Happy anniversary Hans! (+ favoriete momenten)

SI2A5614-640x960Happy 4 years meneer Mulder!!!! Nieuwe mensen/vrienden weten vaak niet dat ik eigenlijk (ook) Mulder heet. En dat onze kinderen Mulder-kindjes worden in plaats van Jumeletjes, omdat ik zo mijn eigen naam nog aanhoud. Ik moet na 4 jaar nog steeds wennen aan de naam, maar ik merk ook dat het het afgelopen jaar makkelijker is geworden. En dat ik al veel sneller door heb als er ‘mevrouw Mulder’ geroepen wordt, ík het ben! Juist nu we een kindje krijgen verbind de naam meer dan ooit. En over ons kindje gesproken, dat is natuurlijk de highlight van afgelopen jaar. In 4 jaar tijd hebben we al zoveel meegemaakt, maar dit topt alles. We zijn 3 x verhuisd, we hebben 7 landen bezocht, ik heb 4 x in het ziekenhuis gelegen (we maken hier altijd grappen over, want voor onze relatie dus nog nooit.) en we kozen ervoor om een hondje toe te voegen aan onze familie.hans-en-shifraMeer van mijn favoriete momenten van ons huwelijk:

– Toen we net een vlucht (Philly-L.A) van 6 uur achter de rug hadden en gepland hadden in één keer nog 8 uur lang door te rijden naar San Francisco. We hadden vertraging en het was héél veel donkerder op de wegen dan we hadden verwacht. We hebben die nacht zó gelachen over hoe we hier nu weer in verzeild waren. Ik zong de hele nacht liedjes om Hans wakker te houden (ik durfde op die wegen niet te rijden), we stopten elk half uur bij een tankstation voor chips en koffie. En het was het meest onverstandige en gevaarlijke auto-moment.
– En nog hilarischer, waar we dat allemaal voor deden: om de vólgende dag gelijk weer terug te rijden van San Francisco naar L.A!!! We wilde heel graag de highway 1 langs de kust rijden. En dat is het mooiste vanaf het noorden.
– Toen we naar restaurant gingen voor ons 2-jarige huwelijk en dat we van tevoren op de menukaart had gekeken en prijzen zagen voor een hoofdgerecht die oké leken. Eenmaal daar bleek het concept ‘tapas’ te zijn en dat het de prijs PER gerechtje was. We hebben vervolgens niet meer nagedacht over het geld en we hebben óntzettend genoten. En gelachen. Terwijl we in onze redelijk casual kleding, tussen alle rijke 50-jarigen zaten.
– Onze eerste date-avond en de geweldige klik die ik voelde en nog nooit eerder had gevoeld. We kletsten tot diep in de nacht en ik wilde dat die avond maar niet stopte. Ik herinner het me nog alsof het gisteren was.
– Het moment dat we erachter kwamen dat we een meisje kregen. Het was zo intiem samen en dat terwijl we in een grote groep van vrienden familie stonden.
— De avond dat we ‘s avonds laat in New York aan kwamen en we meteen naar Times Square gingen om daar tot diep in de nacht te zijn. Het was zó’n geweldige, overwhelming ervaring samen.Hans-en-Shifra-4-1Ik voel me -ondanks dat Hans 4 jaar geleden ook al voor mij koos- opnieuw zo zo vereerd dat hij er ook nog eens voor koos om met míj een kindje te krijgen. Het natuurlijk ook logisch en ik ging ervan uit dat hij dit met mij ging doen (well, thát would be a surprise!) Maar op sommige dagen besef ik me echt dat hij er weer opnieuw voor heeft gekozen om met míj hiervoor te gaan. Dat zijn kindje ook altijd een deel van mij zal hebben en dat hij dat allemaal wilde! (minus het chaotische, zegt hij altijd) En dan smelt ik. En voel ik me zo speciaal.

