Verf je haar tijdelijk roze met krijtverf (+video!)

Verf je haar roze met krijtverfEen paar weken geleden bestelde ik roze krijtverf als experiment en ik ben súper enthousiast. Het is perfect voor dat ene festival of gewoon een avondje fun, want na één wasbeurt is alles er weer uit. Ik laat zien hoe ik mijn haar verf met krijtverf en ik deel tips & tricks!  Bekijk mijn video om te zien hoe ik mijn haar roze verf met krijtverf. En lees verder voor nog wat meer tips & tricks. Verf je haar roze met krijtverfVoordat ik krijtverf probeerde heb ik er heel veel over gelezen, zodat ik de beste manier vond om mijn haar te verven. Dit waren de belangrijkste tips & tricks die ik tegen kwam én de dingen die ik zelf leerde!

Tips & tricks
– Gebruik speciaal krijtverf voor haar (ik gebruikte deze!). Normaal stoepkrijt of oliekrijtjes is lastiger om uit je haar te krijgen en bij stoepkruit krijg je een stoffige, fletse kleur. Daarnaast is het ook een stuk slechter voor je haar. 
-Maak je haren niet nat van tevoren als je je haar geblondeerd hebt. Door het water krijg je een échte kleurspoeling en blijft het meerdere wasbeurten zitten. Tenzij dat is wat je wilt. Ik merkte dat het vrij snel vervaagt per wasbeurt, maar je blijft wat langer een gloed over je haar zien.
– Maak in alle andere gevallen je haar juist wel nat. De kleur wordt een stuk feller en lichter. (zeker op donker haar!)
– Verf niet te vaak je haar met krijtverf. Het zuigt alle olie en vet uit je haar, die zeker je haarpunten heel erg nodig hebben. Ik deed in deze video voor het eerst mijn hele haar, maar ik doe regelmatig gewoon een paar plukjes.
– Als je een paar plukjes doet, is het juist heel leuk om je haar vast te maken in een vissengraatvlecht, een knotje, een staart enz.
(en ook wel heel fijn: je kleren worden minder vies).
– Verzorg je haar na het verven heel goed. Borstel nog een paar keer door je haar voordat je je haar wast, zodat al het losse krijt er uitvalt. Was je haar goed met shampoo en gebruik een goede conditioner en/of masker. In de punten breng ik de dagen daarna nog wat olie aan, zodat ze weer een beetje kunnen aansterken. A Cup of Life roze haar verven met kalkverf (1)Verf je haar roze met krijtverfEn hier liet ik zien hoeveel FUN je gelijk hebt zodra je haar roze is.

Ik ben benieuwd! Durf jij het aan? Laat het me weten in de comments! X Shifra

Comments

 1. Ik vind ontzettend tof en leuk staan. Maar op mijn haar pakt het echt voor geen meter ookal heb ik mijn haar nat gemaakt. Dus ik geniet van de mensen die het wel hebben :)

  • Shifra

   Wat jammer! Maar misschien zou je het juist eerst zonder water moeten proberen. ( je rood haar hebt toch?) En dan beetje bij beetje water toevoegen (het ligt er aan hoe donker/licht rood je haar is). Vooral lichte kleuren pakken goed op rood haar. Roze is een lastige, maar mintgroen, turquoise, blauw of geel zouden goed moeten werken.

 2. Ik vind het vooral leuk als je van jezelf wat lichter haar hebt (zoals bij jou, haha). Bij mijzelf pakken dit soort dingen nooit, en dan vind ik het jammer om aan te beginnen. Overigens denk ik ook niet dat manlief met me op pad wil met roze haar, hihi… :)

 3. Super leuk!
  Ik vind het nu heel jammer dat ik mijn setje krijtverf niet mee heb op vakantie want ik wil mijn haar meteen ook in leuke kleurtjes verven!

  • Shifra

   Wat leuk dat je echt een setje hebt met meerdere kleuren! (ik heb dus nu alleen roze, maar ik twijfel wel om nog turqouise bijv. te kopen!) Fijne vakantie! <3

 4. Ilse

  Echt zo ontzettend tof! Ik heb mijn pony nu 2 keer geverfd (een keer rood en een keer blauw) maar dit is ook onwijs leuk!

 5. Wáár was dit spul toen ik nog een alternatieve tiener was ;-)
  Ik blondeerde mijn donkere haren zelf (zonder succes en met hier en daar kale plekken…) om roze, blauwe en gele plukken te maken. Was niet goed voor de conditie van mijn haar en had graag krijtverf willen hebben. Misschien koop ik het alsnog, want ik vind het nog steeds leuk. Staat je mooi!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.