maken (in verschillende prijzen) met cadeautjes voor de klussende man. Vol dingen die ik al heb gegeven, nóg wil geven of die ik had kunnen geven.

a cup of life (30)

Cadeaus onder de 10,-
1.Cabinet scraper
Deze heb ik sinds kort ontdekt! In plaats van schuren, kun je ook ‘schrapen’. Met schuren maak je krassen in het hout en met schrapen niet/veel minder. Deze staat ook op mijn wishlist! 
2
. RVS plamuurmes
Een (gewone) plamuurmes gaat snel roesten of wordt bot. Dit schuurmes is waterbestendig en kun je makkelijk schoonmaken. Ook is RVS harder dan gewoon staal, dus hij blijft langer scherp.
3. Houtlijm
Beste houtlijm die ik ken, hij droogt ook heel snel. 
4.
 Digitale schuifmaat
Voor al die dingen waarvan je de maat wilt weten; het bitje, die leiding, die schroef enz. 
5. Schuurblok
 Ze gaan veel langer mee dan schuurpapier en het werkt fijner voor je hand. Deze heeft ook nog eens een  ‘rare’ vorm zodat je makkelijk in hoekjes en groeven kan komen. 
6. Purschuim
Hiermee kun je werkelijk elk gaatje en hoekje dichtmaken. Het is waterbestendig, isolerend en luchtdicht. 
7.Beitelset
8. Opbergdoos
Voor schroeven, bitjes, boter enz. Het is saai om geld uit te geven aan ‘opbergen’, maar het werkt zoveel fijner. En zeker boxen waarvan de vakjes afgesloten worden elkaar als je de deksel dicht doet; zo gaan schroeven niet door elkaar als je met de doos loopt of gooit. (en het zijn mannen..)

a cup of life (29)Cadeaus onder de 25,-
1.Duct tape
Tape is altijd handig. 
2
. Stanley mes
Hij is opvouwbaar, snijdiepte is instelbaar en er zitten reservemesjes in het handvat. Hij is pas stuk gegaan en ik heb een cheap ass gekocht als vervanger. En ik heb veel spijt. Deze is zo fijn! 
3
. Bit- en dopsleutelset
Je hebt OVERAL weer een ander bitje voor nodig. Met deze doos hoor je ze (de mannen) een tijdje niet. ;-) 
4. Heren werkbroek
Dit is een suf cadeautje, maar hoe snel Hans zijn broeken slijt.. En ik vind het er stiekem ook wel leuk uit zien, zo’n klusboek.
5. Japanse zaag
6. Bouwlamp
7. Japanse trekzaag
Een normale zaag zaagt bij het duwen, deze zaag trékt bij het trekken. En daardoor kan hij sneller zagen.
8
. Stellingkast
Hier werd ik vooral blij van. Alle spullen slingeren minder rond en hebben nu een plek.

a cup of life (31)Cadeaus onder de 50,-
1. Leidingzoeker
2. Spijkerpistool
Dit ding is geweldig. Sinds een weekje hebben we dit en dit heeft onze manier van werken zo veranderd. Je kunt hiermee alles aan elkaar ‘schieten’. Een plankje op een muur, plankjes aan elkaar. Het enige, grote nadeel: de spijkerpistool valt wel onder de 50,-, maar voor het gebruik hiervan heb je een compressor nodig. (En die kost weer wat extra. Cadeautje voor de volgende verjaardag?)
3. Klauwhamer
Dit is echt een dingetje onder de hamers, schijnt. Een echte Amerikaanse Estwing hamer met leren handvat. 
4. Waterpas
Een lange waterpas werkt nauwkeuriger, omdat het stuk dat je meet langer is. Maar hij wordt hier ook veel gebruikt als liniaal.
5. Multitool
Die gebruik je werkelijk overal voor. Iets kleins snijden, schuren enz. (Ik heb de multitool van Bosch waar ik heel enthousiast over ben, maar als je budget niet zo groot is, is dit een goede tweede. )
6. Laserafstandmeter
I
k liet dit zelfs aan mijn totaal-niet-klus-vriendinnen zien dit weekend. Ik ben er hier zo enthousiast over. Dit maakt afstanden meten zo makkelijk. (Makelaars hebben dit ding vaak!)

Ik hoop dat dit je helpt in de zoektocht naar leuke cadeautjes voor je (klussende) man, broer, vader, vriend enz. Zijn er producten die jij ooit cadeau hebt gegeven (en een succes waren!) die niet de lijst hebben gehaald? Laat het me weten! Dan heb ik ook weer wat extra inspiratie. X Shifra

Comments

 1. Leuk idee om hier een giftguide van te maken. Dat zie je niet heel vaak. Mijn man heeft al deze dingen al (en zoekt ze het liefst zelf uit) maar hij was super blij met z’n gereedschapskarretje, dat zou ook nog een optie zijn. Hij is zo gaaf dat ik ‘m wil hebben als hij ‘m niet meer gebruikt voor op kantoor :-D

  • Shifra

   Echt? Wat heeft hij veel dan! Ik wil niet weten hoe zijn schuur er uit ziet… Hans heeft nog niet eens alles, en die klust heel veel.. en het staat hier vol genoeg. Dat karretje klinkt als iets wat ik ook heeeeel leuk zou vinden. ;-)

 2. Haha, wat een leuke dingen! Er zijn een aantal dingen die ik zelf ook wel graag zou willen hebben, haha. Maar dan moet er eerst echt meer geklust gaan worden en daar heb ik (nog) geen tijd voor :-)

 3. Michelle

  Inderdaad een leuk lijstje. Mis alleen 1 ding, de winkelhaak die Hans laatst gekocht heeft. Een goede haakse winkelhaak is altijd welkom. ;)

 4. Evelien Coufreur-Blaauwendraad

  Handige dingen allemaal :) de multitool staat hier nog heel hoog op het lijstje van manlief en mij (we zijn van dat soort mensen wat liever een stuk gereedschap koopt in plaats van een weekendje weg).
  Haha zo langzaamaan komt er steeds een beetje meer gereedschap bij.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.