Ergens ben ik ook bang en huiverig. We hebben het nu heel goed en fijn samen; geen illusies, onze foto’s samen lijken misschien perfect en happy. En onze vlogs waarschijnlijk ook. Maar ik wil in geen geval over laten komen dat we perfect zijn of dat we alles al weten. Maar ik ben soms bang voor de nieuwe, drukke periode die gaat aanbreken als ons kindje er straks is. Ik lijk soms alleen maar verhalen te lezen over wat er allemaal verandert in je relatie na het krijgen van een baby en de crisissen die daar uit ontstaan. Het langs elkaar heen leven, het alleen gefocust zijn op de baby, de slapeloze nachten, de waardering die mist bla bla. Ik heb het gevoel al honderden valkuilen te kennen.

En ik weet dat het ‘in’ is om heel erg open te praten over al die dingen en dat is ook heel fijn. Maar ik mis daardoor juist ook de mooie, roze wolk verhalen. En dat maakte me soms zelfs huiverig om überhaupt aan kinderen te beginnen. Maar hoe ik er nu in sta: er zal ons vast van alles over overkomen, maar ik hoop dat we alert genoeg blijven en veel blijven communiceren. Zodat we dit allemaal (snel) samen of met wat hulp, kunnen oplossen en het maximale uit onze tijd samen kunnen halen. Ik houd niet alleen heel veel van hem, hij is ook mijn beste vriend. En dat geeft me zoveel vertrouwen voor de toekomst en dat we er wel uitkomen.© suegraphy. all rights reserved | www.facebook.com/suegraphySoms zie je op mijn blog (of vlogs) alleen het materialistische. En ik houd ook van dat soort dingen en ik denk dat het prima is om hobby’s te hebben of bepaalde dingen graag te willen. Maar in the end, mag het mij allemaal gestolen worden zolang ik maar samen met Hans ben. En dat is iets wat ik me zo vaak realiseer. Waar ik ook ben met hem, hij is mijn thuis.
Nadat we op vakantie zijn geweest (en überhaupt zelfs weekenden) moet ik altijd weer even wennen. Ik raak er zo snel aan gewend om 24/7 met hem te zijn, dat het altijd weer een beetje pijn doet als we weer meer ons eigen ding gaan doen.
Ik wil niet door gaan over hoeveel we van elkaar houden en hoe goed we bij elkaar passen, want dat is wel duidelijk (zeker na alle posts van afgelopen jaren die ik er al over schreef!).

Oh en nog even: dankjewel Hans dat je mijn man bent, dat je voor mij gekozen hebt. En dat we samen dit avontuur, ons leven, aan gaan. Ik weet dat je dit leest, je leest nog steeds (bijna) élke blogpost. Zelfs de fashionposts. Chapeau. ;-)

P.s Mocht je benieuwd zijn hoe we het vieren: we zagen Disneyland, net als vorig jaar, als ons cadeautje! Overdag werken we gewoon, maar ‘s avonds maken we er een date avond thuis van.

p.p.s 1e & laatste foto zijn gemaakt door Suegraphy.

 

Comments

 1. Wauw, ik krijg er even een brok van in mijn keel. Je schrijft zo mooi en liefdevol over alles wat jullie hebben meegemaakt. Gefeliciteerd met dit jubileum en nog heel veel mooie jaren samen!

 2. Wauw, wat een lieve blogpost! Ik vond het krijgen van een kindje samen heel erg mooi. Je groeit juist meer naar elkaar toe. De eerste maanden heb je inderdaad minder tijd voor elkaar, maar dat komt daarna wel weer.
  Liefs

 3. Wat mooi omschreven! Gefeliciteerd en nog heel veel (meer) geluk samen. En over een kindje dat erbij komt: natuurlijk veranderd er heel veel, maar dat normaliseert na een poosje ook weer gewoon. Je hebt tussen al dat advies waarschijnlijk ook veel gelezen over fases en die komen en gaan en dat geldt net zo goed voor jullie samen. ♥

