HOE BEITS JE HOUT?

In deze video leg ik je uit hoe je hout beitst. Er zijn veel verschillende technieken voor en hout beitsen is echt een vaak apart, maar ik laat je zien hoe ik mijn hout beits. Ik vertel in deze video echt de basis, dus mocht je nog vragen hebben, stel ze in de comments! Ik doe mij best zoveel mogelijk te beantwoorden. :) Liefs! X Shifra

P.s Ik heb nog een artikel over hout beitsen geschreven, die vind je hier!

Comments

 1. Jannieneke

  Heel erg leuk dat je dit uitlegt! Want als je zelf zoiets wil doen weet je soms niet goed welke verf/beits je moet kopen en hoe het allemaal werkt. Ook al lijkt het eerst simpel. Wat ik me nog afvroeg, hoe maak je je sponskwast schoon? En hoe bewaar je die voor een volgende keer? Of is hij maar 1 keer te gebruiken? Ik vind het trouwens een heel leuk filmpje! Hoe je het allemaal verteld, gewoon gezellig om te zien!

  • Shifra

   Jannieneke! Sorry voor mijn late reactie, ik zie hem nu pas!
   Maar! Sponskwasten zet ik in het water, vervolg knijp ik ze heel goed uit en kan ik ze daarna nog een keer gebruiken! Maar, na 2-3 x beitsen gaat het spons wel stuk :( Morgen verschijnt er nog een extra artikel over hout beitsen! :) X

 2. Wat leuk zeg! Ook al ga ik niet nu iets doen met beits vond ik het wel heel erg leuk om te zien hoe jij het doet en om de basis te leren! :D

 3. Wat handig om eens zo’n filmpje te zien met jouw tips :) Ik ben niet zo van het zelf beitsen enzo maar wie weet ;)

 4. ‘t Ziet er echt heel leuk uit!
  Ik heb een domme vraag, wat kan je allemaal met dat gebeitste hout doen? Ik weet het, het is een domme vraag! ;-)
  Die twee camera’s geven echt een leuk effect! Moet je echt vaker doen! ;-)

  • Shifra

   Ha! Nee hoor :) Als je zelf meubels maakt en je gebruikt blank hout, dan kan het heel leuk zijn om het te beitsen. Krijgt het hout gelijk een heel veel oudere look! Maar dat kan natuurlijk ook bij bestaande meubels. Eigenlijk is het puur om hout dus een ander kleur te geven. :) Ik beitste bijvoorbeeld deze tafel –> http://acupoflife.nl/steigerbuizen-koffietafel/

 5. Wat een leuk spontaan filmpje. Ik heb laatst twee kastjes gebeitst maar heb eigenlijk alleen een doek gebruikt en de beits in het kastje gewreven. Daar kreeg ik ook een mooie ‘ruwe’ look van. Als ik de volgende keer weer iets ga beitsen ga ik jouw manier gebruiken en kijken hoe die me bevalt.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.