 4. Didi

  Wat mooi geschreven en gefeliciteerd!
  Kinderen en met name baby’s kosten nou eenmaal veel tijd, aandacht en, zeker in het begin, slaap. Wij hebben gemerkt dat vooral het slaapgebrek killing is. Je bent sneller geïrriteerd, meer moeite met aandacht verdelen en slapen gaat boven nog even gezellig samen de avond doorbrengen. Maar dat is vooral in het begin. Met elke maand zal je merken dat het makkelijker wordt. Dat je meer je draai vindt. Met wederzijds begrip kom je een heel eind.
  Iemand schreef ooit: als het jongste kind 3 jaar is, is je leven zoals het was voor je kinderen kreeg. Dat kan ik helemaal onderstrepen. Wij zijn eindelijk weer uit de tropen jaren. Ons persoonlijke leven heeft 5 jaar (2 kinderen :) ) on hold gestaan, maar nu genieten we meer dan ooit. Echt het komt goed!

  • Shifra

   Tegen het slaapgebrek zie ik heel erg op (zeker omdat we allebei echt onze slaap heel erg nodig hebben). Ik ga je 3-jaar deadline onthouden! En dan flink bijslapen. ;-)

 5. Ah wauw wat een mooie momenten, heb het met een glimlach gelezen <3
  En de foto's, lieeef! Gefeliciteerd allebei <3
  Liefs,
  Evelien

 6. Yvonne

  Gefeliciteerd Shifra en Hans!
  Wat ontzettend mooi geschreven, ik zit hier met tranen in mijn ogen en ja, ik denk er net zo over als jij. Zolang ik samen ben met mijn Hans kan ik de hele wereld aan en kan de rest me gestolen worden ; ).
  Jullie komen er wel. Misschien drukke eerste maanden omdat je aan al het nieuwe wat een kleine baby met zich meebrengt moet wennen maar dat komt vanzelf wel goed na een paar maandjes. Het brengt ook zoveel moois mee en dat maakt slapeloze nachten weer helemaal goed ; ). Vooral genieten, van elkaar en van jullie kindje op komst.
  Liefs

 7. Van harte gefeliciteerd! Jullie stralen enorm uit dat jullie het goed hebben samen, dat is heel fijn om naar te kijken (in de vlogs)!

 8. Hanneke

  Gefeliciteerd jullie twee! Ik reageer eigenlijk nooit, maar nu kan ik het niet laten: maak je geen zorgen over de komst van de baby. Ik kan uit ervaring zeggen dat het krijgen van kinderen de band alleen maar duizend keer sterker en dieper maakt. Wij hebben intens genoten van die baby- en kindertijd, en het ging echt niet allemaal even makkelijk (ons eerste kindje was de eerste twee jaar veel ziek), maar het is zoiets geweldigs, zo’n klein mensje. Zoveel liefde…

  Liefs,
  Hanneke

  • Shifra

   Já, dit soort dingen wil ik horen. Dankjewel! <3 En wat naar om te horen dat jullie eerste kindje zoveel ziek was. Geen lekkere start. Dat moet wel veel extra zorgen hebben gegeven/druk op je relatie. Extra mooi om te horen dat je er nog steeds zo positief over bent. :)

 9. Mette

  Gefeliciteerd, 4 jaar, wauw!

  En ik sluit me aan bij de post hierboven van Hanneke: het is vooral zó gaaf om samen een kind te hebben, om de ander als vader te zien, om als de baby slaapt nog tegen elkaar op te scheppen hoe leuk kind jullie samen hebben gemaakt (en dat kan je jaren volhouden), om tijdens logeerpartijen van het kind optimaal te genieten van datenights, en opeens niet 1 allerliefste te hebben, maar twéé! (En ik zelf drie nu).

  Het enige pittige vind ik echt het slaapgebrek, maar ook dat gaat vanzelf, het is zo anders om moe te zijn ‘zonder reden’ en moe te zijn door de liefste reden ooit. En dan opeens worden vanzelf de nachten alweer langer :)

  • Shifra

   Wat een lekere zwijmelcomment. Dankjewel! Daar kijk ook zó naar uit, Hans als vader te zien. Het slaapgebrek lijkt me ook zo pittig, wij kunnen daar nu allebei al zo slecht tegen. Ik geniet nu nog van alle keertjes dat we gewoon zomaar kunnen uitslapen, of als ik ‘s middags even gewoon naar bed kan om bij te slapen.

 10. Don’t worry over wat er gaat veranderen! Jullie gaan zo’n bijzondere periode tegemoet. De maanden na Jelle’s en Gijs’ geboorte voelde ik me beide keren zo diep verbonden met Djurre. Het is naast onze trouwdag, echt het meest intieme dat we samen mee maakten. En ja, je gaat soms langs elkaar heen leven, vermoeider zijn, misschien meer kibbelen en en en… Maar je krijgt er vooral iets heel moois bij! Het bijzondere en belachelijk trotse gevoel wanneer JULLIE KIND begint te kruipen/praten/lopen (om maar wat te noemen), dat kennen alleen jullie tweetjes voor je kind. En dat is onbeschrijflijk mooi.

  Gefeliciteerd lieve Hans en Shifra!

  • Shifra

   Ah, thanks Willemijn! Ik ben blij met dit soort verhalen. Dit klinkt GEWELDIG. Ik houd ons baby’tje toch maar dan denk ik. ;-)

 11. Gefeliciteerd Hans & Shifra! Op naar de volgende 4 jaar! <3
  En wat kinderen krijgen betreft: tuurlijk verandert het! Je kan toch niet denken dat alles hetzelfde is met een (of meerdere) kind(eren)? Wij hebben nu 2 kindjes en ik ben zo ontzettend blij dat ik dat met mijn man heb mogen meemaken (haha, ja, that would be a surprise!). Ik had het met niemand anders willen doen en ben zo trots op ons familietje, zoals we nu zijn en met elkaar omgaan. Ik denk dat je het vooral moet zien als een nieuw hoofdstuk in je leven. En als ik jullie zo in mag schatten (ja, ik ben expert, maar niet heus, sorry), dan komt het wel goed met Mama Shifra en Papa Hans. Ook met jullie samen. Als je weet dat je er klaar voor bent, dan lukt het ook. In die situaties waarin het een crisis wordt, was de relatie op voorhand vaak al niet goed en was het kind een poging om die relatie te redden. En dat is natuurlijk nooit een goede basis. Gewoon met elkaar praten. Ook al ben je boos en verdrietig en teleurgesteld en is het midden in de nacht en heb je nog geen uur geslapen. Mijn ervaring is dat je er dan samen toch wel een beetje om kunt lachen. Een beetje zoals de spa-reclame: 'het komt wel goed schatje!'.

 12. Wat een mooie post zeg, de liefde spat er vanaf! Ik vind het zo mooi omschreven en wens je alle geluk toe. Volgens mij zit dat allemaal wel goed. Het is gezond om je zorgen te maken, maar maak je niet TE veel zorgen! xx

 13. sigrid

  Wat LIEF, deze post.
  Samen een kind krijgen maakt het nog specialer, althans, dat heb ik zo ervaren. Het is zo bijzonder dat je vriend/man de enige is die jullie kind net zo lief, net zo grappig en net zo bijzonder vindt als jij.
  Het slaapgebrek valt (en ik zeg dit uit ervaring, want ik was pre-kind ook slaapverslaafd :’)) echt mee. Je moet eraan wennen, maar dat is te doen ;) (op de meeste momenten dan, uiteraard niet altijd…).

 14. Maria

  Gefeliciteerd! Jaa Suegraphy maakt zulke mooie foto’s💕
  Ik ben 5 maanden geleden mama geworden en je leven staat natuurlijk op z’n kop, maar het is ook hoe rlx je er zelf mee om gaat. Zoveel liefde als voor m’n kindje heb ik nog nooit voor iemand gevoeld en je deelt zo iets bijzonders met je man! Dus ja, het is echt niet makkelijk maar wel echt het mooiste wat er is!

 15. Sarah

  Ah wat mooi geschreven. Nog vele jaren toegewenst. Qua kinderen zal het ook allemaal wel goedkomen. Als je er samen voor gaat en jullie huwelijk is gewoon goed dan kan het niet anders. Het zal jullie meer verbinden.

 16. Judith

  Gefeliciteerd!! Bij ons is de band alleen maar veel sterker geworden! Wij hebben het getroffen dat onze kindjes echte slapers waren waardoor we tussen het voeden nachts zelf ook erg goed konden slapen. Hopelijk wordt jullie meisje ook een echte slaper! Natuurlijk zullen er af en toe momentjes zijn dat het even moeilijk is maar dat heeft iedereen! Volgens mij zijn jullie echt een heel goed stel en worden jullie hele lieve ouders! Geniet van je zwangerschap en van alle mooie moment die komen gaan!

 17. Christianne

  Gefeliciteerd! En, ooh , ik snap je met je punt over zorgen maken om te weinig slaap! Vind ik ook het pittigste van alles. Maar gelukkig slaapt je kleintje de eerste tijd ook heel veel overdag waarbij je dan gewoon lekker naast dr in bed kan kruipen zodat je daarna weer wat energie hebt!! Ons meisje is nu 1 en eerlijk gezegd doe ik nog regelmatig een dutje mee ;-) maar buiten dat is het echt geweldig om een kindje van jullie samen te hebben! Mn man als papa te zien, ik ben alleen maar meer van em gaan houden. Je gaat zo trots zijn op hun allebei :)

 18. Bianca

  Wat een liefdevolle post! Van harte gefeliciteerd met jullie 4e huwelijksdag!! Ik herken zoveel van wat je schrijft! Sinds ik mijn man ben tegengekomen, weet ik hoe ‘thuis’ voelt en hoe diep liefde kan zijn. Ik ben er enorm dankbaar voor, maar aan de andere kant ben ik ook zo bang hem te verliezen (ja ‘fight your own demons’ ;-)). Ik probeer daar niet teveel aan te denken, maar juist te genieten van elk moment samen. Jullie gaan een heel bijzondere fase in en ik begrijp je twijfels en angsten, maar jullie liefde is zo puur en sterk en dat is alles wat je nodigt hebt om de zwaarste stormen te boven te komen! Het komt goed! Dikke knuffel!

 19. Wat een heerlijk artikel, gefeliciteerd! Ik heb sinds 3,5 een dochter (eerste kindje) & ja het is soms pittig maar van je eigen kindje kun je zoveel meer hebben! En als je zorgt dat je af en toe een beetje bijslaapt valt het echt wel mee hoor! Vind ik dan :) het regelt zich vanzelf allemaal wel & als ik lees hoe goed jullie relatie is, is dat juist voor een kindje zo’n goede basis dat zij zich nu al heel geliefd voelt door jullie! En dat ja toch het belangrijkste?! Geniet van alles! Liefs

 20. J

  Mooi! Ik vond het ook spannend vooraf en nog meer toen we een tweeling zouden krijgen. Ze zijn er nu 2 maanden en het is pittig maar we moeten ook echt een team vormen samen! Denk als je dat kunt voordat je kinderen krijgt, dat het daarna ook kan! En gewoon af en toe tijd met zijn tweeën blijven plannen 😉

 21. Wat heb je dit weer ontzettend mooi, oprecht en liefdevol geschreven <3 ik kan me ook heel goed voorstellen dat je huiverig bent hoor, maar volgens mij gaan jullie er samen alleen maar sterker door worden als het kindje er straks is!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.